z13dt dizel corsada rölanti sorunu

ecocorsacdti

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba,

Aracım 2005 1.3 dizel corsa ve 46 binde. 30 bin bakımından önce servise götürdüğümde rölanti devri düşük, ayarını yapar mısınız demiştim. Yağ ve hava filitreleri değişsin normale döner demişlerdi. Değişti hala 6-7 bin devir arasında değişiyor. 45 bin bakımında yine söyledim bu sefer dizel araçların devir ayarı olmaz dediler. Filitreler yine değişti hala 6-7 bin devirde. Klimayı ve arka cam resistansını bile açsam anca 8-9 bin devre geliyor. bu sorun kalkışlarda hafif zorlanmaya özellikle yokuşlarda. birde ışıklarda filan beklerken titremeye ve sarsıntıya neden oluyor. sizce ayarlamanın bir yolu var mıdır. yoksa böyle iyi dokunmamalı mıyım? Aracın hızlanmasında ve gaz yemesinde hiç bir problem yok. Saygıdeğer ustalar sizin düşünceleriniz nedir? Şimdiden teşekkürler.

Üye listesi kullanıma kapalıymış. site yenilendikten sonra hiç soru sormamıştım. forumlardan tüm sorularıma yanıt bulduğumdan gerek kalmamıştı. en kısa zamanda tekrar kendimi tanıtırım

z13dt motorlarda rolenti devir ayarı yapılıyor tech2 cihazı ile nasıl olmuyormuşş

Vallah ustam opel gerçekten arabayı almıştım ve tüm servis işlemlerini orada yaptırdım. Durumu anlattığım usta bu araçlarda yakıt pompası olduğu için ayarının olmadığını söyledi. Getir bakalım sorun başka yerlerdedir dedi.

bu yüzden 45 bin bakımına yetkili özel servise götürdüm. Oda aynısını söyleyince çaresiz kaldım.

Merhaba Tansu Usta, nasılsınız?
Acaba bana neden olmaz dediler. biri yetkili diğeri özel servis. Yarın ilk işim tekrar sormak olacak. Çünkü volantımda da sorun var ve 2 defa garanti kapsamında değiştirildi. 25 bin ve 35 binde. Ve yine arızalı. Belkide bu düşük devirden kaynaklanıyordur. Hazır yakalamışken volantın bu araçlarda kronik soru olduğunu biliyorum. Peki sizce ne zaman değiştirmeliyim. Araçtan gelen sesler çok artınca mı yoksa hemen mi? teşekkürler

Merhaba Tansu Usta, nasılsınız?
Acaba bana neden olmaz dediler. biri yetkili diğeri özel servis. Yarın ilk işim tekrar sormak olacak. Çünkü volantımda da sorun var ve 2 defa garanti kapsamında değiştirildi. 25 bin ve 35 binde. Ve yine arızalı. Belkide bu düşük devirden kaynaklanıyordur. Hazır yakalamışken volantın bu araçlarda kronik soru olduğunu biliyorum. Peki sizce ne zaman değiştirmeliyim. Araçtan gelen sesler çok artınca mı yoksa hemen mi? teşekkürler
zaten anlamadım neden böyle volant yaptılar vibrasyonu almak için ama
daha farklı olabilirdi ne zman bozulursa o zaman değiştircen ayırca rölenti ayarı tech2 cihazın da motor bölümünde programla münüsü vardır ordan istenilen deviri girecekler sorun bitecek ben daha geçen gün yaptım nasıl olmuyor ya anlamıyorum

ayrıca corsa c de tech2 ile motor yağının ne durumda olduğunu bile görebiliyorusnuz bu işlem ast h ve vec c de geçerlidir.

Tansu Ustam ilginize çok teşekkür ederim. İyi akşamlar dilerim

Geri