egsozdan gelen su

kismasali

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
sabah ilk çalıştırmada arabamın egsozundan damla damla hatta püskürme şeklinde su geliyor. yalnız bu su da herhangibir koku, is , pas, yağ gibi bir şey yok. sanki gelen su arıtmadan geçmiş gibi temiz. bu suyun kaynağı nedir acaba. ustalarımızın ve bilgisi olan arkadaşlarımızın yardımlarını bekliyorum

Normaldir, soğuk havalarda biraz fazla görülür. Ama aşırı ise şüphelenmek gerek, misal benim araçtaki gibi... Bunda ölçüt nedir acaba?

tam bir bilgim olmamakla birlikte,araçlarda egsozdan su damlaması motorun sağlıklı olduğunun göstergesi.Bu konuda daha bilgili arkadaşlar sorunuza daha ayrıntılı bir cevap verecektir.

sabah serinlikde veya soguk havalarda egzosdan cikan duman normaldir kondens suyudur..motor isindikca azalir..ve kesilir...bu normaldir...

ustam kondens suyu derken motor veya eksozun içten yaptığı teri mi kastediyorsunuz. eksozdan gelen bu mudur. ama bu gelen hakkaten şaşılacak derecede temiz. bu sabah elimi tuttum eksoza. epey su birikti ama dediğim gibi ne is ne kir ne yağ ne pas var. sanki eksozdan değil arıtma cihazından akıyor

tam bir bilgim olmamakla birlikte,araçlarda egsozdan su damlaması motorun sağlıklı olduğunun göstergesi.Bu konuda daha bilgili arkadaşlar sorunuza daha ayrıntılı bir cevap verecektir.
Tamamen katılıyorum. ilk çalıştırmada egzostdan su damlası gelmesi motorun sqağlıklı olduğunu gösterir ama aşırı geliyorsa su onu bilemem.

ustam kondens suyu derken motor veya eksozun içten yaptığı teri mi kastediyorsunuz. eksozdan gelen bu mudur. ama bu gelen hakkaten şaşılacak derecede temiz. bu sabah elimi tuttum eksoza. epey su birikti ama dediğim gibi ne is ne kir ne yağ ne pas var. sanki eksozdan değil arıtma cihazından akıyor
aynen kisa mesafe kullanmalarda soguk havada ki nemden ve egzozun sicakligindan iceride su birikimi olusur...ve araba calisinca egzoz üfürmesinden disari atar....bu bagzi arabalarda cok bagzilarinda az olur...
motor suyu conta olsa arkadan devamli duman atar..isinsada.. zatenkokusundan antifriz oldugu belli eder..konden suyu ise berak sudur..

normaldir kafanıza takmayın sabahın serin havasının yoğunluğuyla alakalıdır her araçda bir miktar olur

ustalarım çok teşekkür ederim.

benim araçtan öle böle gelmiyo sabahları kafanızı takmayın...

Geri