Disk mi kampana mı??????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan c@ki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ama benim bildiğim kadarıyla arkada disk olan arabalarda esp var yanii esp mantıgı için disk koyuluyor görünüm olarakta cok yakısıyor ama kampanayı söktürüpte diske o kadar para vermekte akılca degil yanee

skyeye' Alıntı:
Ferrari, Porsche, Lamborgihini ya da abartmazsak Evo, Impreza ya da en azından Type R falan kullanmadığın sürece uzmanların dediği gibi çok da fark etmez. Soğutmalı ve kanallı diskler çok yüksek hızlardan çok düşük hızlara ani geçişlerde işe yarar, Astra'da buna ihtiyacın olacağını sanmıyorum...

guzel bi yorum..

lnd' Alıntı:
ama benim bildiğim kadarıyla arkada disk olan arabalarda esp var yanii esp mantıgı için disk koyuluyor görünüm olarakta cok yakısıyor ama kampanayı söktürüpte diske o kadar para vermekte akılca degil yanee

Valla bende arkalar kampana ama ESP var diye hatırlıyorum, dolayısı ile ESP için disk şart diil bu durumda herhalde :confused:

arkalar disk ve bende de esp var..

kardeş bilemicem VALLAHA ben öyle biliyorum nerden biliyorum piyasadaki arabalara bakıyorum arkalar kampana ise esp yok ama disk ise esp var diye görüyorum bunuda elegance comfort tan fark ediyorum işin acıkcası

bence de disk.

s5000542bo4.jpg

ben itü makinadan mezunum. otomotiv dalindan.

bize hocalarimizin dedigi kampananin daha iyi oldugu idi.
tabii mezun olali 5 sene oldu. fikirleri degistimi bilemicem ...

ESP ve ABS gibi sistemler tekere aktarımı veren göbekte konumlandırılmış pencere aralıklarına sahip kodlayıcı diskten bilgi okurlar.kısacası kampanada olsa diskte olsa bu kodlama mantığı her iki sistemdede mümkün.
Kampana ve disk konusunda Erman'a katılıyorum.
Ben performansı arttıracağım motor modifikasyonu ve buna bağlı fren iyileştirmeleri yapıcam dersen zaten diskte olsa orjinalinden büyük disk takıp balataları değiştirmen gerekicek.Standart bir Astra da disk-kampana farkının bariz olacağını düşünmüyorum.Bencede iyi bir yay-amortisöre harca o parayı derim.

Esp li araçlarda arka tekerleklerde disk fren sistemi olmak zorundadır corsac lerin 1.0,1.2,1.3,1.4,1.8 modellerinde esp yoktur.Eps denilen sistemle karıştırmayın.Esp var deyip virajlarada hızlı giremeyin.. corsacılar..

Geri