vectra satıp corolla almak??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan efsane66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bak cevabı kendin veriyorsun teknik servis bölümde onlarca konu var pedal arızası diye neden ? beyine bağlı olduğundan motor beyin arızası opellerde kronik hale gelmiş ama corollada telli yaaa işte o teli koparmadığın sürece sallıyorum p00001 p12345 gibi hata kodlarını almazsın yaaa
burada amaç işçilik geri kalmışlık değil sağlam mal üretmektir ikide bir arıza veren beyinli pedal yerine telli olanı tercih ederim yoksa toyotanın teknolojisi opelden de vw dende çok çok üstündür olaya sadece türkiye gözüyle baktığımız için toyotayı yerden yere vuruyoruz ama bir bakın bakalım amerikadaki ortaasyadaki modellere bir marka dünyanın en büyük otomobil üretici olmuşsa boşuna olmamıştır bugun corolla, astra golf focus gibi rakiplerinden sıyrılıp dünyanın en çok satan modeli olmuştur bunlar boşuna veya rastgele olacak işler değil yaa sonra bana kızıyorsunuz ama gerçekten çok yerden yere vuruyorsunuz toyotayı
9 yıl bahsi geçen corolla XEİ ye (3 yıl bizde 6 yıl dayım kullandı.9 sene bizdeydi denebilir.) ve 99 model Avensisi 6 yıl kullandık.Araçlar iyiydi hiç yolda bırakmadı hiçbir donanımı arızalanmadı.Çok donanım olmaması da bir yerde avantajdı belki de.Yaşım da o zamanlar ufak olmasına rağmen arabamızla çok haşır neşir olduğumdan beli şeyleri biliyordum.Bence donanım olarak çok çok eksiklerdi. Aynı yılların passatı bize mercedes gibi gelirdi. Hatta avensis ile fiyat farkı sadece 50 milyon lira idi.Şimdinin bin 2 bin TLsi olsa gerek.O yaştaki passatlar hala güncel hala sağlam gözükürken avensisler hep yaşlandı , çok eski duruyorlar.(Ha sorarsanız vectra b yi hiç sevmedim. Bizi opele teşvik eden vectra c olmuştur.)
Bir de Toyota'nın çok yeni birşey yaptığını söyleyemem. Örneğin , Toyota birçok firmaca kullanılan ESP sistemini uzun yıllar sonra kullanmaya başlamıştır.
Benim amacım yerden yere vurmak değil kesinlikle.Amerika'da İngiltere'de satılan Toyota'lar çok farklı şu an. Ama o modellerin burada olmadığına göre ona göre eleştirmek lazım.
Toyota çok oturmuş teknolojileri kullandığı için sorunsuzluk sıfatına sahip diye düşünüyorum.Motor konusunda vw gibi üst grup markalardan biraz daha üsttedir bu bir gerçek ama diğer her ne konu olursa olsun Alman araçlarına ulaşamıyor.

Opel'in de elektriksel arızaları da can sıkıyor bu gerçekten markadan uzaklaştırıcı bir sebep olabilir şu anki zamanda.

Sonuç olarak sadece ekonomik olsun derseniz Corolla doğru seçimdir ;)

Son düzenleme:
O yaştaki passatlar hala güncel hala sağlam gözükürken avensisler hep yaşlandı , çok eski duruyorlar.

şu cümleye sonuna kadar katılıyorum hondaymış toyotaymış pejoymuş kısacası alman arabaları dışındaki arabalar çok çabuk yıpranıp eskiyo aynı model opel,mercedes,vw,bmw ye bakın honda,toyota ya bakın hangisi daha diri daha saglam daha hoş duruyo bilmiyorum ama bana çabuk eskiyolar gibi geliyo sagı solu dökülmüş gibi duruyo vectranın o konsolu yeter bana soguk geliyo o arabalar ne kadar sorun çıkarırsa çıkarsın forever opel :) (buda benim kendi düşüncem :) )

Opel'in de elektriksel arızaları da can sıkıyor bu gerçekten markadan uzaklaştırıcı bir sebep olabilir şu anki zamanda.
kesinlikle katılıyorum 5 sene vectra B cd ye bindim elektrik ve sensör arızalarından bıktım.

şu cümleye sonuna kadar katılıyorum hondaymış toyotaymış pejoymuş kısacası alman arabaları dışındaki arabalar çok çabuk yıpranıp eskiyo aynı model opel,mercedes,vw,bmw ye bakın honda,toyota ya bakın hangisi daha diri daha saglam daha hoş duruyo bilmiyorum ama bana çabuk eskiyolar gibi geliyo sagı solu dökülmüş gibi duruyo vectranın o konsolu yeter bana soguk geliyo o arabalar ne kadar sorun çıkarırsa çıkarsın forever opel :) (buda benim kendi düşüncem :) )

kırmızıyla boyadığım cümleler için katıla katıla gülerim :) :) :)

