Astra h direksiyon kutusu sorunu

ogretmen0761

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2004 Astra H arabamdan tıkırtı sesi geliyor,ön düzendendir diye tahmin etmiştim ama zannedersem direksiyon kutusundan kaynaklı problem,öyle aşırı rahatsız edici bir ses değil,öğrenmek istediğim şu;tamir oluyor mu,ne kadar tuttar,yaptırmazsam ileride sıkıntı çıkarır mı?Şimdiden sağolun.

2004 Astra H arabamdan tıkırtı sesi geliyor,ön düzendendir diye tahmin etmiştim ama zannedersem direksiyon kutusundan kaynaklı problem,öyle aşırı rahatsız edici bir ses değil,öğrenmek istediğim şu;tamir oluyor mu,ne kadar tuttar,yaptırmazsam ileride sıkıntı çıkarır mı?Şimdiden sağolun.
Yok mu arabasında bu tür sorun olan beah???

hoca opellerin kronik sorunudur bu direksiyon kutusu problemi çok kafana takma sadece tıtırtı olur başka bir probleme yol açmaz

Kronik

opelin kronik sorunu bu sorun etme bozuk yolda teybin sesini aç ses gelmiyor! ben öyle yapıyorum.

tamir oluyor sanırım tıkırtı burçları değişip kutunun içine yağ basılırsa ses kesilecektir...

tamir olsa da değişse de yine ses yapıyor arkadaşların dediği gibi kronik problem çözüm teyp açmak :)

bizde clio larla uğraşıyoruz kutuyu söküp rot kollarını değiştirip kramyer dişlinin arasında gres koyuyuyoruz iyice yağı yedirip direksiyon sertliğini felan ayarlıyoruz ve direksiyon mafsalınıda söküp yağlıyoruz ses sorun kalkıyor... tabi du dediğim kuru tip direksiyon kutusuna yapıyoruz... Elektrik takviyeli kuru tip direksiyonlar için çözüm oluyor...

Eyvallah arkadaşlar.

ortalama 300 tl ye yaptırırsın...
arkadaşların da dedikleri gibi direksiyon kutusunun içindeki tıkırtı yapan parçaları alıyorlar yerlerine plastik olanlardan takıyorlar.. 2 sene de garanti veriyorlar :)
ben yaptırdım. 1 sene oldu. ses yapmadı.. ustamın dediğine göre yeni takılan parçalar plastik ve daha dayanıklı felanmış..

300 ytl çok gibi geldi,başka bir forumda arkadaşın biri 150 ytl ye hallettiğini söyledi,hatta değişen parçaların fiyatlarının 15 ytl yi geçmediği,(tıkırtı burçları falan9asıl maliyetin işçilikte toplandığını yazmış.

Geri