Bmw'yi Dyno'ya soktum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bimmer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
evet istanbulda nerde var 20liraya bende sokmak isterim aracımı:rolleyes:

Otomatik vites araçları dyno sağlıklı olarak ölçmez kayıp bundan kaynaklanıyor aracınızda.

Türkiye de dyno hikaye.aynı dyno ya 3 kere peş peşe çıkın farklı değerler alırsınız.

burda 50 liraya full kontrol ediyorlar boya kaza altına fotoğraflı kontrol dyno filan :D

ölçümü nerede yaptırdınız 147 hp sizin aracta 140hp falan vermeliydi

sanırım ölçümü yapan kişi aracın önüne büyük fan koymadı ve araç otomatik se ondanda bir kayıp olabilir

genelde ölçümde 4. vitese kadar çıkılır daha sonra dip gaz verilir

eski aracım gt 150hp iticiler şıkırdarken 143hp verdi, tork verisi fabrika 196nm ölçümde 188 çıktı.
ben kafayı yemiştim :) bu işi bilenler direk sordu fan çalıştırdılarmı aracın önünde diye meğer ondanmıs kaybın büyük kısmı;)

Son düzenleme:
bakımları tamdır.

çok büyük bi kayıp olduğunu düşünmüyorum. yani "0" iken bile dyno ya soksak 147 beygir vereceğini sanmıyorum. ordaki ustayla baya sohbet ettik. ona göre durum iyi. yani benzinin kalitesi filan düşünüldüğünde 10 sene %10 kadar kayıp olmuş. ben memnunum.

motordan sonra aktarma organlarında yaşana kayıp normal
dynoda yere verdiği gücü ölçüyor bazen
aracın tanıtımında yazan motorun sağladığı güç

motordan sonra aktarma organlarında yaşana kayıp normal
dynoda yere verdiği gücü ölçüyor bazen
aracın tanıtımında yazan motorun sağladığı güç

Türkiye'de malesef teker gücünü esas alma kültürü yavaş yavaş oturmakta.Teker gücü ölçülür ve bazı parametreler ile motor gücü hesaplanır.Daha atmosfer basıncı-dişli oranları ve lastik ebatlarınızı bile düzgün girmeyen dyno sahibi işletmeler varken hesap ta hikaye oluyor malesef.

Her aracın kendine göre fabrik kabul edilebilir kayıpları vardır.Bilinçli BMW cilere sorar yada yurtdışı kaynaklı sitelerden araştırırsan sağlıklı bir araçta olması gereken teker gücünü bilirler mutlaka ve ona göre kıyas yaparsan daha doğru olur.

20 ytl cok ucuz be usta

nesi ucuz fazla bile sen bi çıkıosun motorunu yoruyorsun benzinini yakıyosun onlar sadece bilgisayarın elektriğini yakıolar

Geri