1.4 alan arkadaşlar zaten performans değil yakıt ekonomisi istemiş de almışlardır diye düşünüyorum. uzun vadede gerçekten avantajlı. bana da arabayı ilk aldığımda keşke 1.4 almasaydın diyen çok kişi oldu ama ben arabamdan memnunum ve seviyorum. yok klima açıkken yokuş çıkmazmış, yok 200 yapmazmış. herneyse. konunun dışına çıkmadan ben de bir resim ekleyeyim dedim.
Acaba benim araba kaç yapıyordur diye merak edip deneyenlerdenim. Yol İzmir-Aydın Otobanı. sağolsun yanımdaki arkadaş da fotoğrafını çekmişti. şimdi bir işe yaradı.
araba 2007 1.4 twinport. 2 kişi idik. 170 kilo biz olsak; bagajda da 70 kilo civarı eşya...
herneyse. ben bu arabada tek başıma 210 da görmüştüm, 220'yi de yapacağından eminim.
yapar ama öyle hemen değil. 170'ten sonra ivmelenmesi çok zayıf kalıyor.
yukarıda yazılanları okuduğumda ibrede 35-40 km gibi şaşmalar olabileceğinden bahsedilmiş. ben bu hata payının %2 - %4 civarı olduğunu bir yerde okumuştum. 40 km'Lik hata payının olabilmesi için 200'Le gittiğimizi varsayarsak 240 göstermesi için %20 hata yapması gerekir ki bu da fabrikanın kabul edebileceği bir değer değil.
gerçek hız ile ibre arasında fark olduğunu söyleyen arkadaşlar acaba arabalarının janları ve lastiklerini fabrika standartlarında mı kullanıyorlar?
lastik çapı büyüdükçe ibrede görünen hız gerçek hızdan daha düşüktür.
en basit örneği ile taksiciler lastiklerini küçültüp, lastiğin daha çok dönmesini sağlayıp taksimetrenin daha fazla yazmasını sağlarlar.
1.4 alanlar bence araçlarından çok fazla bir performans beklemesinler, hayal kırıklığına uğramasınlar...