yağ yakma belirtileri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan brk6060
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

brk6060

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
sa arkadaşlar aracım 2000 model astra g yağ tüketimi biraz canımı sıkıyor diğer marka aracı olan arkadaşlarım yağ mı ne yağı hiç bakmıyorum ki vs şeyler söylüyor opellerin böyle olduğunu bilmiyordum sizce yağ yakan araçta ne gibi değişiklikler ve anormallikler olur bir de bu sorunu halletmemiz için kaç tl yi gözden çıkarmamız gerekiyor teşekkürler

Rampalar da at gibi çeker, duman atar özellikle mavi.

abi peki bunun duman atmaktan başka motora bir zararı var mı dediğin gibi çekişi vs güzel bir sıkıntı yok duman da atarsa atsın artık yapacak bir şey yok o eksiltsin ben doldurayım :)

Vallahi kardeşim bir yerden sonra artık eksik dolmaz olur :) zeytin yağı koysan onu bile yakmaya başlar. O kadar yani. Eninde sonun da çortlar o kesin de o konuma gelmeden motoru yaptırmakta fayda var.

neye patlar ki abi tahmini olarak bana motor yaptırmak
abi aracı ben 73200 de aldım şuan 83000 oldu anlam veremiyorum bu km de aracın yağ eksiltmesine aracı alırken bir yetkili servise bir de özel servise götürdüm km de sıkıntı yok orjinal bir yere kadar servis kayıtları vardı aracın km si ile oynanmış desem arabanın direksiyonu korna başları döşemeleri vs çok temiz daha stepne takılmamış kullanma klavuzu hatta aracı sıfır satan bayinin ilk yardım çantası bile duruyor araçta

Burak aslında aracın km filan da biraz hava civa adam bakımlarını yağını zamanında değiştirmez sürekli verir arabaya odunu yağ lambası yandığında yağ değiştirir araç hararet yaptığında aracın suyuna bakar böyle adamlar çok sonra bakarlar bu adamlar araç artık durmadan arıza vermeye başlar anında satarlar.

Anladığım kadarı ile Ankara dasın Hakan ile bir görüşmen de fayda var. Belki de motor kaynaklı bir sorun da olmaya bilir. Hiç görüştün mü Hakan ile?

Araciniz ne kadar yag eksiltiyor ki?
En son hangi marka ve kac numara yag koydunuz?
Ayrica yag yakma ile eksiltmede herzaman ayni sey degildir.
Oncelikle yakip yakmadigini tespit etmek lazim.
- gaza yuklendiginizde arac mavi-beyaz duman atiyosa yag yakiyodur
- gaza yuklenip ayaginizi cektiginizde yani motor yukten kurtulurken mavi beyaz duman atiyosa sibop lastiklerindendir.
- bunlardan once kacak kontoru de yapabilirsiniz.
- kulbutor kapak contasi
- karter contasi
- krank kecesi
- egzantrik keceleri ni kontrol ettirebilirsiniz.

yok abi hakan beyle hiç görüşmedim yardımcı olur musun, nurullah bey bunların çoğunu denemedim henüz sadece eksiltmesinden dolayı canım sıkıldı 1500 km de yarım litreye yakın ekledim geçenlerde

Kacakmi var yag yakmami var iste buna karar vermeden hicbisey yapamazsinki? O km deki bi aracin o kadar yag yakmasina ben pek ihtimal vermiyorum. Bendede ayni aractan var x16xel cd astra. 5binde yarim litre eksiltiyor. Ve kullandigim yagda 5w30 oldukca ince bir yag. 10w40 kullansam muhtemelen 7binde yarim lt eksiltecek ama gerek yok bence.
Bu eksiltme konusunda bende ilk baslarda sikinti yasadim. Surekli check oil ikazi veriyodu aracim benimki krank kecesi ve egzantrik kecelerinden sizdiriyomus sizan yagda karter koruma sacina damladigi icin altinda ben yag goremiyodum. Alt koruma sacini sokturunce gorebildik sac bile simsiyah olmus

@kanka ben gelince beraber gidelim. Ama şarıl şarıl yağ kaçağı yoksa o yağ yanıyordur kanka :);

Geri