Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
aracı çalıştırdığımızda motor soğuk olduğu için, aşınma fazla oluyormuş ve rölantide motor geç ısındığı için aşınma daha fazla oluyormuş.
Bu yüzden çalıştırdıktan hemen sonra hareket etmek gerekiyormuş böylece motor daha çabuk ısınıyormuş ve motor aşınması daha az oluyormuş diye bir yerlerden okumuştum...
motor ısınana kadar yüksek devirlerde kullanmak doğru değilmiş...
walla arkadaşlar biraz fazla mış muş oldu ama idare etcez artık ...
aracı rölantide çalıştırmakla düşük devirde yol almanın tek farkı yakıt tüketimin az olmasıdır durduğunuz yerde 5 - 10 dakika benzin harcamamış olursunuz zaten opelin kitapçığında bu maksatla yazmışlardır hatta abartıpta uzun süreli kırmızı ışıkta beklemelerde bile kontağı kapatabilirsiniz diyor kitapçık. soğuk aracı çalıştırdıktan sonra daha ısınmaya fırsat vermeden devirli kullanmak zorunda iseniz örnek dik yokuş çıkacaksanız çevre yoluna çıkacaksanız vs.vs. bu gibi durumlarda yakıttan zararı göze alıp bir süre rölantide çalıştırmak daha sağlıklı olur .
Arkadaşlar ben aracımı her sabah nerdeyse bi 10 dakka rölantide ısınsın diye çalıştırıyorum.İnternette bunun zararlı olduğu rölantide araç çalışırsa motora zarar verdiği yazıyor.Bu doğrumu.Ben aracımı rölantide ısıtayımmı,ısıtmayayımmı?Aracom Opel Astra 1.6 Twinport.Şimdiden sağolun.
dostum 2 şey söyleyeceğim biri konuyla ilgili birisi değil.
öncelikle konuyla ilgili olanı söyliim.aracını rolantide ısıtmak motora zarar vermez.aslında doğru olan budur.fakat son birkaç yıldır aracınızı rolantide çalıştırmak yerine yolunuza gidin fakat gaza fazla basmadan motor ısınana kadar yol alın diye söyleniyor.mantıklı olabilir.
ikinci olarak.anladığım kadarıyla babanı çok seviyorsun.fakat babanın resmini oraya koyman biraz tuhaf olmuş sanki.birde şiircik var yanında.sorununa bakmadan önce şiiri okudum vallaha.ve tuhaf oldum.yinede sen bilirsin. :good:
10 dakkamı motorun yarısı gitsin her calıstırmada 10 15 dakka beklenirmi sogukken zorlamıycaksın okadr ısıtmak bence sacma bişi tabi ısıtıcam illa diosan saygım var ama benzine yazık zamana yazık..