Opel Vectra 2.5 Sport Sizce Nasıl

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cihanbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
haydi hayırlısı olsun hocam. aracın bayağı masrafı var belli zaten. 3,4 harcarsan süper bişey olur bencede.11,500 bile çok iyi.... inmezsede fazla kasma bence:)

Valla Kardeş Hesap Kitap yapıyorum Şimdi

1000 TL kaporta boya

1500 TL Mekanik işi İşçilik içinde

250 TL Direksiyon Airbagi

250 Ivır zıvırr işi

Ortalama 3000-3500 civarı masraf ederim gibi geliyor

Hayırlısı bakalım

lastikler nasıl akü nasıl klima nasıl şanzuman nasıl sport tuşu ABS TC çalışıyor mu LPG var mı egzoz durumu nedir vs.

eğer araç bu derece bakımsızsa kötüsüne hazır olun masraf 5.000 TL olarak düşünün :)

Bugün Detaylı Mekanik Elektronik aksamı kontrolü yapıldı

Merhaba Arkadaşlar
Bugün aracın ortalama masraf listesini arabaya bakarak çıkartık:D

Sağ arka torsiyon fişeği alt üst
Sol arka torsiyon fişeği alt üst
sağ-sol arka amartisörler
Arka fren diski ve balatası
Arka terazi kol lastiği
Arka denge kolu

Direksiyon tamiri
Sağ-Sol Z rot
Klima fan çerçevesi
Ön Amartisörler Ve üst Lastikleri
Ön fren Diski Ve balatası
Sağ-Sol Sis farı
Sol Xexon Far Komple(kırık)
Klima Deveye Giriyor Ancak Soğuk Üflemiyor Soru İşareti Gaz Veya Komprosör
Elektrikli Dikiz Aynaları Her İkisi de çalışmıyor(Ayrıca Sağ Ayna Kırık ve Herikisininde kapaları çerçeveleri kırık )
Arka kapı Hopörlör Kapakları yok
Sürücü Airbagi Değişecek(Sağ Yan Airbag Değer Direnci Yüksek veriyor Elektrikçi Soketlerden olabilir dedi önemli olmayacağını belirtti)
Ön tampon Değişecek
Arka Tampon Değişecek
Ön sağ çamurluk boyanacak sol Çamurluk düzelip boyanacak
kaput düzelip boyanacak
Ön panjur Takılacak
Dört Kapı ayarı yapılacak Menteşeleri değişecek
Arka Kafalıkların Dikişleri atmış Elden geçecek
Ön koltuk deriler elden geçecek
Dört Lastik acil tarafından gerekiyor Kabak lastikler
Jantlar Temizlenecek eğik varsa düzelecek
Komple detaylı iç dış temizliği ve Pasta cilası yapılacak

Şİmdilik Gözümüze çarpanlar bunlar

Usta ve Benim Tahminimizce total 4-5 Bin Tl Civarında Bir fatura tutar Gibi geliyor

Dipnot:Aracın Motoru Ve Şanzımanı Güzel ustanın Hoşuna gitti :D

Şimdi Fiyata gelince Ben 10 liradan 11 liraya çıktım Sahibi 11.500 Diretiyor Bakalım Sonumuz Nereye Gidecek Adamla 2 Saat Pazarlık yaptım Nuh diyiyor Peygamber demiyor
Tabi Bu liste haricinde çıkacak Masrafımız illaki olacaktır...
Eeee Nediyorsun arkadaşlar bu duruma :confused::confused:

Son düzenleme:
kardeş bu göz göre göre belayı satın almak değil mi ? bence mantıklı bir iş değil.11 arabaya versen 5 te öyle 16 valla yazık günah.16 ya düzgün bi araba al bence ilerde değiştirmek istediğinde rahat satarsın hiç olmazsa.

kardeş bu göz göre göre belayı satın almak değil mi ? bence mantıklı bir iş değil.11 arabaya versen 5 te öyle 16 valla yazık günah.16 ya düzgün bi araba al bence ilerde değiştirmek istediğinde rahat satarsın hiç olmazsa.

Fiyat başlangıçta iyi geldi ama yapacağınız masraflar dikkate alındığında yukarıdaki yoruma katılıyorum..

İşte Hocam Herşey Ortada Arabanın Masrafı Ve fiyatı Zaten Vazgeçecek gibiyim :(

bak bu iş dışarıdan görüldüğü gibi değildir.sıkıntılı arabayla uğraşmak zor iş.sen böyle hesaplıyosun ama işler sanayide biraz daha değişik seyredebilir.ustalarla uğraşmak insanı perişan eder.iş yaptıramazsın sallar adam gibi yapmaz,gününde teslim etmez.o çıktı bu çıktı der extra para ister.sen sürekli başında dursan olmaz..bende bi 90 model japon vardı.çok sorunlu olmamasına rağmen bozulduğunda yaptırmaya götürürdüm yinede sinirlerim gerilir yıprandığımı hissederdim sanayide.

bak olacakları yazdım sana alır da bunları yaşamazsan bende bu sanayide ağarttığım saçları yolarım :D

bak bu iş dışarıdan görüldüğü gibi değildir.sıkıntılı arabayla uğraşmak zor iş.sen böyle hesaplıyosun ama işler sanayide biraz daha değişik seyredebilir.ustalarla uğraşmak insanı perişan eder.iş yaptıramazsın sallar adam gibi yapmaz,gününde teslim etmez.o çıktı bu çıktı der extra para ister.sen sürekli başında dursan olmaz..bende bi 90 model japon vardı.çok sorunlu olmamasına rağmen bozulduğunda yaptırmaya götürürdüm yinede sinirlerim gerilir yıprandığımı hissederdim sanayide.

bak olacakları yazdım sana alır da bunları yaşamazsan bende bu sanayide ağarttığım saçları yolarım :D

Valla dostum o Konularada Sonuna kadar haklısın vazgeçttim zaten ne kadar harcarsam harcayım adam olacağını zannetmem arabanın :sorry:

Geri