9 yıl bahsi geçen corolla XEİ ye (3 yıl bizde 6 yıl dayım kullandı.9 sene bizdeydi denebilir.) ve 99 model Avensisi 6 yıl kullandık.Araçlar iyiydi hiç yolda bırakmadı hiçbir donanımı arızalanmadı.Çok donanım olmaması da bir yerde avantajdı belki de.Yaşım da o zamanlar ufak olmasına rağmen arabamızla çok haşır neşir olduğumdan beli şeyleri biliyordum.Bence donanım olarak çok çok eksiklerdi. Aynı yılların passatı bize mercedes gibi gelirdi. Hatta avensis ile fiyat farkı sadece 50 milyon lira idi.Şimdinin bin 2 bin TLsi olsa gerek.O yaştaki passatlar hala güncel hala sağlam gözükürken avensisler hep yaşlandı , çok eski duruyorlar.(Ha sorarsanız vectra b yi hiç sevmedim. Bizi opele teşvik eden vectra c olmuştur.)bak cevabı kendin veriyorsun teknik servis bölümde onlarca konu var pedal arızası diye neden ? beyine bağlı olduğundan motor beyin arızası opellerde kronik hale gelmiş ama corollada telli yaaa işte o teli koparmadığın sürece sallıyorum p00001 p12345 gibi hata kodlarını almazsın yaaa
burada amaç işçilik geri kalmışlık değil sağlam mal üretmektir ikide bir arıza veren beyinli pedal yerine telli olanı tercih ederim yoksa toyotanın teknolojisi opelden de vw dende çok çok üstündür olaya sadece türkiye gözüyle baktığımız için toyotayı yerden yere vuruyoruz ama bir bakın bakalım amerikadaki ortaasyadaki modellere bir marka dünyanın en büyük otomobil üretici olmuşsa boşuna olmamıştır bugun corolla, astra golf focus gibi rakiplerinden sıyrılıp dünyanın en çok satan modeli olmuştur bunlar boşuna veya rastgele olacak işler değil yaa sonra bana kızıyorsunuz ama gerçekten çok yerden yere vuruyorsunuz toyotayı
Bir de Toyota'nın çok yeni birşey yaptığını söyleyemem. Örneğin , Toyota birçok firmaca kullanılan ESP sistemini uzun yıllar sonra kullanmaya başlamıştır.
Benim amacım yerden yere vurmak değil kesinlikle.Amerika'da İngiltere'de satılan Toyota'lar çok farklı şu an. Ama o modellerin burada olmadığına göre ona göre eleştirmek lazım.
Toyota çok oturmuş teknolojileri kullandığı için sorunsuzluk sıfatına sahip diye düşünüyorum.Motor konusunda vw gibi üst grup markalardan biraz daha üsttedir bu bir gerçek ama diğer her ne konu olursa olsun Alman araçlarına ulaşamıyor.
Opel'in de elektriksel arızaları da can sıkıyor bu gerçekten markadan uzaklaştırıcı bir sebep olabilir şu anki zamanda.
Sonuç olarak sadece ekonomik olsun derseniz Corolla doğru seçimdir

Son düzenleme: