Motor içi temizlik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan siezma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Motor yağı boşaltılıyor sonra motor yağının gezdiği heryer kimyasalla yıkanıyor sonra yağ dolduruluyor.sessiz çalışma performans artışı vs.doğrudur.bulsam ben de yaptırırım.her yetkili servis yapıyormu acaba

E6653 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben aydın da yaptırdım heryerde var mı bilmiyorum ama bir çok yerde vardır
Bir tanıdığım da ford vardı ona da Uşak'ta ki ford servisinde yapalım demişler o istemiş
Tahminim bu makine birçok serviste var sadece opel de olan bir şey değil

Geçen yıl ben de yaptırdım serviste;Tunap ın motor temizleyici katkıları var yağı boşaltıp ondan koydular bir süre çalışıp temizleniyor onu da boşaltıp temiz yağ dolduruluyor cillop gibi oluyor lakin 118 çok geldi bana 30-40 civarı yazmışlardı ...

Bana biraz garip geldi bu uygulama. Katılaşmış kurumları 30 saniyede temizleyeceğini sanmıyorum. Sanırım sadece motorun içindeki kalan artık yağı temizlemek için.

Bir önceki arabadan ağzımın payını aldığım için bir daha ne carbon clean yaptırırım nede bu tür uygulama. İyi kurum denilen kurumlarda gittiği için benim Corsa az da olsa yağ eksilmeye başlamıştı.

Biraz devirli kullanırım bide yılda bir kere würth'ün enjektör temizleyisi katarım olur biter

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba,

würth benzin enjektör temizleyiciyi yeşil kapaklı olandan ben geçen ay uzun yolda kullandım,katkıyı koyduktan sonraki ilk 150km araç daha önce görmediğim ve hissetmediğim performansı gösterdi,güç ve çekiş anlamında,şimdiki durumda ise araçta bu katkıyı kullanmadan önceki haline göre araç gücünde çok ciddi bir fark yok yani o ilk 150km'deki çekiş yok fakat şuan motor sesinin kısmen azaldığını söyleyebilirim.Bu markanın enjektör temizleyici ürününden memnun kaldım bundan dolayı aynı markanın motor içi temizleme sıvısınıda birkaç hafta sonra yağ değişiminde kullanmak üzere aldım bakalım bunda hissedilir değişillik olacakmı.Bu ürünlerle ilgili internette çok fazla olumlu mesaj var olumsuz mesajlarda var sanırım aracın durumuna göre bu ürünlerin etkisi farklı tesir ediyor,bence bu ürünleri kullanırken bilinen markaları kullanmak daha sağlıklı ve güvenilir gibi geliyor.

Merhaba,

würth benzin enjektör temizleyiciyi yeşil kapaklı olandan ben geçen ay uzun yolda kullandım,katkıyı koyduktan sonraki ilk 150km araç daha önce görmediğim ve hissetmediğim performansı gösterdi,güç ve çekiş anlamında,şimdiki durumda ise araçta bu katkıyı kullanmadan önceki haline göre araç gücünde çok ciddi bir fark yok yani o ilk 150km'deki çekiş yok fakat şuan motor sesinin kısmen azaldığını söyleyebilirim.Bu markanın enjektör temizleyici ürününden memnun kaldım bundan dolayı aynı markanın motor içi temizleme sıvısınıda birkaç hafta sonra yağ değişiminde kullanmak üzere aldım bakalım bunda hissedilir değişillik olacakmı.Bu ürünlerle ilgili internette çok fazla olumlu mesaj var olumsuz mesajlarda var sanırım aracın durumuna göre bu ürünlerin etkisi farklı tesir ediyor,bence bu ürünleri kullanırken bilinen markaları kullanmak daha sağlıklı ve güvenilir gibi geliyor.
O temizleyici ne zammadir benim de aklim da . Fakat benim arac dizel 190 nin olacagi icin teretrud icindeyim . Uygularsaniz buradan paylasip bilgi vermenizi beklerim. Telefondan yaziyorum varsa kusur ozur dilerim.[emoji1]

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Wurt un enjektor temizleme urunu ben 3 yada 4 depo da bi tam depo da kullaniyorum ki cok memnunum . Fark calisma da ki titresimin azalmasi ve duman olmamasi . Yakit da az da olsa fark etti . Sanirim iyi yanmayi sagliyor

Motor yağının dolaştığı ücra noktalarda aşınmış metal tozları çamurlaşmış yağ kalıntılarının temizlenmesinin etkileri iyi olacaktır mutlaka yetkili servise uğrayınca soracam yaptırırsam ayrıntılı bilgi veririm ben de.bu işlemi 100 000 ve üzeri civarında yapmak mantıklı olabilir

Sony Z5 cihazımdan tapatalk ile gönderildi.

Motor yağının dolaştığı ücra noktalarda aşınmış metal tozları çamurlaşmış yağ kalıntılarının temizlenmesinin etkileri iyi olacaktır mutlaka yetkili servise uğrayınca soracam yaptırırsam ayrıntılı bilgi veririm ben de.bu işlemi 100 000 ve üzeri civarında yapmak mantıklı olabilir

Sony Z5 cihazımdan tapatalk ile gönderildi.

Ben 46 binde yaptım fark oldu 100 binde bir hayli fark olur

O temizleyici ne zammadir benim de aklim da . Fakat benim arac dizel 190 nin olacagi icin teretrud icindeyim . Uygularsaniz buradan paylasip bilgi vermenizi beklerim. Telefondan yaziyorum varsa kusur ozur dilerim.[emoji1]

Bugün würth motor içi temizleme kimyasalını kullndım,üstünde yazdığı gibi çalışma sıcaklında olan motorun yağına ilave ederek 10dk rolantide çalıştı motor,sonra eski yağı ve filtreyi değiştirdim ve 16km civarı yol yaptım.
Sonuç;
1)Eski motor yağ "her yağ değişiminde" olduğu gibi simsiyah aktı fakat bu sefer kimyasal eklemeden dolayı yağ daha akışkan olduğu için karterden daha kısa sürede süzüldü.
2)"Rölantide" motor sesini dikkatli dinledim fakat eskiye göre seste azalma duymadım,hissetmedim.
3)Özellikle düşük devirde vites değiştiğinde yada rampa çıkarken iticilerden gelen şıkırtı benzeri sesin hemen hemen kesildiğini farkettim şuan görebildiğim en bariz değişiklik bu,araç 2004 model 82000km'de.
Bu ürünü kullanmayı düşünenler için fayadalı olur yada fikir vermesi bakımından burada paylaşmak istesim.

Tesekkur ederim. Yuksek km li araclarda yag eksirme oluyor mus sizin ki kac km .umarim sikinti olmaz . Bende bskim da yapacagim

Geri