Lütfen acil yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RoNaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

RoNaN

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Astra cd 2000 aracım var. İkide bir check oil level uyarısı verıyor sürekli yağ ekliyorum her defasında yarım litre yağ değişimi gelmeden nereyse 3 litre yağ ekledim sebebi nedir bu normal mı lutfen acıl yardım bekliyorum bu aralar birdfe coolance level diye bir uyarı verıp duruyor bu ne demek

yağ seviyesi az diye hata veriyor sanırım aracı etrafını kontrol ettirin motorda yağ kaçağı olabilir....

Ettirdim yağ kaçagı yok
Hatta tüvtürkten muayenede hafıf kusur olarak motor yağ kaçakları diye not düsmüşlerdi sordum usta ondan bı sey olmaz dedı

coolent level suyu eksık oldugunda yazar,karter tıpasına hıc baktınızmı hıc kacırıyomu altından ordan olabılır

aracınızın km sini yazmamışınız. yağınızı 15bin km de değiştirdiğinizi düşünerek 3 litre yağın kaçaksız/az kaçakla eksilmesi olanaksız. büyük bir sorununuz var. bence kontrol ettirin.
olası sebepler
büyük bir kaçak var ancak ya yere düşmüyor ve kaportaya yayılıyor, yada egzosta damlayıp yanıyor (koku yapar)
motorunuz aşırı yıpranmış ve yağı yakıyor (mavi duman yapar)
sekmanlarda kırılma olabilir , contada yıpranma olabilir ve yağı motorda yakıyor (mavi duman ve performans düşüklüğü yapar)
yağ seviyesini doğru ölçmüyorsanız (motor stop ettikden 10-20dk sonra) ve farkında olmadan fazla yağ koyuyor olabilirsiniz. hatayıda sensör veriyor olabilir (yağ seviye sensörü)

aklıma gelenler bunlar ama bence siz yağ kaçağına yoğunlaşın ve iyice kontrol edin.
geçmiş olsun.

coolant level motor suyu eksikliğidir. yağ ile birlikte periyodik olarak bu hatayıda alıyorsanız sorun conta gibime geliyor. çünki conta hem yağ kanallarını hem su kanallarını hemde yanma odasını birbirinden ayırır. yıpranma veya conta yakma diye tabir edilen sorunla bunlar birbirine karışabilir. conta yanması geç çalışmadan tutunda performans düşüklüğüne kadar her duruma sebep olabileceği gibi çok zorda anlaşılabilir. açmadan anlayabilecek usta azdır.
nevşehiri bilmem ama üşenmesseniz memleketim aksarayda yaşar usta tavsiyemdir. ustalığı 1 numaradır üstelik parayla aldatmayla işi olmaz.

Son düzenleme:
araç 130 kmde yag damalama falan yok mavı duman da yok sadece egzostan acı bır koku gelıyor ustaya sordum oda benzınden olur dedı yagını 10 bin kmde degıstırıyorum gecen hıc yag kalmadı dizel gıbı takır tukur calısmaya basladı petrolden yag ekledım sonra ustada 1 litre daha ekledı daha 2 bın km olmadan yıne uyarı verıyor yag sevıyesını kontrol edın dıyor.

abi kaldır çöpe at arabayı hiç uğraşma uğraştıkça başka yerlerden arıza veriyo opel alınacak araba değil bendeki arızaları saysam dudağın uçuklar biri bitiyo diğeri başlıyo valla Allah kısmet ederse yazın satıp toyota alıcam.

