Yağ Müşürü

yağ müşürü arıza yaparsa ışık yanar artı birde kaçırır karter tarafı ve müşür yağ içinde olur 12-15tl lik bir parça ama Emre kardeşimin dediği gibi ses yapan bence pompa gibi,yağ müşürü ses yapmaz...sesi lokalize etmek en doğrusu nereden geldiği eğer triger tarafından alt krank mili tarafı ise ihtimal yağ pompası...
bunlara baktır geçmiş olsun...

Cevaplar için çok teşekkürler. uygun bir zamanda Elazığ'a gidip bi baktırayım.

Ses gelmediği ve yağ lambası yanmadığı müddetçe bir sorun olur mu?

Cevaplar için çok teşekkürler. uygun bir zamanda Elazığ'a gidip bi baktırayım.

Ses gelmediği ve yağ lambası yanmadığı müddetçe bir sorun olur mu?

Sanmam ama ben olsam, lamba yandığı an anında stop ederim. Sonra başkası marşa bastığımda yağ kapağı açık beklerim, yağ fışkırıyorsa %99 pompada sorun yok. Geliyorsa da basınç düşük olabilir. Yağ gelmiyorsa hemen stop ve çekici ile yola devam etmek gerek.

Bakın dediğiniz gibi ses değişti ve ışık yandı ise, pompa o ara görevini yapamamış. Pislik kaçmış vs. olabilir, yada tamamen bozulmak üzeredir. Bu esnada aracınızın motorunun yağsız kaldığından gereğinden fazla aşınacağı, çizileceği, yamulacağı ve kırılacağı da bir gerçektir. Hararet ölçü olmaz, yağın soğutmadan çok, yağlama özelliğinden motor hasar alır.

Uzun yol yapıyorsam eğer, ben olsam pompa, yağ, yağ filtresini değiştirir, yoluma devam ederdim. Triger den önemli parçadır, şahsi görüşüm.

yağlambası yolda gıderkenmı yanıyor,rolantıde ılk calıstırdıgınızdamı?,rolantıde yanıyorsa gaz verınce kesılıyormu,yağ sevıyesı yerınde ıse,yağ müşürü,yağ fıltresı,en son yağ pompasına baktırın..

yağlambası yolda gıderkenmı yanıyor,rolantıde ılk calıstırdıgınızdamı?,rolantıde yanıyorsa gaz verınce kesılıyormu,yağ sevıyesı yerınde ıse,yağ müşürü,yağ fıltresı,en son yağ pompasına baktırın..

Yağ lambası yolda giderken uzun yolda yanıyor. Müsayit bir zamanda yağ filitresini ve yağ müşürünü değiştireceğim. Sorun devam ederse yağ pompasını değiştireceğim.

Ayrıca Elazığ Opel servisini aradım. beni serviste bir elemana bağladılar. yağ müşürünün yerini bir de ona sorayım dedim yerini bilmediğini söyledi. Sorunumun yağ pompası ve devirdaim su pompasından kaynaklandığını söyledi.

Yağ pompasını anladımda su pompası ses yaparak yağ ışığını yakar mı?

yakmaz elbetteki,siz yınede orjınalınden bı yag fıltresı alıp taktırın,sorununuz gıdecektır buyuk ıhtımalle..yağ pompası kolay kolay arıza yapmaz..

yakmaz elbetteki,siz yınede orjınalınden bı yag fıltresı alıp taktırın,sorununuz gıdecektır buyuk ıhtımalle..yağ pompası kolay kolay arıza yapmaz..

Kolay, zor bilmem lakin, arıza yaptı mı ve o şekilde araç kullanıldı mı, ne masraf çıkartacağını ikimizde gayet net biliyoruz. Bakın şahsi görüşüm, filtre yanlış, tıkanık vs. olsa dediğiniz gibi ilk rolanti de kendini belli eder zaten. Yağ basıncı anlık düşebilir uzun yolda ve yüksek devirde olduğundan büyük sıkıntı. Bakın uzun yol yani, yağ ısındıkca daha fazla akışkanlaşır. Demek ki yağ inceldiğinde pompa geri kaçırıyor da olabilir. Yağ içinde çapak vs. de olabilir, denk geliyor tıkıyor olabilir. Ben olsam, önerdiğiniz gibi filtrenin yanında Yağı da değişirim ve lambayı takip ederim sürekli.

Geri