Trafik'te Doğru Bilinen Yanlışlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ilkerce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
teşekkürler
bir de dönel kavşaklarda geçiş hakkının kavşağın içindeki araçtaki olduğunu hatırlatmak isterim
:D

Bu kuralı bilmek için sanırım ehliyeti yurtdışında almış olmak lazım. Çünkü ben bu kuralı almanya da ehliyetimi değiştirirken öğrendim. Birde TR de maalesef hiç bir dönel kavşakta geçiş önceliğini belirtir çizgiler yok. Dönel kavşaklarada zaten bizde "göbek" ya da "çember" deniyor. Orası bir kavşak değilde sanki öylesine arabaya manevra yaptırmak için konmuş gibi algılanıyor. kavşaklar nizami değil vatandaş ne yapsın.

Çocukları uyarmak için korna çalınır.
Yanlış. Çocukları uyarmak için korna çalınmaz. Korna onların paniğe kapılıp beklenmedik bir reaksiyon vermelerine yol açar. En iyisi iyice yavaşlamak ve gerekirse durmaktır.

sokak aralarında çocuk görünce direk yazı aklıma geliyo kornaya basmıyorum beynimin içine işlemiş yazı valla :d

güzel paylaşım için teşekkürler...

teşekkürler

söylemeden geçemeyeceğim, bana göre ülkemizde ki en hatalı kullanılan uyarıcı selektördür. bizde
-dur lan çıkma ben geçeyim!
-geç lan sağ şeride kağnı arabası!
-yeşil yandı uyuma, devam et!
-dikkat et ilerde radar var, aman yavaş git!
cümlelerini belirtmek amacıyla kullanılan selektör.
Uluslararası kurallara iki aracın geçiş önceliği durumunda kararsızlığa düştükleri anda "ben bekliyorum, sen geç" anlamında kullanılır.

Avrupada bizzat şahit oldum.
aynen
sokak girişlerinde falan bu muhabbete sık raslanıo zaten
ben bekliorum sen gel ilk önce yada tam tersi....
ama yukarda saydıkların bize özel dir kimse çalamaz
hepside dooru :):):):):)

klavyene sağlık... çok faydalı oldun.

teşekkürler ilkerce. ama üzülerek yazıyorum ki sitedeki değerli opelseverler bu tür konulara yeterince rağbet göstermiyorlar, inşallah arkadaşlarımız ve editörler sağlık ve güvenlik konusundaki başlıklara biraz daha ilgili olurlar. acaba 'astra edition ımı cabrio yaptım deyip' başlık açsam ne kadar rating alır merak ediyorum? herkese saygı ve sevgilerimle.

ben geçiş önceliği sorunu yaşadığımda ben bewkliyorum sen geç demek için kısalardan parklara dönüyorum gayette anlaşılır oluyor.gündüzleri ise elimi camdan çıkarıp geç geç yapıyom :))

Çocukları uyarmak için korna çalınır.
Yanlış. Çocukları uyarmak için korna çalınmaz. Korna onların paniğe kapılıp beklenmedik bir reaksiyon vermelerine yol açar. En iyisi iyice yavaşlamak ve gerekirse durmaktır.

sokak aralarında çocuk görünce direk yazı aklıma geliyo kornaya basmıyorum beynimin içine işlemiş yazı valla :d

ben ara gaz yapıyorum en kibarı bence tırsmıolar hem :D taaaki hava filtresi takana kadar şimdi böğrüyo birazcık ama, opelin o DAAAT! korna sesinden iyidir yinede :D

Geri