Çekmiyor....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan satir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Savaş abi katı 100 bin km.civarında söktürmüştüm , deforme olduğu kanısına ustalar ile vardığımızdan . Hararet 90 geçince fan hemen açar ve 85-90 arası gezinir , orada da yani fan ilk açtığında araba normale dönüyor , ama sabah yola ilk çıktığım gibi atik olmuyor , soğuk motor ve hararetli motorun çalışması konusunda söylediklerinde haklısın. Belki bir arızanın işaretçisi olabilir diye düşündüm ama...herhalde sorun yok .Aklıma piston gömlek falan geldi de ...

bence bi arıza yok cok normal.Bence bi havafiltreni temizlettir.Yada motora hava getiren hortumlarını kontrol ettir derim.Yada bujilerde yapıyo olablir.Eğer motor sıcak hava cekiyosa yanmayı zorlaştırır.Ayrıca sıcak hava soguk havaya gore daha hacimli oldugundan motorda bogulmayada yol acar tabi yeni nesil araçlarda bu olmuyo ama..

benimde 2003 astra g njoy'um vardı.. sabah ilk çalıştırdığımdaki performansı ısınınca vermiyodu.. bu motorların karakteri böyle.. bende de oluyodu ama aşırı derecede, herkesin farkedeceği gibi bi performans düşüklüğü olmuyodu...

rolanti devrinden dolayı olabilir bu çekişlik.

vites aralarında gazdan çeksen de devir düşmüo ve sonraki vites için gaz miktarı hazır olmuş oluyo böylece motor devrini düşürmüo dolayısıyla da çekişini de düşürmüo.

araç otomatik şanzıman sanırım ... eğer motorun elektronik aksamında bi durum yoksa şanzımanda bulunan hidro- elektro valflerden yapabilirmi?

he ayrıca sıcak hava soğuk havaya nazaran daha yoğundur... örnek vermek gerkirse kışın sıcak motorun çekişi gücü daha fazladır bunun sebebi ise soğuk havayı daha çok silindir içine yolladığımızdandır. o yüzden turbolu araçlarda intercooller(hava soğutucu radyatör petek) kullanılır... aracınızı bi cihaza bağlatmayı deneyin ...herhangi bi ışık yakıyormu araç ? sıcak motor soğuk motora nazaran daha verimli çalışır ancak yaz aylarında çekişin biraz düşmesi normal olabilir araştırmak lazım....aklıma ısı sensörüde geliyor bilmiyorum yanılıyorumuyum..araç herhangi bi ışık yakıyormu ? saygılar....

Yok kardeş herhangi bir ışık da yakmıyor ...

soğukken rolanti yüksek olur araba daha seri olur demek istedim. hazır devre konar araba sen daha gaza basmadan.

Yok kardeş herhangi bir ışık da yakmıyor ...
servise doğru isterseniz uğrayın bide cihaza bağlasınlar belki arıza ışığı yanıyordur göstergede ampülü kesmiş olabilir tabi bu düşünce ... acaba enjektörlerin durumu nasıl...

Geri