Yakıt tüketimini etkileyen Sebepler??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mesela buakşam üstü 2.vitrsle yokuşta 4000 devirde ilerledim motora zararı olrmu düşüncesi anlayışı var bende o yüzden hassasım ş.içi motorun sesini duymuyrm sakin bi sürücüyüm genelde..

Mesela buakşam üstü 2.vitrsle yokuşta 4000 devirde ilerledim motora zararı olrmu düşüncesi anlayışı var bende o yüzden hassasım ş.içi motorun sesini duymuyrm sakin bi sürücüyüm genelde..

Zaten ustalaşan sürücü devir saatine pek balmadan, gerekli devri motor sesi veya motorun tavrından anlar ve değiştirir.Sadece biraz tecrübe :) sakin sürücü olman ekonomik kullanman demektir.Bende genelde sakin ve ekonomik sürmeye gayret ederim

Zaten ustalaşan sürücü devir saatine pek balmadan, gerekli devri motor sesi veya motorun tavrından anlar ve değiştirir.Sadece biraz tecrübe :) sakin sürücü olman ekonomik kullanman demektir.Bende genelde sakin ve ekonomik sürmeye gayret ederim

Bugün Sivasa varmadan kırmızı bir corsa 1.2 twinport gördüm.Amcam öyle sakin gidiyorduki imrendim bende yavaşladım :)

anlaşılmıştır yüksek devir motora zarar vermez yeterki motor devir istesin :)

Bugün Sivasa varmadan kırmızı bir corsa 1.2 twinport gördüm.Amcam öyle sakin gidiyorduki imrendim bende yavaşladım :)

:D:D

gayet bilgi verici bi sohbet olmus... bende biraz surucu yonunden bahsedıyım... her aracın kendıne ozgu bi devri bi devir ihtiyacı vardır... ve bencede surucu hangı araca bınerse bınsın bellı bı muddet sonra o aracı tanır ve hisseder... aracı ne durumda hangı sartlarda hangı devırde kullanması gerektıgını hisseder... biraz motor sesinden olsa gerek :D... ama kesınlıkle arabayı calıstırır calıstırmaz eger motor soguk ıse... bıraz beklenmelı ısınmalıdır... bizde 98 Broadway var 1.4 RN kısa mesafede (12 km yolda) sehır ıcınde... tahmınıme gore yaklasık 100 km de 9 lıtre benzın yakıyo... belkıde bı sorun olabılır ama kullanmayada cok baglı...

bende bişi demek istediyorum yazdıklarınızın hepsi çook güzeldi düz yolda durkalkta ben gaza basmadan kalkıyorum tavsiye ederim debriyajdan ayağınızı yavaş yavaş çekerseniz araba gazı kendisi veriyor ve sizin kalkaren verdiğiniz gazdan çoooook çoooook az harcıyor:)

bende bişi demek istediyorum yazdıklarınızın hepsi çook güzeldi düz yolda durkalkta ben gaza basmadan kalkıyorum tavsiye ederim debriyajdan ayağınızı yavaş yavaş çekerseniz araba gazı kendisi veriyor ve sizin kalkaren verdiğiniz gazdan çoooook çoooook az harcıyor:)
sürekli debriyaj la kalkmak balatayı yorabilir buda çabuk aşınmasını sağlayabilir biraz gaz la destek verilirse debriyaja daha az yük biner.özellikle yukarı eğimli yollarda dikkat etmek lazım balatanın belalısıdır:D

Geri