yağ yakma olayı bitti artık :D:D

Yasin_ist

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar biliyoruzki opellerin hemen hemen hepsinde yağ eksiltme sorunu var:D
peki çözüm olarak biz sürekli yağını kontrol etmektense ,motorun bir kenarına motor suyu kabı gibi bir yağ kabı yapsak ve yağ müşürüne elektronik olarak yağ eksildiğinde kendisi bir miktar eklese nasıl olur:D
veya aracın içine motordan gelen bir hortum çeksek ve yağ lambası falan yandığında direk koltuğumuzun altına koyduğumuz yağ bidonunu çıkarıp hortumdan döksek nasıl olur:D
böylece kaputu açıp uğraşmamıza gerek kalmaz.
ama ilk dediğim seçenek daha mantıklı gibi:D:p:p

Son düzenleme:
ilgi çekmedi galiba :Dben size asrın buluşunu söylüyorum arkadaşlar.

Süpersin ama bu kadar mühendisin aklına bugune kadar niye gelmedi asıl o sorgulanmalı :P

Benimde aklıma motorun üstüne elektirkli açılır bi kapak konsa ordan eksildikçe koymak geldi. Birde otomatik yag çubugu konsa kaç ml eksildigini gösterse die geliyo ama :D

Süpersin ama bu kadar mühendisin aklına bugune kadar niye gelmedi asıl o sorgulanmalı :P

Benimde aklıma motorun üstüne elektirkli açılır bi kapak konsa ordan eksildikçe koymak geldi. Birde otomatik yag çubugu konsa kaç ml eksildigini gösterse die geliyo ama :D
aynen öyle :D:D
zaten burda maksat işi elektronik olarak halletmek.
hatta ve hatta yağ çubunuda şöför koltuğunun yanına koymakta büyük kolaylık sağlayacaktır.merak ettiğimizde çubuğu sokup çıkarıp yağına bakabiliriz böylece oturduğumuz yerden halletmiş oluruz.

daha değişik fikri olan arkadaşları bekliyorum..
HAYDİ OPELİM NET ....

Son düzenleme:
74255891.jpg

işte arkadaşlar buda yağ bidonumuz motordaki yedek su bidonunun yanı koyulabilir.

Son düzenleme:
bu opel adamı otomotiv mühendisi yapar walla:)

iyi fikir, patent araştırmasını yap derim, yoksa başvurup patentini alırsan paraya ne diyeceğini düşün artık :):) para demiceğine göre...

iyi fikir, patent araştırmasını yap derim, yoksa başvurup patentini alırsan paraya ne diyeceğini düşün artık :):) para demiceğine göre...
Evet ama daha tam olarak değil yapım aşamasında:D

Geri