Tarafları kesinlikle tanımıyorum ancak bir tartışma yaşandığını görür görmez konudaki diğer mesajlara bakarak kendimce bir yorum yapma ihtiyacı hissettim. Amacım kesinlikle tartışmaya katılmak veya bir taraf tutmak değil, bilakis bu tartışmayı tatlıya bağlayabilir isem ne mutlu bana.
[MENTION=61686]Tigran[/MENTION] nickli Doğukan arkadaşımızın "Ne yapalım kardeş" demesi üzerine [MENTION=54413]Flea_[/MENTION] nickli Mert arkadaşımızın tepki gösterdiğini düşünüyorum.
Ben, bir karar mekanizması olduğumu düşünmüyorum ancak toplum içinde insanların birbirlerine hitap şekilleri çok önemli yoksa bu şekilde, kalplerin boş yere kırıldığını gördükçe gerçekten üzülüyorum. Kesinlikle "kardeş" kelimesinin art niyet güdülerek söylendiğini düşünmesem de kullanılmaması gerekirdi. Konuşmalar en baştan okunursa, tartışmanın çıktığı tek nokta bu. Çünkü kendimden örnek verecek olursam, bana da tanımadığım birisi kardeş diye hitap etse ister istemez tepki gösteririm. Sonuçta benim bir adım var, beni tanımayan yada samimiyetimin olmadığı bir kişinin bana hitap şekli en kötü ihtimalle ismim olmalıdır ve bu toplumda genel bir kuraldır. Tanışmayan insanların bu noktada birbirlerine isimleri ile hitap etmeleri bu bakımdan çok önemli. Kişiler birbiri ile kaynaştığı zaman birbirlerine bir hitap şekli seçebilirler diye düşünüyorum (örn: kanka, kardeş, birader vb.)
Bu noktada "size böyle böyle dediğim için özür dilerim" şeklinde yapılacak ufak bir açıklama kimseyi küçük düşürmez. Aksine karşı tarafı da mahcup ederek yelkenlerini suya indirmesine sebep olur ve belkide sağlam temeller üzerine kurulmuş, uzun yıllar sürecek kadim bir dostluğun temel taşı atılabilir diye düşünüyorum
Herkese keyifli forumlar dilerim.