su eksiltme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan madman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

madman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
astra g 2004 aracı 4000 km dir kullanıyorum bu süre içinde bilgi ekranından motor suyu eksik uyarısı verecek kadar su eksiltmiş 1 lt kadar su ekledim, bunun sebebini merak ediyorum, bir keresinde 1 ay kadar önce klimayı sürekli açardım bu esnada içerideki havalandırma ızgaralarından su damladığını gördüm, bu sebep olabilirmi yani klima ile alakalı olabilirmi, birde araç şuan 70 bin km de, eski sahibi 40 bin km de trigerinin değiştiğini söylemişti ancak devirdaim değişmişmi bunu bilmiyoruz bir devirdaim 70 bin km gidebilirmi?

trigerin kapağı açılarak devirdaimin su kaçırıp kaçırmadığına bakılabilir.
radyatörde delik olabilir.
ama bence devir daim, trigerle birlikte değişmemiştir. onun için kaçırıyor olabilir. motor için su, önemli bir konudur. ihmale gelmez.

evet bende devirdaimden şüpheleniyorum her ihtimale karşı triger ve devirdaimi değiştireceğim bakalım ne olacak...

ilk bakilacak yer radyatör ve hortumlari cok kücük ise yani gözle görünmüyor ise sizi bayagi ugrastirir benim astra h den biliyorum radyatör delinmisti ama bulunmasi cok zor olmustu basinc testi yaptirmistim bir sey cikmamisti hatta contali su doldurmuslardi ama az bir sekilde kaciriyordu sonra aradan aylar gecmisti servis yapilirken bulmuslardi kacagi heralde büyümüstü delik Birde radyatör suyunuz renkli ise bulunmasi kolay olur suanki arabam focus su eksiltiyordu termostat yuvasi altinda kirmizilik oldugunu görünce anladik ordan kacirdigini

Aracın bir çok yerinden su kaçırabilir.Lpg var ise lpg su tesisatı,radyatör,ahtapot hortumun bağlantı yerleri,termostat,kalorifer bağlantıları en son ihtimal su devirdaim ve conta...

LPG yok, inşallah devirdaimdir, conta yada kapakta eğrilik olmasından korkuyorum yinede...

Geri