Zamsalak mıyız biz acaba?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KA®ANLIK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar bence BENZİN ZAMMI çok normal, her zaman olacaktır, her hükümette...
ALİ de gelse, VELİ de gelse, sağda olsa solda olsa olacaktır...

Ama burada kaçırılan bi nokta var, ben ona takılıyorum...

ÖTV zammı...
Nedir bu ÖTV?
Özel Tüketim Vergisi...
Verginin Vergisi...

Herşeyde var bu vergi;

Peki, buna gelen FAHİŞ Zamlar, VATANDAŞIMIZDAN ÇIKIP, hükümete giriyor ki, hükümet çekip çevirsin diye milletimizi...

E peki, Enflasyon düşerken, TEFE TÜFE tüm değerler TARİHİN EN OLUMLU değerleriyken; "Daha Önceki Hükümetlerde bu Değerler Tarihin En Kötü Değerleriyken"ki haliyle aynı "HATTA DAHA FAZLA" artıyorsa bu zam oranları;

SİZCE BURDA Bİ TEZAT yok mu?

madem yolunda herşey, NEDEN EK GELİR KAYNAĞI geliyor hükümete "MİLYONDOLARLARCA"

E hadi tamam DAHA İYİ HİZMET mi veriyor hükümet?
Sizce BU EK GELİRLER vatandaşa OLUMLU yansıyor mu?
Yansıyorsa nerede yansıyor, belki bana denk gelmiyor...

Yaptıkları en büyük atılım e-devlet...
O da çalışmıyor hala doğru dürüst... KALDI ki o yatırım da değil milyondolar 300,000 doları geçen bi yatırım olamaz (uçukça) :)

Yani nası bu zamlar bize HİZMET olarak yansıyor? Bunu merak ediyorum ben, ya da ben salağım ben anlamıyorum :)

ne demek ne alaka??? 6 sayfadır yazılanlara bi bak arkadaşım... konu: benzin zammı değil... Muhalefet... benzin zammı bahanesi...

sevmeyen oy vermeseydi. o başka olay. pompa fiyatları inince de hükümeti baş tacı yapan yorumlar da yazılmış. alakası yok. hükümet attı bu riski üstünden.

KARANLIK;

benim şimdiye kadar takip ettiğim güvendiğim yazarlardan okuduğum kadarıyla durum şöle. 2oo2 öncesi hükümetler zamanında devletin ksası adeta boşaltılmış... o zaman vatandaşa hizmet die bişe yoktu zaten... büyüklerimiz habire cebe indirmiş ne var ne yok. öyle Mesut yılmaz yüce divanda bile yargılanmadı mı? bütçe çökmüş resmen. bunu düzeltmek bu kadar kolay değil bunu sizde taktir edersiniz sanırım... hem bütçenin belini doğrult hemde vatandaşa hizmet et yatırım yap.. kolay olacak bişe değil bu... dolayısıyla zamlar yapılmak zorunda... ama yapılan zamlar (ötv artışı bile) minimum değerlerde yapılıyo...

umarım anlatabildim...

arkadaşlar bence BENZİN ZAMMI çok normal, her zaman olacaktır, her hükümette...
ALİ de gelse, VELİ de gelse, sağda olsa solda olsa olacaktır...

Ama burada kaçırılan bi nokta var, ben ona takılıyorum...

ÖTV zammı...
Nedir bu ÖTV?
Özel Tüketim Vergisi...
Verginin Vergisi...

Herşeyde var bu vergi;

Peki, buna gelen FAHİŞ Zamlar, VATANDAŞIMIZDAN ÇIKIP, hükümete giriyor ki, hükümet çekip çevirsin diye milletimizi...

E peki, Enflasyon düşerken, TEFE TÜFE tüm değerler TARİHİN EN OLUMLU değerleriyken; "Daha Önceki Hükümetlerde bu Değerler Tarihin En Kötü Değerleriyken"ki haliyle aynı "HATTA DAHA FAZLA" artıyorsa bu zam oranları;

SİZCE BURDA Bİ TEZAT yok mu?

madem yolunda herşey, NEDEN EK GELİR KAYNAĞI geliyor hükümete "MİLYONDOLARLARCA"

E hadi tamam DAHA İYİ HİZMET mi veriyor hükümet?
Sizce BU EK GELİRLER vatandaşa OLUMLU yansıyor mu?
Yansıyorsa nerede yansıyor, belki bana denk gelmiyor...

