Disk mi kampana mı??????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan c@ki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar ne olursa olsun arkaların disk olması, kampana olmasına göre daha iyidir. Öyle olmasa fabrika araca disk yerine, kampana koyardı. Hız yapmayı seven arkadaşlar için 160-170' den kısa sürede 60-70' e inmeniz gerekiyorsa bunu da devamlı -mesela kapışma anında- yapıyorsanız, frenaj kapasitesini artırır ve güven verir. Özellikle büyük hacimli ve serii Opeller için Astra GSI, Vectra 2.0, GT modeli vs. için gerekli...

Son düzenleme:
Ama Corsa için çok da önemli değil...

aradaşlar yeni astrada esp yi ancak cosmo modeline cosmo paketi ekleyerek yada ids plus almamız gerekiyo buda fiyatı uçuruyo.. enjoy modeli alıp esp yi serviste taktırabilme olanagımız varmı?

eğer aracı easytronic alırsanız esp standart oluyor

fren konusunda da disk daha iyi tabiki

disk ile kampanalı frenlerın karsılastırması bana gore ne ıcın karsılastırdıgınıza gore degısır.mesela ekonomı ıcın mı?teknolojı ıcın mı?duyarlılık ıcın mı?konfor ve guvenlık ıcın mı? ben aralarındakı farkları kısaca vereyım.siz hangısının ıyı olduguna karar verın.
Kampana----Disk
gerdirme kuvveti Küçük-----Büyük
fren zayıflaması Büyük-----Küçük
kirlenmeye karşı Duyarsız-----Duyarlı
kendı kendını temizleme Yok-----Var
ısı giderme(soğuma) Uygun değil-----Uygun
hava boslugu 0.3-3.5 mm-----0.15 mm
el freni kolay-----zor ve masraflı
fren ayarı elle yada mekanık-----kendı kendıne
devra basıncı 25-50 bar-----50-80 bar
ESP de dısk mı kampana mı sorusunda ıse ben bosch un urettıgı sıstemlerde kampana ıle karsılasmadım.ama muhakkak bılen arkadaslar vardır.neden dısk cogunlukla kullanılıyorun nedenıne gelınce dısk frenler tepkılere ve nanı reflakslere daha serı tepkı verıyorlar ve elektronık uygulamalara daha musaıtler dıye bılıyorum.kaldı kı ESP opsıyonu eklenen bı aracta masraftan kacıpta kampanalı fren kullanılması bana pek mantıklı gelmıyor.

Son düzenleme:
değerli arkadaşım benim aracım 2005 njoh easytronik spor paket...bende eps var mı?

ben 2006 ve sonrasındakilerde olduğunu biliyorum. belki sizinkinde de vardır. esp nin gösterge panelinde ışğı olması gerekiyor. eğer esp var ise sizde de yanması gerekir.

ben 2006 ve sonrasındakilerde olduğunu biliyorum. belki sizinkinde de vardır. esp nin gösterge panelinde ışğı olması gerekiyor. eğer esp var ise sizde de yanması gerekir.
hmm ilk çalıştırıldıgında yanıyor degil mi? o zaman yok herhalde...

benim araçtada arkalar disk ama ne esp var ne abs vectra-a

benim araçtada arkalar disk ama ne esp var ne abs vectra-a
yanlışın olmasın abs bozuktamı yok dediniz acaba arkaya disk freni boşuna koymamışlardır.o motoru koyupta frensiz bırakmazlar heralde:)
esp kaç senedir warki sizin yada benim araçta olsun :(

tabi ki disk
görüntü olarakta düşünmek lazım

Geri