arkadaşlar, sorunumu çözdüm. mahmut kemal omurca arkadaşımızın "debimetreye baktır" cevabından sonra en son bakımı dışarıda yaptırdığım ve yan sanayi hava filtresi kullandığımı hatırladım. hatta 15000 km olmadan arada değiştiririm diye fazladan bir hava filtresi almıştım. dedim bir bakayım şu filtrenin durumuna. söktüm baktım epey kirli gözüküyor.(filtre 7000 km önce değişmişti. 45000 bakımında. aracım ise 2000 km dir hantaldı.) yedek ile (o da yan sanayi aynısı) değiştirdim. araç birden kendine geldi. şaşırdım kaldım.
bundan önceki hava filtrelerim servis tarafından 15000 km de ve 30000 km de değişmişti. orijinal filternin 15000 km boyunca sorunsuz hizmet edip, yan sanayi filtrenin 5000 km de sorun çıkarması şaşırttı beni.
şimdi soru şu "k&n kutu filtre alsam (amacım ses yada performans değil, sadece motor rahat nefes alsın. olan gücü tam olarak versin) nasıl olur ?" kutu içi markalı filtre kullanan arkadaşlar varsa yorum yapabilirler mi ?
açıkçası şunu görmüş oldum. hava filtresi dizel araçlar için bayağı önemli, acayip performans kaybettiriyor (özellikle alt devirlerde) bu yüzden kutu içi filtre düşünüyorum. ne dersiniz ?
not : kullandığım yan sanayi filtre de mette mi öyle bişey markası