Yaptıkları en büyük atılım e-devlet...
O da çalışmıyor hala doğru dürüst... KALDI ki o yatırım da değil milyondolar 300,000 doları geçen bi yatırım olamaz (uçukça) :)

Yani nası bu zamlar bize HİZMET olarak yansıyor? Bunu merak ediyorum ben, ya da ben salağım ben anlamıyorum :)

:alkis: :alkis: :alkis:
aynı şeyi söylemeye çalışıyorum. a hükümeti b hükümeti farketmez. bir malda %70 in üzerinde vergi olmaz. olamaz. tarihte olmuş, pek de iyi olmamış milletin geleceği için.bütçe görüşmesinde köprü geliri 4. 5. sırada görüşülüyor ise bunun hükümeti mükümeti kalmamıştır. deprem vergisi diye ötv uydurdular kalkmadı işte. deli gibi para akıyo. kimse vazgeçemiyor o gelirden. sigaraya alkole üretimde kota olsun diyormu kimse yooo, vergi geliri süper.

Bir ülkede vatandaş vergi ödememek için binbir katakulli çeviriyorsa o memleketten bişe olmaz..Milyarlarca dolarlık vergi kaçağı var..Kayıtdışı ekonomi kayıt altındaki ekonominin yarısı nerdeyse..3 kuruş daha az vergi ödemek için ne dolaplar dönüyor..Devlet vergi toplayamayınca bunuda saçma sapan ötv ler bilmemnelerden zamlarla çıkartıyor..Bu ülkede düzen bu şekilde devam ettikçe zamlar bitmez..

yeni yıl yeni zamlarla beraber geldi, ancak dikkate alınacak bir tepki ne yazıkki doğmadı, zam oranlarına bakarsanız uzun süreli zamlar bunlar ve 4 yıl sonra seçim olacağını varsayarsak nasıl olsa unuturlar bunlar diyerek yapılan zamlar daha öncekiler bu oranları hükümetlerinin 5 yılllık zaman dilimlerine bölüyorlardı bunlar ise hükümetin görev yılının başlarında verdiler akıllı adamlar:mad:

Toplu taşıma alışkanlığı yok..Adam kapısının önünde araba dururken servisle yada otobüsle işe gitmeye utanıyor..Karşıda çalışıyor 20 yaksa 3,75'te köprü günlük 23,75 masrafı var..Otobüsle gitse git gel 3-5 ytl masrafı var..Ama binmez..Hükümette zevkine bu kadar düşkün olan vatandaşını zorlayabildiği kadar zorluyor..Sadece serzenişte bulunuyor vatandaş ama git benzinliklerde kuyruklar var...

Ataşehir'den metroya binip Maslak'ta inmediğim sürece toplu taşımayı kullanmam.Bizim şu anda sahip olmamız gereken metro altyapısını başka ülkeler yapalı 100 seneden fazla oluyor.Otobüse, minibüse toplu taşıma diyemiyorum, çünkü bunlar trafiğe çare olacağına yük getiriyorlar.Ana istasyonlardan uç noktalara otobüs vs. koyulabilir ama ana hatlarda araba hariç başka araç görmeye dayanamıyorum...

Ataşehir'den metroya binip Maslak'ta inmediğim sürece toplu taşımayı kullanmam.Bizim şu anda sahip olmamız gereken metro altyapısını başka ülkeler yapalı 100 seneden fazla oluyor.Otobüse, minibüse toplu taşıma diyemiyorum, çünkü bunlar trafiğe çare olacağına yük getiriyorlar.Ana istasyonlardan uç noktalara otobüs vs. koyulabilir ama ana hatlarda araba hariç başka araç görmeye dayanamıyorum...

O ülkeler zaten 100 senedir her konuda bizden önde..Ama bu ülkede o şekilde yaygın metro ağının yapılmasını beklemekte bir 100 yıl daha alır gibi..

2001 krizinde bile daha iyi iş yapıyorduk cebimizde para kalıyordu. Şimdi güya iyi ekonomimizde açız. Bu zamlar herzaman olmuştu ama eşit oranda maaşlarada yansıyordu. yıllık maaş zamları özel kurumlarda %20 den aşağıya olmuyordu. şimdi maaşa zam mı o da nedir durumundayız. Yüzde 4 şanslıysak.....

Bir noktada patlayacağız ama tam nerede kestiremiyorum.Hem ekonomik, hem de toplumsal olarak...

Geri