Külbülütör Kapağı Çatladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sad-x
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Abi kim tork anahtarı kullanıyor ki.
Montaj hatasına kurban gitmiş.

Bizin ustalarımızın parmakları çok hassastır, tork anahtarı görevini görür :maden:

Benim en çok eleştirdiğim bir husus buji montajıdır. Bazıları öyle bir sıkıyorlar ki sökerken bujiler kırılıyor :(

Yok içim rahat etmedi, resmen kandırıp göndermiş oldular.

Montaj hatası da yeterince vurgulandı,

Ben gidip değiştirteyim şunu.

Edit : Hep böyle oluyor be. Ya ben çok safım (büyük ihtimal) ya da bu adamlar harbiden cin.

Bizin ustalarımızın parmakları çok hassastır, tork anahtarı görevini görür :maden:

Benim en çok eleştirdiğim bir husus buji montajıdır. Bazıları öyle bir sıkıyorlar ki sökerken bujiler kırılıyor :(
:kop::kop::kop:
Savaş abi iyi ki dişleri kırmıyorlar aluminyumda? halbuki 15Nm - 25Nm,veya sökerke,Mazallah,onun için en güzeli kendi işini kendin yapacaksın

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 14:29 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 14:22 ----------

Yok içim rahat etmedi, resmen kandırıp göndermiş oldular.

Montaj hatası da yeterince vurgulandı,

Ben gidip değiştirteyim şunu.

Edit : Hep böyle oluyor be. Ya ben çok safım (büyük ihtimal) ya da bu adamlar harbiden cin.
:) için içini yiyor ;bende olsam o çatlağa pahane dinlemem değiştririm,çünkü sonra zaman aşımı yok bilmem ne.
Bak Akü sorunu yaşıyorum, iki defa takviye yapmak zorunda kaldım,Adam ölçüyor yok iyi diyor,dedim yahu hergün korku ile yaşayamam bir gün binmesem çalışmıyor,Aracımı tanıyorum akü boşlatması akım olsa şimdiye kadar neden olur.1,5 sene olmadı şimdi geçiçi akü vardi yarına kadar şikayetim olacak mı diye değişecek.Yahu marşa basarken 10 volta düşüyor soğuk iken bu yetmiyor diyorum tamam dene gel değişiriz dedi sorun yok yarın değişeceğim.Çünkü gerçekten sorun yok. Hem varta alacağım hem 74 amper takacağım oda yetmiyorsa akün istediğin kadar ölç 1 aya kadar tek sorunum yoktu hatta 1 hafta yatsa,yani.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 14:29 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 14:29 ----------

Abi kim tork anahtarı kullanıyor ki.
Montaj hatasına kurban gitmiş.
Aynen Emre ;)

40 lira işçilik aldı.

İçinde harcadığı spreyler, conta maliyeti varmış.

Sabah demişti ki, sıcaktan çatlar bu olur.

Şimdi diyor ki, bu kapak çatlaktı.

Şimdi taktığı kapak diğerinden daha iyi durumdaymış dolayısıyla daha pahalıymış. Başkası olsa yeni kapağın farkını alırmış, benden almıyormuş.

Özetle sorun bizim kapakta ve montajdaydı, yeni kapak ve ücretsiz montaj yapalım yerine şu oldu: ben önceden takılan kapağı bakmış yok bu olmadı demiş gidip öbürüne talip olmuşum gibi.

Ne yapayım? Elimde fatura yok, fiş yok. Önceki taktığı kapak çatlak falan değildi. Ya, adam sabah sıcaktan çatlar diyor, akşam bu zaten çatlaktı diyor.

Başarı Opel, Şaşmaz. Şayet konuya rast gelirse, ben aktif bir forum kullanıcısıyım. Mesajımı alıntılayarak (ki bildirim alayım) buyursun bana yanıt versin, hodri meydan.

Ne yapayım? Yok değiştirmiyorum dese? Elimde fatura yok fiş yok dediğim gibi. Ama nihayi olarak vardığım sonuç şu; bu arabaya bakımlarını süründüre süründüre yapacağım bundan sonra. Mümkünse kuruşum gitmesin sanayiye. Dürüst, iyi iş yapan ustalar kusura bakmayın, sizi bulmakta güçlük çekiyorum.

İnşallah bu vectradan sonra 0 km bir otomobil alacağım. Gideceğim, yağ değişimine YETKİLİ SERVİSTE 100 lira 200 lira neyse vereceğim. Sonra da arabama binip, sanayinin önünden geçerken sigaramı tüttüreceğim. Belki benim eksilmem onları zarara uğratmaz ama artık onlar da beni zarara uğratamaz. Ya, kredi kartından çektirecektim nakit yoktu, 50 lira dedi. Karttan fark alınıyormuş. Nakit olsaymış 40 dermiş. Allahtan kartta bakiye çıkmadı, birisinden havale yaptırdım nakit verdim 40 lirasını.

