Benzin fiyatları güncellenmiş(buna zam denmez zamcık denir.)

Siyasi Konular hakkında konuyu kilitlememek için son kez daha uyarmak istiyorum.

Yapılan zamlar, bindirimler, indirimler hükümet tarafından yapıldığından, eleştirmek en doğal haktır. Lakin eleştirirken seviyeli olmak gerek. Türkiyenin %xx nin akıllı, akılsız, zeki, salak, namuslu, namussuz vs. olarak da düşünebilirsiniz, hatta sizinle aynı şeyi görmediği, aynı şekilde düşünmediği, aynı şekilde oyunu vermediği, aynı siyasi fikirde olmadığı için de eleştirebilirsiniz. Lakin bunun yeri Opelim.Net değildir, ayrıca kimse oyunu A partisine verdiği için Zeki,Güzel,Ahlaklı yada tersi değildir.

Bir insana neden saygı duymak zorundasınız? Düşünen akıl sahibi bir varlık olduğu için. O yüzden insanların düşüncelerine öncelikle saygı duyun. Sonra oy vermiş, vermemiş herkes gelsin bu zamları eleştirelim, yada savunalım. %50 gibi rakam vererek ülkeyi, insanları bölmeyin. İyi kötü bu hükümeti halk seçti, halka saygılı olmanız gerektiğinden eleştirirken kelimeleri doğru seçin. Aynı şekilde savunmaya çalışırken de.

Zamın neresi savunulur bilinmez ama eleştirmeyi bilmediğimizden, savunma da farklı yönden yapılıyor, konu sapıyor gidiyor. Siyasi forum vs. değiliz, Biz burada Opel için buluşuyoruz. Ve ortak sorunlarımızdan, sevinçlerimizden vs. bahsediyoruz. Bizim ortak sorunumuz bu zamlardır ve eleştirmemiz çok doğal. O yüzden konuyu açık tutma adına çabalıyorum. Bu çabaya rağmen bundan sonra saygı çercevesini aşarak konuyu saptırarak kilitlemeye sebep verecek üyelere uyarı yerine ceza uygulama zorunda kalacağız. Hassasiyet göstermenizi rica ediyorum.

Emre kardeş, canı yanan her canlı bir şekilde ısırır.Benden sana tavsiye, eğer siyaseti forumdan uzak tutacağım diyorsan ''zam haberlerini'' forumdan uzak tutacaksın.Yoksa mutlaka siyaset görürsün.Ben esnafım, üstelik mesleğim gereği her daim valilik kaymakamlık belediye emniyet müdürlüğü vergi dairesi noter v.s. muhattab oluyorum.Senin ne iş yaptığını bilmiyorum, ama bir çok esnafın uğraşmadığı kadar devletle uğraşıyorum.Yeri geliyor 1 ay içinde 4 defa yönetmelk değiştiğini görüyorum, altından mutlaka bir siyasiin menfaatlerinin tatmini çıkıyor.Kısacası insan canı yandığı yerde ısırıyor.Forum geneline bir bakıver.1 sene içinde yapılan zam haberlerine bir bakıver.Ben olayım olmayayım yada şu konuda siyaset yapanlar olsun olmasın, bütün zam haberlerinin dayandığıyer siyaset.Çünkü bu ülkede hiç kimse vatan ve millet için meclise girmez.Tek dertleri kendi cebini doldurmaktır, eski adıyla hortumlamaktır.Bu ülkede siyaset bir tek nerede unutuluyor biliyomusun?Tecrübemle söylüyorum, dağın tepesinde vatan savunmasında teröristle çatışmaya girdiğinde.Burası opel forumuysa, opel arabası da akaryakıtla çalışıyorsa, opel arabasını kullananlar hayatını idame ettirmek için belirli bir ekonomiye bağımlıysa, senin bu forumdan siyaseti uzaklaştırman için bütün herkesi silip atman gerekir.Ya da zam haberlerini kütleyip silmen gerekir.Bunları yapmıyorsan, burada olan kimseye de suç bulmaman gerekir.Hadi zam haberini geçelim, düşünsene sana biri yolun ortasında sen normal yoluna yürürken saldırdı.Elini arkaya bağlayıp ''oh ne güzel dövüyorsun vur bi daha vur'' mu diyeceksin.Canın yandığı için kim olduğuna ne olduğuna bakmadan sende ona saldırırsın değil mi?İşin özü bu.İnsan canı yandığında saldırır.Ya zam haberlerini yasakla, ya da bu durumlara ses çıkarma.Durum bundan ibaret.

Isırma derken neyi kastettiğiniz önemli. Benzine zam geldi canım yandı da, bunu tartışma, eleştirme ve +/- tepki göstermenin onca yolu varken, saygı çizgisini geçmemek gerek. Her görüşten üyemiz var, hepsinin görüşü son derece kıymetli, özeldir. Bu kadar basit aslında, konuya yapılan zamlara tepki vererek devam edersek sevinirim.

Yok mu bu gidişi durduracak bir delikanlı ?

Arkadaşlar tartışmalarda kalp kırmayalım ben ülkeme geleli 3,5 sene oldu şimdi kimse sen akp oy verdin diyemez bu bir...
ben her görüşe saygı duyarım kimseye akılsız abtal beyinsiz deme hakkımı kendimde bulamam...
ülke benim gördüğüm sorunun başı lüks(ithal mal) sevgisi ...
biride önceki yazımda alternatif parti yok dedim ondada yine bana atıfda bulunuldu...
Ben bilirim almanyadan debrem zamanı şu anki muhalefetin o zaman kassası boş kuruş yok sadaka debrem yardımı zekatları parası olmadığından memurlara bunları maaş olarak verildiğini ama hiç bir memur ayaklanıp bana haramı verdin demedi...ülke o zaman fakir di ide şimdi mi zengin oldu?
gelelim bu hükümete. bu zenginlik nereden geldi ülkeye?....ama hiç kimse bu lüks yaşarken devletin hazineleri satılıyor istemem de demedi ne zaman azıcık yokluk görse kaka denmeye başladı ama kimse bu yoğurdun bolluğu nereden geliyor demedi...sata sata birşey kalmadı devlette paralı askerlik hesabı yattı toprak satışı oda umulanı olmadı alın size kriz kapıya dayandı..
Haa.. avrupada dünyada yokmu? var ama bizim ülkede meyve tarım ve turizimden başka gelirimiz yok...ama dürüst olalım avrupa arabası elektroniği her lüksden vaz geçmedik...vekillerim ki akp chp mhp hatta bdp hangisi Allah için maaşlara bir gecede bir araya toplandılar %100 geçiriverdiler ama hiç biri tiraz etmedi tepkilere cumhurbaşkanı utandı %60 çekti...
ve 4 sene sırf onama için el kladıran başka işi olmayan vekil lüks emeklilik hakkına sahip oldu...
sorarım akp kaka diğerleri şerefli namuslu mu ki o maaşı aldı itiraz etmedi?
hadin bırakın Allah için şimdi ekonomi kötğye gidiyor hadin dürüst görelim maaşından feragat edeni?..
onun için hiç tartışıp kalp kırmayalım alın birini vurun ötekisine...
Mhp debremde 5 milyara hazırbeton ev yapılırken paravan şirkete baraka yaptırdı,chp kılıçtaroğlu ssk yasası çıkarken yeni doğan torununu maden işçisi gösterdi ssk lı yaptı bunu akp de de örnek gösterilir
ben bakın aldım vurdum tüm partileri bunlar için insanımın kalbini kırmam...
ülkede helal süt emmiş siyaset yok...

Emre Ünan arkadaşım öyle ısırır böyle ısırır ama bir şekilde canı yanan insan birilerini ısırır.Dediğim gibi ya bu konuları yasaklayacaksın yada hiç karışmayacaksın.Hiç bir şekilde o ısırmaların önüne geçemezsin.

Semia, sen hangi ülkede yaşıyorsun ben anlayabilmiş değilim.Herhalde yurt dışından geldiğin ve yüklü maaş aldığın için bu kadar rahat konuşuyorsun.3,5 senede 10 senelik iktidarı çözebildiysen hayırlı olsun vatana millete.Ama tanesi 500 bin dolara her sene 20 şer tane koruma jipi alınırken, benim polisim 97 model isuzu minibüsün içinde parça parça oluyorsa, birileri BOP eşbaşkanıolma peşinde benim askerimi pkk nın kucağına atıyorsa, bugün bu ülkede açlık sınırı 1400 lira olarak açıklanıyorsa, tutup o ölemi yaptı bu bölemi yaptı diyip başkalarına çamur atarak alternatifsizlik iddia etmek cehalet veya menfaatten öte değildir.Müslümanlık adı altında libyada mısırda suriyede lübnan da ne kadar terörist varsa senelerdir besleniyor.Libyalılar feribotlarla getirildi, ilk işleri gittikleri hastanelerde hemşirelere tecavüz etmeye kalkmak oldu, hastaneleri yakııp yıkmak oldu, hükümet bunlar haber ypılmayacak diye ambargo koydu.Benim mehmedim şehit olurken suriyeliler kamplarına pkk paçavrası dikti polisi dövdü vatandaşı soydu, adı müslümanlık oldu.Bir de bunları bakmak için benim sırtıma zam yağmuru kondu.Bugün ankara da Atatürk Orman Çiftliğin de yapılacak başbakanlık konutunu herkes biliyo, nedense kimsenin işine gelmiyor söylemek.Proje maliyeti belli.400 trilyon!Başbakana air frce one gibi uçak siparişi verildi, 400 milyon dolar!Bunları kim ödeyecek?Halka vurulan zamlar ödeyecek.Sonra niye halk öle diyomuş böle diyomuş.Daha düne kadar bakkal dükkanı olanlar, akp e üyesi olup holding kurdular.Tripleks villalar alıp işedikleri tuvaletin kurnasını bile altın kaplattılar!Sonra niye açık veriyomuşuz!Hiç birinizin odasında altın yada inci kaplama duvar kaıdı var mı?AKP li iş adamlarının odalarında var.O kadar helal yapıyorlar ki işlerini, o yüzden böyle ihtişam içinde yaşıyorlar, vatandaşa işçi maaşı yeter diyip zam üstüne zam koyuyorlar!Sonra bunlara oy verende harama ortaktır diyince zoruna gidiyor birilerinin!Ha, zaten şu ünlü abd büyükelçisinin ''ergenekon ve balyoz davalarını biz emrettik, isimleride biz verdik!''' şeklinde açıklamalarının olduğu, abd nin türk ordusunu tasviye etme planına hiç girmiyorum.Benim operasyonda ''siz bana analarınızın emanetisiniz'' diyerek en önde yürüyen komutanım bugün terörist diye yargılanıyor!Niye, şerefli namuslu kendini abd ye ab ye satmayan vatanı milleti ailesinden önde gören bir komutan olduğu için!Bu ülkede polyannacılık oynamayı seven çok ama unutmamak lazım, polyannaya 50 kişi tecavüz etmiş polyanna ayağa kalkmış yaşasın 51 inci kişi tecavüz etmedi diye dans etmiş.

