karter koruma !!!1

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yaniss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hee orası başka :D taktır o zaman nolur nolmaz :D

Ne zaman karteri vurup yolda kaldım, o günden sonra koruyucu taktırdım... :S

ayenn benım kırmdan taktırmam lzım bıde kedılerı engeller belkı namussuzlar gırıyo cıkıyo ev gıbı

yorumları okudum ama karter koruma olmayan araç demişsiniz öyle bir şey avrupada ufak ekonomik araçlar dışında bütün araçlarda karter koruma vardır..
bizimkiler gibi yarım olanı var plastik olanı var yada amerikan araçlarındaki gibi komple alt koruması olanlar var.. ama varmı var tabiki karter koruması olmayan bir araç türkiyeyi kast etmiyorum ama avrupada standart üretilen araçların ekonomik şehiriçi araçlar dışında çoğunda vardır..

türkiyede konmamışsa ekonomik ticari nedenlerden dolayıdır heleki opelde çok doğal adamlar ekonomi olsun diye basit bir düğme bile koymuyorlar..

benim aracımda var önceki bmw dede vardı olmamasına imkan yok görmüyorum türkiye yollarında karter korumasız bir araç aracın altındaki saatli bomba gibidir çok yakın bir örnek veriyim bu kar yağdığında karlar eridiğinde birde üstüne yağmur yağdı asfaltlar kırıldı bayrampaşaının orda su örtmüş çukuru bir girdim bam diye ses geldi dedim gititi alt takım dedim en yakın servise girdim lifte kaldırdılar bir şey yok karter korumana vurmuş dediler yani türkiyede o koruma şart bir şey arabanın gidişinede etki etmesi çok zor zaten arabanın fabrika aerodinamik yapısına göre o koruamyı tasarlıyor mesela benim korumamda önden arkaya doğru kanat misali geliyor ve hava delikleri var bolcana herhalde opel onu tasarlarken hava tünellerinde test etmiş mühendisler ona göre bir tasarım yapmış..

neticede türkiyede bence gerekli.. bende alırken arabayı satıcıya sorduğum sorulardan biriydi bir arkadaş çünkü opellerde karter koruma yok demişdi dedim karter koruma varmı araçda dedim var tabiki dedi yok dese almadan kesinlikle taktırtır öyle alırdım..

Bende yoktu ve ustam çıkma buldu taktık.Türkiye yollarında muhafazasız gezmek bence şansını denemektir.Hiç ummadığınız bir yerde ummadığınız bir kasis veya çukur, veya yola yuvarlanan bir kaya parçası ile canınız yanabilir.Taktırmanın gerekli olduğunu düşünüyorum...

Türkiyede yaşayıp araç kullanıyorsanız karter koruma bence mutlaka olmalı. Yolların durumunu herkez biliyor. Benimde başıma bir kere tatsız bir olay gelmişti.
Bir arkadaşımız, karter koruma motorun düşmesini engeller motor iç kabine girer demiş ama bu bana pek mantıklı gelmedi. Karter korumayı 4 tane ufak somun tutuyor, muhafazayı sabitlemek için. Şayet büyük bir kazada motor yerinden çıksa 4 tane somun mu motorun düşmesini engelliyecek. Şahsi görüşümdür. Saygılar.

Son düzenleme:
Geri