sevgili oğuz
uyarın için teşekkürler ancak senin aracında yaşadığın sorunları tüm markaya mal etmen bence doğru değil.bende yıllardır binilecek araba olarak amerikan kullanmama rağmen yeni opelciyim. işim gereği otomotivin içindeyim 10 yıldır.
sana bu konuda söylüyeceğim şu; bir veya birkaç arabanın hataları tüm markaya maledilemez.
eğer şunuda bir göz önüne alırsak senin arabandan kullanıpda memnun olan o kadar çok kişi varki. senin araba sorun çıkardı diye sorunu senin sürücülüğüne mal edemeyiz.
bazende ustalar sorunu tam çözemeyip normalde 1 parça ile olucak işi birkaç parça değiştirerek çözüyorlar. suçuda markaya bağlıyorlar.
ben bile basit bir sorun için izmitin 3 büyük opelcisine gittim. çözemediler. toplamda verdiğim 300 ü bile geçtim. sorunu kendim buldum ve bir bant ile hallettim. şu anda küçük bir opelci çocuğa gidiyorum vede çok memnunum. servis müdürlüğü yaptığımda yanımdaydı. tecrübesi az ama kafası çalışan bir çocuk zamanla dahada pişiceğine eminim. ama diğer yandan memnun olmadığım 3 firmada opel konusunda yılların tecrübesiler.
bu arada toyota demişsin ama toyota servisinde yaşananlar inan pek farklı değil. hatta 4 yıl mercedesde çalıştım orada hiç farklı değil.
bazen kısmet demek lazım.

sorunsuz ve huzurlu sürüşler dilerim.
saygılarımla,

seni o haliyle gönderen ustanı önce bir değiştir. öyle bir eksiltmeye adam hala sana ek yaptırarak devam ettiriyorsa, büyük ayıp ediyor. 10binde 3 litre yağ üstüne üstlük gecen takırdadı diyorsun. başına büyük bir iş gelmeden en kısa sürede düzgün bir ustaya götür. nevşehirde araba büyük ihtiyaç biliyorum ama yaşar ustaya önce bir telefon aç, telefondada yardımcı olur numarasını bulamadım ama bacanağımdan alabilirsin. zeki buraya üyedir 5335776297 numarası.

sevgili oğuz
uyarın için teşekkürler ancak senin aracında yaşadığın sorunları tüm markaya mal etmen bence doğru değil.bende yıllardır binilecek araba olarak amerikan kullanmama rağmen yeni opelciyim. işim gereği otomotivin içindeyim 10 yıldır.
sana bu konuda söylüyeceğim şu; bir veya birkaç arabanın hataları tüm markaya maledilemez.
eğer şunuda bir göz önüne alırsak senin arabandan kullanıpda memnun olan o kadar çok kişi varki. senin araba sorun çıkardı diye sorunu senin sürücülüğüne mal edemeyiz.
bazende ustalar sorunu tam çözemeyip normalde 1 parça ile olucak işi birkaç parça değiştirerek çözüyorlar. suçuda markaya bağlıyorlar.
ben bile basit bir sorun için izmitin 3 büyük opelcisine gittim. çözemediler. toplamda verdiğim 300 ü bile geçtim. sorunu kendim buldum ve bir bant ile hallettim. şu anda küçük bir opelci çocuğa gidiyorum vede çok memnunum. servis müdürlüğü yaptığımda yanımdaydı. tecrübesi az ama kafası çalışan bir çocuk zamanla dahada pişiceğine eminim. ama diğer yandan memnun olmadığım 3 firmada opel konusunda yılların tecrübesiler.
bu arada toyota demişsin ama toyota servisinde yaşananlar inan pek farklı değil. hatta 4 yıl mercedesde çalıştım orada hiç farklı değil.
bazen kısmet demek lazım.

sorunsuz ve huzurlu sürüşler dilerim.
saygılarımla,

kendi ağzınızla söylemişsiniz 3 tane opel servisi gezdim 300 tl yi geçti harcamam arızayı kendim buldum bantla hallettim diye. peki siz verdiğiniz 300 tl ye acımadınızmı? o kadar parayı arızlara vereceğime zaraın neresinden dönersen kardır hesabı yaparak yeni alacağım araca veririm.

tamam diyelim ki arızasız araba olmaz ama bu opel gerçekten bıktırdı kime sorsam hep aynı arıza hep aynı sorun. belkide ben abartıyorum ama eminim çoğu kişi benim durumumdadır.

Geri