Yok böyle bir şey yeminle isyan ettim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bir arkadaş var. Arkadaş aracını aldığın da 2006 yılın da aracını bir kere muayene ettirdi. Bitiş tarihi ise 2008 yılı idi ve aradan tam yedi yıllık zaman geçmesine karşın bu araç bir daha muayene edilmemiş. Sadece o kadar olsa iyi ya aracın eksoz muayenesi geçeli 4 sene olmuş. Bu araç sanırım on dan fazla kaza yaptı. Sanırım beşden fazla otoparka çekildi ve her seferinde bu araç çıkarıldı.

Şimdi benim isyanım buna arkadaş bu nasıl kanun yada yasa ki bu araç durmadan parka çekilmesine karşın tekrar bırakıyorlar.

Şimdi kendi adıma ulan gökten altın yağsa gelir beni taş bulur. Valla pes arkadaş birde bu araç opel bakım filan hak getire ne ön takım ne lastik ne yağ adam sadece yağ ekliyor devam daha yağ değiştirdiğini görmedim.

Gittim benim arabanın camının tam orta yerine tükürdüm o kadar bakım o kadar özen ama buna karşın her zaman tedirginlik ulan şimdi arıza verecek yolda kalacağım diye.

Şu bir gerçek ki bu araç işi bana göre şans işi bu kesin.

iş yerimde bir arkadaşım vardı, araçlarını yıllarca muayeneye götürmedi, egzoz muayenesi nedir bilmiyor, sigortasını eleman ayağına kadar getirmese onu da yaptırmayacaktı. Yılda bir kez yağ değişimi yaptırırdı. Onun harici arabasına para harcadığını görmedim. İşin ilginç yanı çeşitli marka araçlar kullandığı halde hiç yolda kalmadı. Şimdi Nadir bozulacak ama en uzun süreli kullandığı araç ise Opel Vectra A idi . (Arkadaş aynı zamanda fahri trafik müfettişi )

Gerçekten benim aklım fikrim almıyor. Yok böyle bir şey ya. Bu araç o kadar otoparka çekildi. Ve evrakları tam değil hep noksan olmasına karşın bu araç sürekli trafik içinde dolaşmaya devam ediyor. O kadar ki sürekli şehirler arası yollar da gidip geliyor. Benim aklım fikrim almıyor yeminle.

Bizler yani ben misal daha sigortanın bitmesine ay olmasına karşın yaptırır hazırda bekletirim. Muayene desen gününden önce yaptırdığım oldu. Eksoz desen hiç es geçmem trafik cezası yesem anında ödemek için elimden geleni yaparım. Aman derim şimdi çevirme filan olur başıma iş almayayım derdim.

Aracın bakımları konusunda zaten söylemeye gerek dahi yok. Daha aracım hiç 10 000 km olmadı yağ değişimine girmesi için sürekli 4-6 bin rakamları arasında değişim yaptırırım. Yok arkadaş yok. Biz de bu şans olduktan sonra daha bir şey demiyorum. Ama ülke de harbiden garip şeyler oluyor o kesin. Başka açıklaması yok çünkü.

Valla abi bu araç işi biraz şans işi. 1 yıldır araç sahibiyim ve bu 1 yılda şunları öğrendim;

1- Arabanın üzerine ne kadar titrerseniz sakın göze çöp batar misali o kadar sıkıntı çıkarıyor,

2- Sanayideki en iyi ustaya dahi götürseniz, bir yeri yaparken bir yeri bozuyorlar ya da yaptıkları yerde farklı problemler çıkıyor. Bu yüzden araba "ben gitmiyorum artık beni tamir ettir" demediği sürece aracın orjinalliğini bozdurmamak hele de o ustalara el sürdürmemek gerek.

3- Arabanın sesini çok dinlememek gerek, yoksa sanayiden çıkaman.

Bu 3 husus 1 yıl içindeki tecrübelerim sonucu edindiğim şeyler. Arabadır, beyza eşyadır, elektroniktir bunlar şans işi biraz..

Biraz vurdumduymaz ve ceza gelirse umarsamamaz olmak yeterli bence. 1 kere girmiş çıkmış, sorun yok, gittiği yere kadar demiş bence arkadaşın abi :)

sakınan göze çöp batar ...biraz kasmamak lazım

Hadi bakım filan konusunu es geçtim de bir araç bunca zaman muayene olmadan ve otoparka çekilmesine karşın nasıl bırakıyorlar? İşte ben onu anlamadım gitti. Hadi bir sefer bıraktılar diyelim arkadaş 10 kere de bırakılır mı? Ben bunu çözemedim.

yediemine parktan vs çekilen araçlarda muayneye bakılmıyor bakılamıyor. çünkü polnette muayne kayıtları yok. nerden biliyorum. arabanın muaynesi bitti 2 gün sonra c.tesi yaptırmak için randevu aldım perşembe arabayı çektiler yanlış parktan. otoparka gidip arabamı alırken zaten yediemin sahibine park ve çekici ücretini yatırıyorsunuz. yasal olarak trafik cezası adresinize geliyor.
ama yolda giderken çevirmede bağlar polis...

yediemine parktan vs çekilen araçlarda muayneye bakılmıyor bakılamıyor. çünkü polnette muayne kayıtları yok. nerden biliyorum. arabanın muaynesi bitti 2 gün sonra c.tesi yaptırmak için randevu aldım perşembe arabayı çektiler yanlış parktan. otoparka gidip arabamı alırken zaten yediemin sahibine park ve çekici ücretini yatırıyorsunuz. yasal olarak trafik cezası adresinize geliyor.
ama yolda giderken çevirmede bağlar polis...

İşin garip kısmı da burada ya Fatih bu araç en son parka çekildiğin de trafik kazası sonrasında polis tarafından çekildi. Ama buna karşın yine bırakmışlar. Vallahi anlamadım gitti. Araç sahibi de maşallah pek rahat umurun da değil efil efil takılıyor. :D

böylelerine LARGE adam diyorlar yani hani mahalle yansa ...ropsu sacını tararmış bunlarda o hesap biz herseyi kafamıza takarız ya polise yakalanırız yada biri vurur bu adam gibilerde anlaşılmaz bir şans var anlamadım

Geri