bak cevabı kendin veriyorsun teknik servis bölümde onlarca konu var pedal arızası diye neden ? beyine bağlı olduğundan motor beyin arızası opellerde kronik hale gelmiş ama corollada telli yaaa işte o teli koparmadığın sürece sallıyorum p00001 p12345 gibi hata kodlarını almazsın yaaa
burada amaç işçilik geri kalmışlık değil sağlam mal üretmektir ikide bir arıza veren beyinli pedal yerine telli olanı tercih ederim yoksa toyotanın teknolojisi opelden de vw dende çok çok üstündür olaya sadece türkiye gözüyle baktığımız için toyotayı yerden yere vuruyoruz ama bir bakın bakalım amerikadaki ortaasyadaki modellere bir marka dünyanın en büyük otomobil üretici olmuşsa boşuna olmamıştır bugun corolla, astra golf focus gibi rakiplerinden sıyrılıp dünyanın en çok satan modeli olmuştur bunlar boşuna veya rastgele olacak işler değil yaa sonra bana kızıyorsunuz ama gerçekten çok yerden yere vuruyorsunuz toyotayı

peki yapsınlar sorunsuz bir şekilde opeldeki bütün elektronik sistemleri... neden yapamıyorlar madem teknolojileri var madem bu işi çok iyi yaptık diyorlar yapsınlarda bizde görelim ;) o zaman opel almam toyota alırım wv almam toyota alırım... konsolda işçilik hiç yok yalansa yalan de uğur abi 2 tane uyduruk kapak gibi birşey koymuşlar o kadar. gösterge lambalarının ışığını hala km sayacından kısmaya çalışıyoruz toyotada mesela... sol diye geçen modelinde airbag haricide bir donanım yok mesela ben piyasada öyle çok sunrooflu corolla çok görmedim ama aynı yaşta opel en full'de sunrooftan tutta gıyamet gibi donanım var. opelde aynı toyota gibi herşeyi elektronikten yoksun yapsaydı toyota gibi sorunsuz olurdu...

peki yapsınlar sorunsuz bir şekilde opeldeki bütün elektronik sistemleri... neden yapamıyorlar madem teknolojileri var madem bu işi çok iyi yaptık diyorlar yapsınlarda bizde görelim ;) o zaman opel almam toyota alırım wv almam toyota alırım... konsolda işçilik hiç yok yalansa yalan de uğur abi 2 tane uyduruk kapak gibi birşey koymuşlar o kadar. gösterge lambalarının ışığını hala km sayacından kısmaya çalışıyoruz toyotada mesela... sol diye geçen modelinde airbag haricide bir donanım yok mesela ben piyasada öyle çok sunrooflu corolla çok görmedim ama aynı yaşta opel en full'de sunrooftan tutta gıyamet gibi donanım var. opelde aynı toyota gibi herşeyi elektronikten yoksun yapsaydı toyota gibi sorunsuz olurdu...

avensiste ben konsol vs gibi yerlerde bir kalitesilik veya işçilik kusuru göremedim hatta kapı kollarına kadar deri döşeme yapmış göstergelerim ise optetron gösterge 10 hava yastığı(diz havayastığı bildiğim vectralarda yok ) esp(vsc) abs asr ebd park yağmur far sensörleri kararan aynalar otomatik katlanır aynalar deri çok fonksiyonlu direksiyon mp3 çalar 6 hoparlör mercekli xenon daha sayamadığım bürsürü şey benim aracımda var

bunları niye yazdım yani istersen toyotanında full arabaları var kardeşim ama istersen sanki astranın esentiali çokmu dolup taşkın bir araba güzel kardeşim

hatta geçenlerde konu açan siz opelciler değilmiydiniz astra klasik 3 te malzemeden çalmışlar diye

sen o yıllardaki vectra ile corolla solü karşılaştırısan hata edersin birde camry ile karşılaştır bakalım vectrayı omegayı

Son düzenleme:
ben vectra ile değil mesela 2004 astra elegance ile toyota corolla sol karşılaştıralım...
vectra c2 elegance ile avensis karşılaştırması yapılabilir...

ben vectra ile değil mesela 2004 astra elegance ile toyota corolla sol karşılaştıralım...
vectra c2 elegance ile avensis karşılaştırması yapılabilir...

bu bir ölçü değildir ki her markanın kenine göre donanım seçenekleri var
2004 yılında çıkan astranın karşılığı 2002 de çıkan corolla ama 2007 de çıkan corollanın karşılığıda yine astra h mesela astra h lerde anahtarsız çalıştırma varmı yok ama corolla elegantta var 2007 de astra j varmıydı yoktu yani demek istediğim birinde olan diğerinde yok birkere kasaların çıkış tarihleri tutmuyor 2002 de çıkan çıkan corolla ile astra g yi karşılaştırabilirsin ona bakarsan opelin atmosferik motorları 115 bg iken toyota önce 124 bg sonra 132 bg motorlar üretmiş işte en büyük teknoloji budur turboyu karıştırma o bir ölçü değildir toyotanın turbo benzini motorları yok demekki gerek görmüyor yani opelin vw nin toyotanın kendin göre satış stratejileri var

sanırım bizdeki corolla 2003 sonrası çıktı ama astra g 1999 çıktı her türlü donanımı fazla... motorları çok iyi ona laf yok ama opelin motoruda kötü değil o kedi gözlü corollardan var arkadaşımda çok iyi gidiyor tamam ama astranında ondan aşağı kalır yanı yoktu...