Radar noktaları e-postalarda dolaşıyor!.. Emniyet inceleme başlattı...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akın52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yaaa radarı görünce sağda durup geri gelin çevirmeye girmeden halledersiniz gider yaaa

Hız ile birlikte plakada tespit ediliyor. limte girildimi kurtuluş yok.:(

zaten Ab uyumu diye radar olan yerler gelmeden radar var diye tabela konulmasi zorunlu yapildi.Yani olan her yerde zten isaret var. tabi tabela olupda radar konulmayanlarda var. Bunlarda zaten insanlar temkinli davransin diye..
Bunlarin yerlerini söylemek bence kötü birsey.
Tabi emniyetinde her zaman ayni yere radar koymasida yanlis. Her gün o yolu kullanan veya bir kere gecmis olan neede oldugunu biliyor. Onlarin da radar yerlerini araliklarla degistirmeleri gerek bence

pzeronero' Alıntı:
aynı mantık ile çalışıyor.laser gönderiyor gelen sinyallere göre hızını belirliyor.Yani sende sinyal gönderiyorsun,radarı yakalamak için.neden seni tespit edemesin ki? ben TV de izledim, adam ekip arabasının ekranında göstermişti.sana söyleyen polis bilmiyormuş bence.sen yine dikkatli ol derim ben
O cihazlar gelen sinyali yakalıyor sinyal yollamıyor,

Emniyet genel müdürlüğü radar yerleriyle uğraşıp pusu kurmak üzerine kafa yoracağına işimi nasıl daha iyi yaparım üzerine kafa yorsa ülkemizin yolları bu halde olmazdı.
Trafiğin yegane sorunu hız fazlası değil,
Yollarımızın durumu berbat,
Yollardaki araçların durumu daha da berbat
Üstüne bir de devlet otoritesinin etkinliği başaşağı gidiyor, kimse yaptığının cezasını çekeceğine inanmıyor
Bu koşullar altında her sene başında maliyenin utanmadan gelir hesabına koyduğu ve resmen haraca dönüşmüş ve her sene tamamlanması gereken bir radar ceza kotası var. Bu cezayla ne elde edebilirsiniz ki.
Bunlar bir yana artık istanbulda kırmızı ışığı takan var mı çok merak ediyorum. Elalem dağın başında kırmızıyı sabırla bekler bizim aslanlar akan trafiği takmayıp kırmızıya dalıyor. Sonra da radar şurada mı olsun burada mı olsun. Eğer gerçekten bir işe yaramasını istiyorsan al araçlarının hepsine kameralı radar, gezsinler, sırf hızla da uğraşmasın herşeyi görsünler!! Kendilerini de görmesinler!! O zaman belki biraz işler düzelir.

Valla dinazor gibi asiliyorum ben radar madar umurumda degil en son 171 le sakarya karasu arasi girim radara .... jandarma oldugu icin siyirdim ...
surat yapmayi seviyosan bir takim zorluklarida goze alicaksin .... Herseyin bir bedeli var diye dusunuyorum ...

Papirus' Alıntı:
O cihazlar gelen sinyali yakalıyor sinyal yollamıyor,

radarın nasıl çalıştığı çok da önemli değil, konu bu değil sonuçta da, radar sinyal yollamadan hangi gelen sinyali alıyor? araçlar yada nesneler radara sinyal mi yolluyor ? yanlış anlaşılma olmasın sadece bilgi :

alıntıdır.....
Radar nasıl çalışır?

Radar, bir vericinin atmalar (pulse) halinde yaydığı radyo dalgalarının yolları üzerindeki isimlerden yansıyarak geri dönmesi ve bir alıcı tarafından yakalanması ilkesi temelinde çalışır. Alıcı geri dönen yankıdan hedefin yönünü ve mesafesini, iki yankı arasında geçen zamandan da hızını belirleyebilir. Hedef doğrudan radara geliyorsa ya da uzaklaşıyorsa Doppler etkisi sayesinde gene hız belirlenebilir. Radar atmaları düz bir hatta gittiğinden ufkun (Dünyanın eğiminin) ötesindeki hedefleri belirleyemezler.

tamamı: http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=20&soru_id=878

acele giden ecele gider :( şehirler arası yollardaki radarlar bizlerin iyiliği için ,ama nedense hiç kimse memnun değil ,öbür tarafa gitmek için bu acele nie, nasılsa zamanı gelen gidecek,basında sürekli görüyoruz hergün kazaları ,sonucu hüsran özellikle gençler bu hız merakından vazgeçin kendinizi düşünmüyorsanız sevdiklerinizi düşünün:(
Bende çok rastladım radar var uyarılarına güzel bir yardımlaşma, ben bile selektör yaparım karşıdan hızlı gelen gördüğüm zaman ama anlarmı bilemem tabi:kop:
...HIZ ÖLDÜRÜR...

Paylaşımın için teşekkürler sağlıcakla kalın...

alpasch' Alıntı:
emniyet niye tepki gösteriyor bilemiyorum...

burda radyolarin özel servisi var. her 30 dakikada bir surda radar var,burda var diye uyariyorlar. navigasyonlarda sabit radarlarin yeri kayitli,yaklasinca uyariyor yavasla diye. bunlar normal seyler.

haberlesme özgürlügü diye birsey var.

++++radar yapılan yola mutlaka ''RADAR KONTROLU YAPILMAKTADIR'' yazısı yazmak zorunlulugu var zaten...Adamlar sürücüleri kontrol alanına girmeden zaten uyarıyor...Saçma bir haber...
Bu yazı olmazsa mahkameye başvurma hakkına sahipsiniz...

opelcalibra_1' Alıntı:
Valla dinazor gibi asiliyorum ben radar madar umurumda degil en son 171 le sakarya karasu arasi girim radara .... jandarma oldugu icin siyirdim ...
surat yapmayi seviyosan bir takim zorluklarida goze alicaksin .... Herseyin bir bedeli var diye dusunuyorum ...
Sakarya jandarma trafikleri seni nasıl affetti bilmem ama kesinlikle tavizleri yoktur....Sanırım karasu jandarma trafik ekibidir.Sakarya affetmez bilgine...

iyi de uyarı levhasını en gözükmeyen yere koyuyor, şans eseri tabelayı görsen 20 metre sonra radarı da görüyorsun . yani girmiş oluyorsun radara.

en iyisi kenara çekip beklemek, yeni yasaya göre aracın başına gelip ceza yazmıyorlar

irfan_1' Alıntı:
++++radar yapılan yola mutlaka ''RADAR KONTROLU YAPILMAKTADIR'' yazısı yazmak zorunlulugu var zaten...Adamlar sürücüleri kontrol alanına girmeden zaten uyarıyor...Saçma bir haber...
Bu yazı olmazsa mahkameye başvurma hakkına sahipsiniz...

Geri