Boya koruma, çizik giderme ve parlatma uygulamaları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bugraGT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yıkama sonrası önce Auto Glym SRP sonra Meguiars NXT 2.0 Tech Wax uyguladım. Wax'ı 4-5 saat beklettim. SRP de dahil elle yaptım ama beklediğimden çok iyi bir sonuç çıktı. Herkese tavsiye ederim. Bu wax çok acayip birşeymiş. Özellikle koyu renklerde daha belirgin olacağını düşünüyorum. Sürekli yapmak lazım bunu...

Yeni konu açmadan burada sorayım bizim arabanın tavan cilası sanki kalkmış gibi geliyor yanlara göre daha mat duruyor ama soyulma vs. yok bunu nasıl düzeltebiliriz boya şartmı :S

verniğin kalkıp yok olması güneş yanıgı gibi durur.

o tarz birşey olcagını sanmıyorum matlıkta büyük bir ihtimal trafik filmidir ince aşındırıcısı olan bir polish le giderilir.

autoglym srp hafif işlerde fiyat/performans + risk içermemesi yönünden iyi bir çözüm

son çalışmalarımdan bir kaç örnek veriyim.

fotoların hepsi standart bir telefonla çekilmiştir

lacivert megane meguiars #83 +collinite 915 yandaki corollada aynı ürünler kullanıldı, megane boyası ne sert ne yumusak orta karar diyebilirz ama toyota o kadr yumusakki makineye hiç bastırmadan tüm çiziklerini alabildim.

beyaz seat leon , seatın vernik sertlikten dolayı bizi zorladı tüm çizikleri almak mümkün olmadı daha yüksek aşındırıcı ihtiyacımız olustu:S

meguiars #85 yün ped ile + #83 sünger ped ile + collinite 915

astra g üzerinde sünger ped ile meguiars #83 uyguladım digerlerine ek olarak #7 show car glaze uygulandı zaman kısıtlı oldugundan glaze silinip hemen wax atıldı.

ama yinede glaze farkını ortaya koydu boya sertliği olarak renaulttan sert seattan yumusak diyebiliriz fazla yormadı ama bazı düz çizikler alınamadı.

astrada kapı kolları ve yan çıtalar için meguiars trim detailer kullanıldı marşpiyel ve ön tampon eki için auto glym vinly conditioner kullanıldı (vrc nin yogun versiyonu)

Son düzenleme:
Elinize sağlık Buğra bey. Bu haftada ben girişmeyi düşünüyorum araca foto çekebilirsem bende eklerim buraya fotoları

bende dün kill detailer spray aldım aracımda cizik yok gibi onun için icizik giderici felan almadım sadece kaputta sinek ağaç lekeleri gibi lekeler vardı ufak yıkama ile cıkmıyordu iğne ucu kadar büyüklükte ama cokco olunca kirli bir görüntü veriyordu
bu konudan takip ettiğim kadarı ile kil bana lazım olan tek malzeme idi
bende kill ve detailer spray aldım kargonun c.tesi elime gecmesi lazım pazar günü uygulayıp resimlerim öncesi ve sonrası diye umarım istediğim gibi beklediğim gibi olur

verniğin kalkıp yok olması güneş yanıgı gibi durur.

o tarz birşey olcagını sanmıyorum matlıkta büyük bir ihtimal trafik filmidir ince aşındırıcısı olan bir polish le giderilir.

autoglym srp hafif işlerde fiyat/performans + risk içermemesi yönünden iyi bir çözüm

bu autoglym i nerede bulabilirim abi yada buradan tavsiye edebilecein ürün varmı
http://www.hepsiburada.com/liste/arac-bakim-ve-temizlik-urunleri/department.aspx?CategoryId=26001

astrada kapı kolları ve yan çıtalar için meguiars trim detailer kullanıldı marşpiyel ve ön tampon eki için auto glym vinly conditioner kullanıldı (vrc nin yogun versiyonu)

buğra öncelikle eline sağlık uygulamalar için.. kapı kolları çıtalar ve marşbiyellerde kullandığın ürünler ne derece kalıcı? her sıradan parlatıcılar gibi her yıkamada sürmemiz gerekiyormu veya 3-4 yıkamada bir mi sürmemiz gerekiyor. benim araç beyaz ve siyah kısımlarda renk açılmaya başladı göze batıyor bi çare bulmam lazım..

Arkadaşlar bu kil süngerini nerden alabilirim?
Wax uygulaması nasıl yapılır?
Araçlarımızı hangi şampuanla yıkamalıyız?
*Buğra abi eline sağlık mükemmel olmuş.Bu ürünler çok süper ürünler belli.Bu son uygulamaların için kullandığın malzemelerin ortalama maliyeti nedir?Kaç çeşit ürün kullandınız?
Bizde 2004 model polo da var bu işlemleri ona yapmak istiyorum acayip yüzeysek çizik var.ARaç beyaz.Sizin işlem yaptığınız seatla aynı boyaya sahip sanırsam.
(Kusuruma bakmayın çok soru sordum ama bu ürünlerle ilgili bir bilgim yok malesef .:( )

Son düzenleme:
Geri