Arkadaşalar merhaba.Aracım 2013 astra j 1.3 cdti sport..Dün çok ciddi bir tehlike atlattım.50-60 civarı süratle yokuş aşağı bir yolda giderken önümde aniden yavaşlayan bir passatı farkedip frene asıldım..ABS devreye girdi ve araç kaymaya başladı..yani sıfır tutunma diyebilirim... çarpacağımı farkedip sağa kırdım. banketin altına inmek zorunda kaldım..Allahtan aracı sığacak kadar bir boşluk vardı..yoksa kaza kaçınılmazdı...Neyse bu olaydan sonra aracımın frenlerinde ciddi anlamda bir problem var diye düşünmeye başladım..Çünkü daha önceki aracım clio 4..benzer durumlarla defalarca karşılaştım..ama durmama gibi bir problem yaşamadım...araç 47 binde. 40 bin bakımından 2 ay önce geçti..balatalar değişmedi..lastikler orijinal bridgestone turanza..yani daha ilk lastikleri..aceba bu durum balata lastik kaynaklı mı yoksa astra j lerde kasanın ağırlığından kaynaklı olarak panik frende durma mesafesi uzun mu?Çünkü aldığım arkadaşın ilk söylediği şey bu aracın her şeyine güven frenlerine güvenme..kasa çok ağır olduğu için durma mesafesi çok uzun demişti.. benzer bir problem yaşayan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim...