yağ değişimi

tsariusta

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
opel vectra 2004 sahibiyim aracın ilk yağ değişiminde 0- 50 tam sentetik yağ koydum,10000 km olana kadar iki defa yolda yağ ışığı yandı ve ekledim.ikinci değişimde 10-40 yağ koydum 10000 olmak üzere hiç yağ eksiltmedi araç lpg li.acaba hangisi doğru, yani yağ eksiltmedi ama acaba eksik mi yaglama oldu onu merak ettim yardım ederseniz sevinirim.

opel vectra 2004 sahibiyim aracın ilk yağ değişiminde 0- 50 tam sentetik yağ koydum,10000 km olana kadar iki defa yolda yağ ışığı yandı ve ekledim.ikinci değişimde 10-40 yağ koydum 10000 olmak üzere hiç yağ eksiltmedi araç lpg li.acaba hangisi doğru, yani yağ eksiltmedi ama acaba eksik mi yaglama oldu onu merak ettim yardım ederseniz sevinirim.

0 ile başlayan yağlar ince yağlardır. Özellikle yeni nesil yüksek beygirli az kilometreli araçlar için kullanılır. Birçok yazıda forumda km çok veya eski araçların yag yaktigini ve buna çözüm olarak daha kalın 10 -40 yag koyarak bunu cozumlediklerini okumuştum. Siz yağ seçimi olarak full sentetikten sasmayin...Yaglama yapipi yapmadigini hararet gostergesinden ayrıca yağ cubk kontrolu yaparak anlayabilirsiniz

Bu yağ olayı gerçekten çok karmaşık bende sürekli tam sentetik yağ kullanıyorum ama şimdi o bu derken işler karman çorman oluyor. En güzeli ne olursa olsun aracın yağına bakmak yağsız kalmamasına dikkat etmek. ;)

Aynen öyle abi, bu yağ konusu tam bi muamma. Ben geçenlerde parçacıları dolaşırken 10/40 GM yağı sordum. Servis, 65 lira çekti sağ olsun 4 litre yağa (ki özel bi servis) Parçacılardan biri dedi ki GM yağ beş para etmez. Eee ben 3 senedir kullanıyorum. İki sene de Mobil1 kullandım. Tamam gözle görülür bir şey, bir fark, bir belirginlik zaten kısa vadede olmaz da. Sonuçta birçok özel ve yetkili opel servisi GM yağ kullanıyor. Bi ara bu GM'nin İzmir dolumları değil de orijinal Almanya üretimlerinin makbul olduğunu okumuştum. (bi arkadaş araştırmış epey bu konuyu.) diğer taraftan castrol, mobil sadece isim, reklam diyenler de var. Var da var yani :)

Son düzenleme:
10/40 yağ sonrasında tam sentetik yağa geçilmesi durumunda aracın motor sesi yapması normal çünkü 10/40 a göre diğer yağ ince. Bundan sonra bende artık sürekli 10/40 kullanacağım.

Geri