Gaziantep yeni yeni yararlanmaya başlıyor bu nimetten. Bizim apartman da tutturdu bir doğalgazdır gidiyor. Şu an merkezi kömürlü sistemle ısınıyoruz. Bu yıl toplamda 2.300 TL ödedim ısınmaya. Komşularımız kombili doğalgaza geçmek istiyorlar. Ben de son kat olduğum için muhalefet ediyorum. Gerçi çatının ısı ve su yalıtımını yaptırdık. Ama yine de tereddüt ediyorum.
Faturalar ne kadar gelir?
Isınabilir miyiz?
Evin değerine bir artısı olur mu kombinin?
Maliyetini ne kadar sürede amorti edebilriz?
En kötü ihtimal ise ileride doğalgaz kesintisi olur mu?
Bugün bir mühendislik firması teklif sundu. Toplamda anahtar teslim, yoğuşmalı kombi, peteklerin değişimi de dahil 6.000 TL... Bana çok fazla geliyor bu fiyatlar. Kendini amorti etmesi bile 6-7 yıl alacaktır.
Düşünceleriniz önemli. Yazarsanız sevinirim. Özellikle başka kentlerde yeni dönüşüm yaptırmış olanlar deneyimlerini yazarsa iyi olur.
Şimdiden teşekkürler...
Ev ne kadar büyük? bu da çok önemli bi etken olur faturalarda ve ayrıca yoğuşmalı kombi ev büyükse kendini amorti edebilir ama ufak evlerde yoğuşmalı kombi gereksiz çünkü yoğuşmalı kombilerde petek boylarının büyümesi gerekir bu da ayrı bi maliyet gerektirir fiyat artar eğer petek boyları normal kombi gibi seçilirse zaten yoğuşmalı kombinin avantajlı olacağını pek düşünmüyorum ama doğalgazlı sobalar var onlar yasaklandı diye duymuştum eğer yasaklanmadıysa gayet iyi bi ısınma sağlar ve faturalarda petekten çok daha düşük gelir.