Sıfır km aracı ilk kullanım hakkında!

BeşikTaş

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar sıfır araçta ilk kullanım önemlimidir? 2 ay önce aldığım corsa enjoy active aracımda ilk 500 km devirli kullandım ondan sonra sürekli sınırları zorladım hep uzun yolda boş kaldıkça sizce dogrumu yapıyorum aracım şuan 1100 km civarı ilerde motorun çalışmasında falan anormallikler olur mu

Arkadaslar sıfır araçta ilk kullanım önemlimidir? 2 ay önce aldığım corsa enjoy active aracımda ilk 500 km devirli kullandım ondan sonra sürekli sınırları zorladım hep uzun yolda boş kaldıkça sizce dogrumu yapıyorum aracım şuan 1100 km civarı ilerde motorun çalışmasında falan anormallikler olur mu

Deyim yerindeyse anasını ağlatmışsın normal şartlarda. Aracın ilk birkaç bin kilometresinde, düşük devirde zorlamadan kullanmakta fayda varDI, iş işten geçmemiştir umarım.

Zararin neresinden donersen kardir.sen normal aracini normal devir araliginda kullan,hem motor rahatlasin hem cebin:D

Hiç birşey olmaz kafana takma ama hem senin hemde kaşındakinin can güvenliği için biraz daha sakin kullanmayı dene ;)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

sıkıntı olmaz , rodaj olayı eskidendi zaten fabrikada montaj esnasında motor sürekli çalıştırılıyor, aracın garantisi varken sınırları zorlayın ki patlayacaksa garantide patlasın :)

arkadaşlar forumda yorumları okuyorum da herkes yok ordan çıt geldi burdan pıt geldi hep diken üstünde ; ben ford un almayna /köln deki fabrikasını gezdim orda montajı biten otomobilleri nasıl test ettiklerini görseniz (tüm üreticiler aynı testi yapıyor) hayatta almazsınız otomobil falan :)

Deyim yerindeyse anasını ağlatmışsın normal şartlarda. Aracın ilk birkaç bin kilometresinde, düşük devirde zorlamadan kullanmakta fayda varDI, iş işten geçmemiştir umarım.
yanlış bence aracı ne düşük ne yüksek devirde kullanacaksın normal devir aralığının altıda üstüde zararlıdır örneğin kendi aracım için konuşuyorum 2000 ile 3000 devir bandında kullanılmalı ama arada 3500-4000 devirin de düşük devirde kullanmak kadar zararı olmaz

İLKER 1000 km civarında araç her devir aralığı bence abartılmadan hissettirilmeli. Rodaj kalktı desinler bilmemne desinler ilk bir kaç bin kim li parça alışımı için önemli.

normal kullanmaya devam et, arada yol ve hava şartları müsait oldukça yüksek hız değil yüksek devire çık yani 3. ve 4. viteste yüksek devirlere çık.
sabit hız ve viteste kullanma, bu arada yağına ve suyuna arada bir bak.
lastik havalarını kontrol et.
cam suyunda antifirizli cam suyu kullan, motor suyunda zaten yeterli derecede antifiriz vardır.

sıkıntı olmaz , rodaj olayı eskidendi zaten fabrikada montaj esnasında motor sürekli çalıştırılıyor, aracın garantisi varken sınırları zorlayın ki patlayacaksa garantide patlasın :)

arkadaşlar forumda yorumları okuyorum da herkes yok ordan çıt geldi burdan pıt geldi hep diken üstünde ; ben ford un almayna /köln deki fabrikasını gezdim orda montajı biten otomobilleri nasıl test ettiklerini görseniz (tüm üreticiler aynı testi yapıyor) hayatta almazsınız otomobil falan :)

Yav he, rodaj olayı eskidendi ama ne hikmetse aracın ilk 2-3bin kmsinde araç çok yakar, her ne kadar yeni teknoloji olsa da rodaj hala var.

yanlış bence aracı ne düşük ne yüksek devirde kullanacaksın normal devir aralığının altıda üstüde zararlıdır örneğin kendi aracım için konuşuyorum 2000 ile 3000 devir bandında kullanılmalı ama arada 3500-4000 devirin de düşük devirde kullanmak kadar zararı olmaz

Düşük devirden kastım zaten 2-3bin devir aralığı, yani aşınmanın en az olduğu düşük devirler. Benzinli ise araç zaten 6500 devire kadar yardırabiliyor, bu sebeple 2-3 gayet düşük sayılır.

Geri