Desinler; enayi, keriz... desinler. Ne derlerse desinler. Bundan sonra gittiğim her atölyeden ayrıntılı fatura isteyeceğim. Gerekirse didik didik fatura verecek adam arayacağım. Güvenmiyorum ulan, hırsızsınız işte. Düpedüz dolandırıcısınız.

Yine şerefiyle iş yapanları tenzih ediyorum, maalesef onlara da bir türlü rast gelemiyorum.

Durum böyleyken böyle. Olan bizim 40 liraya oldu ki

Selim beyin ince ince anlattığı tekniği onlara nakletmeme rağmen yine tork anahtarı kullanılmadı. Şimdilik olan benim parama olsun. Ya Allah aşkına, yeter ki şu heriflerin gözü doysun.

Ya, birisi şu heriflerin gözünü doyursun!

40 lira işçilik aldı.

İçinde harcadığı spreyler, conta maliyeti varmış.

Sabah demişti ki, sıcaktan çatlar bu olur.

Şimdi diyor ki, bu kapak çatlaktı.

Şimdi taktığı kapak diğerinden daha iyi durumdaymış dolayısıyla daha pahalıymış. Başkası olsa yeni kapağın farkını alırmış, benden almıyormuş.

Özetle sorun bizim kapakta ve montajdaydı, yeni kapak ve ücretsiz montaj yapalım yerine şu oldu: ben önceden takılan kapağı bakmış yok bu olmadı demiş gidip öbürüne talip olmuşum gibi.

Ne yapayım? Elimde fatura yok, fiş yok. Önceki taktığı kapak çatlak falan değildi. Ya, adam sabah sıcaktan çatlar diyor, akşam bu zaten çatlaktı diyor.

Başarı Opel, Şaşmaz. Şayet konuya rast gelirse, ben aktif bir forum kullanıcısıyım. Mesajımı alıntılayarak (ki bildirim alayım) buyursun bana yanıt versin, hodri meydan.

Ne yapayım? Yok değiştirmiyorum dese? Elimde fatura yok fiş yok dediğim gibi. Ama nihayi olarak vardığım sonuç şu; bu arabaya bakımlarını süründüre süründüre yapacağım bundan sonra. Mümkünse kuruşum gitmesin sanayiye. Dürüst, iyi iş yapan ustalar kusura bakmayın, sizi bulmakta güçlük çekiyorum.

İnşallah bu vectradan sonra 0 km bir otomobil alacağım. Gideceğim, yağ değişimine YETKİLİ SERVİSTE 100 lira 200 lira neyse vereceğim. Sonra da arabama binip, sanayinin önünden geçerken sigaramı tüttüreceğim. Belki benim eksilmem onları zarara uğratmaz ama artık onlar da beni zarara uğratamaz. Ya, kredi kartından çektirecektim nakit yoktu, 50 lira dedi. Karttan fark alınıyormuş. Nakit olsaymış 40 dermiş. Allahtan kartta bakiye çıkmadı, birisinden havale yaptırdım nakit verdim 40 lirasını.

Desinler; enayi, keriz... desinler. Ne derlerse desinler. Bundan sonra gittiğim her atölyeden ayrıntılı fatura isteyeceğim. Gerekirse didik didik fatura verecek adam arayacağım. Güvenmiyorum ulan, hırsızsınız işte. Düpedüz dolandırıcısınız.

Yine şerefiyle iş yapanları tenzih ediyorum, maalesef onlara da bir türlü rast gelemiyorum.

Durum böyleyken böyle. Olan bizim 40 liraya oldu ki

Selim beyin ince ince anlattığı tekniği onlara nakletmeme rağmen yine tork anahtarı kullanılmadı. Şimdilik olan benim parama olsun. Ya Allah aşkına, yeter ki şu heriflerin gözü doysun.

Ya, birisi şu heriflerin gözünü doyursun!

kredi kartına 40 lirayı 50 lira yuhhh tefeci p... neyse küfür yasaktı :D

O kadar inanarak, o kadar içten anlatıyor ki

En iyi yalancıların olayı: yalana önce kendin inanacaksın.

Edit: Hele o "Allah bereket versin abiii!" demesi yok mu,

...

sonuç kapak takıldı mı yenisi ?
takıldıysa boşver 40 tl'yi çoluğundan çocuğundan çıksın !

takıldı yeni kapak. yine de Selim ustamızın burada anlattığı tekniklere göre takmadılar, nakletmeme rağmen. belki başka bir yere gidip sırf bu tekniğe göre takması için haricen para vereceğim.

takıldı yeni kapak. yine de Selim ustamızın burada anlattığı tekniklere göre takmadılar, nakletmeme rağmen. belki başka bir yere gidip sırf bu tekniğe göre takması için haricen para vereceğim.

40 lira ile kurtamana sevin bence. Gene adam malın arkasında durmuş. Tork anahtarına takılma, ben Ankara'da anahtara sahip 1 servis görebildim. Türkiye'de durum bu.

Geri