Yahu hala muhalefeti suçluyorsunuz ayıptır ya bu kadarda fanatik olmayın! Muhalefetin yaptırımı gücü yoktur anca konuşur, yetki hükümettedir. Ekonomiyi 10 yıldır bu hükümet yönetiyor bu zamları yapanda bu hükümet. Bu zamların sorumlusunuda muhalefet olarak gösteriyorsunuzya pes!

Mobil cihazdan gönderilmiştir./Sent from a mobile device.

Arkadaşlar tartışmalarda kalp kırmayalım ben ülkeme geleli 3,5 sene oldu şimdi kimse sen akp oy verdin diyemez bu bir...
ben her görüşe saygı duyarım kimseye akılsız abtal beyinsiz deme hakkımı kendimde bulamam...
ülke benim gördüğüm sorunun başı lüks(ithal mal) sevgisi ...
biride önceki yazımda alternatif parti yok dedim ondada yine bana atıfda bulunuldu...
Ben bilirim almanyadan debrem zamanı şu anki muhalefetin o zaman kassası boş kuruş yok sadaka debrem yardımı zekatları parası olmadığından memurlara bunları maaş olarak verildiğini ama hiç bir memur ayaklanıp bana haramı verdin demedi...ülke o zaman fakir di ide şimdi mi zengin oldu?
gelelim bu hükümete. bu zenginlik nereden geldi ülkeye?....ama hiç kimse bu lüks yaşarken devletin hazineleri satılıyor istemem de demedi ne zaman azıcık yokluk görse kaka denmeye başladı ama kimse bu yoğurdun bolluğu nereden geliyor demedi...sata sata birşey kalmadı devlette paralı askerlik hesabı yattı toprak satışı oda umulanı olmadı alın size kriz kapıya dayandı..
Haa.. avrupada dünyada yokmu? var ama bizim ülkede meyve tarım ve turizimden başka gelirimiz yok...ama dürüst olalım avrupa arabası elektroniği her lüksden vaz geçmedik...vekillerim ki akp chp mhp hatta bdp hangisi Allah için maaşlara bir gecede bir araya toplandılar %100 geçiriverdiler ama hiç biri tiraz etmedi tepkilere cumhurbaşkanı utandı %60 çekti...
ve 4 sene sırf onama için el kladıran başka işi olmayan vekil lüks emeklilik hakkına sahip oldu...
sorarım akp kaka diğerleri şerefli namuslu mu ki o maaşı aldı itiraz etmedi?
hadin bırakın Allah için şimdi ekonomi kötğye gidiyor hadin dürüst görelim maaşından feragat edeni?..
onun için hiç tartışıp kalp kırmayalım alın birini vurun ötekisine...
Mhp debremde 5 milyara hazırbeton ev yapılırken paravan şirkete baraka yaptırdı,chp kılıçtaroğlu ssk yasası çıkarken yeni doğan torununu maden işçisi gösterdi ssk lı yaptı bunu akp de de örnek gösterilir
ben bakın aldım vurdum tüm partileri bunlar için insanımın kalbini kırmam...
ülkede helal süt emmiş siyaset yok...
Alternatif partinin olmadığını düşünüyorsanız,diğer partilerin bu partiden kötü olması için direkt olarak manda ve himaye altına giriyoruz açıklaması yapması gerekli....Bundan daha kötü bir yönetim göstermek hakikaten beceri ister...Haklısın onlarda yerdi...Herkes gibi...Ve biz keşke ülkenin satılmasından,şehitlerden bahsetmeseydikte,bu adamların yediklerini burunlarından nasıl getireceğimiz konusunda konuşsaydık....

Son düzenleme:
ev adresini ver maaşa baglayalım sizede bişey begendiremiyoruz

kusura bakma sen ve senin gibilerin haram paraları benim gırtlağımdan geçmez. vergi diye çoluğumuz çocuğumuzun ekmek parasını alıyorlar. benim inancımda kul hakkı haramdır.

doların iki katına çıktığını söyleyen arkadaşlar 2002 de asgari ücretle alınan çeyrek altın sayısı ile şimdikini hesaplasınlar bakalım matematik yetecek mi?

Geri