vectra satıp corolla almak??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan efsane66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
olayı vectra c ye taşımayın ben 3 yıl sürdüm vectramı gram sorun yaşamadım hiç bir şeyden normal bakımlarına girdi çıkdı. burda konuşulan vectra b.

Donanımlı ama sanayiden çıkmayan bir araç mı, donanımsız ama sanayiye uğramadığınız bir araç mı?

Sanayide vakit geçirmekten de zevk alanlar olsa gerek!

demekki zevk alanlar var bir nevi hobi olmuş zaten bu hobi ibrahim madenle bende yok ikimzde sattık kurtulduk diyenlerdeniz geri herkeste var geçen sanayiye uğradım silecek lastiğini değiştireyim diye ustamın yanına uğradım adam açık açık diyor abi hiçbir sanayi ustası toyota honda mazdayı sevmez diyor bu arabaları alacaksan kullanıcısına sor danış diyor sanayi ustasına sorarsan kötülerde kötüler yerden yere vurur diyor çünkü işine gelmez diyor :) :) tühhh bak toyotayı silecek lastiği için sanayiye soktuk iyimi :)

Son düzenleme:
bendede araba yok sattım ama kraldan çok kralcı olmanında anlamı yok. :)
şu an altımda a5 coupe 1.8tfsi var bana göre normal bir araç ama bazı forumlarda okuyorum millet yere göğe sığdıramıyor hani sanki fabrikanın sahibi yada audi maaşlı eleman almış istesen bu kadar övülmez belki ömrü boyu koltuğuna bile oturmamışdır :)

ben opelide severim toyotayıda severim.. eski vectramı sattım diye ohh sattım kurtuldum demem.. :)

sevmiyorum bu tip muhabbetleri pek çok sitelerdede var adam opel vw bmw mercedes skoda toyota honda v.b alıyor sürerken memnunum güzel iyi falan filan sattıkdan sonra tukaka.. bence gerek yok.

bendede araba yok sattım ama kraldan çok kralcı olmanında anlamı yok. :)
şu an altımda a5 coupe 1.8tfsi var bana göre normal bir araç ama bazı forumlarda okuyorum millet yere göğe sığdıramıyor hani sanki fabrikanın sahibi yada audi maaşlı eleman almış istesen bu kadar övülmez belki ömrü boyu koltuğuna bile oturmamışdır :)

ben opelide severim toyotayıda severim.. eski vectramı sattım diye ohh sattım kurtuldum demem.. :)

sevmiyorum bu tip muhabbetleri pek çok sitelerdede var adam opel vw bmw mercedes skoda toyota honda v.b alıyor sürerken memnunum güzel iyi falan filan sattıkdan sonra tukaka.. bence gerek yok.

ya hakan bak yine diyorum tekrar diyorum birkere daha diyorum vectra b sürüm zevki inanılmaz bir araç dış görüntüsü süper bir araç ama vectra b nin kronik elektriksel elektroniksel arızaları varrrr bunu kabul etmek lazım anlatmak istediğim buu yoksa opel genel anlamda kötü araba demiyorumki

mesela birisi demişki toyota son zamanlarında geri çağırıyor arabaları çok kötü marka demiş bu olay markanın kötülüğünümü ifade eder yoksa müşterisine verdiği önemimi
astra h lerin kronik cim modülü arızası vardı hangi birini çağırdı yada corsaların kronik volant arızası vardı hangi birini çağırdı forumda çok konu açıldı opel müşterisine önem vermediği için millet kendi kendine çözüm üretti yok sabit volant yapsak gibi çok konu gördüm ben
mesela bana diyorlarki sana hor kullanılmış vectra denk gelmiş diyorlar ne alaka teknk servis bölümünde onlarca konu var vectra b ve astra g ile alakalı abs beyni motor beyni arızası diye ben toyota forumuna da üyeyim orada teknkservis bölümünde beyin arızası adında hiç başlık görmedim mesela demek istediğim vectra b gerçekten sorunlu ve ayıplı bir araç

Son düzenleme:
toyotanın müşterisinin arkasında durma olayı mercedes bmw de yok zaten o konuda on üstünden on alır toyota..

toyotanın müşterisinin arkasında durma olayı mercedes bmw de yok zaten o konuda on üstünden on alır toyota..

ya babamın corollada viteste dişlimi ne birşey yamulmuşmu balansmı yapmış geçmiş gün tam hatırlamıyorum o zaman garantisi biteli 1 ay olmuştu babamın anlattığını aktarıyorum iyi niyetten parçayı değiştirmişler zaten o zaman başladı bende toyota aşkı bence gerçek kalite, esp asr bimem ne değil, budur :)

ya hakan bak yine diyorum tekrar diyorum birkere daha diyorum vectra b sürüm zevki inanılmaz bir araç dış görüntüsü süper bir araç ama vectra b nin kronik elektriksel elektroniksel arızaları varrrr bunu kabul etmek lazım anlatmak istediğim buu yoksa opel genel anlamda kötü araba demiyorumki

mesela birisi demişki toyota son zamanlarında geri çağırıyor arabaları çok kötü marka demiş bu olay markanın kötülüğünümü ifade eder yoksa müşterisine verdiği önemimi
astra h lerin kronik cim modülü arızası vardı hangi birini çağırdı yada corsaların kronik volant arızası vardı hangi birini çağırdı forumda çok konu açıldı opel müşterisine önem vermediği için millet kendi kendine çözüm üretti yok sabit volant yapsak gibi çok konu gördüm ben
mesela bana diyorlarki sana hor kullanılmış vectra denk gelmiş diyorlar ne alaka teknk servis bölümünde onlarca konu var vectra b ve astra g ile alakalı abs beyni motor beyni arızası diye ben toyota forumuna da üyeyim orada teknkservis bölümünde beyin arızası adında hiç başlık görmedim mesela demek istediğim vectra b gerçekten sorunlu ve ayıplı bir araç

Bir yanlışı düzeltmeliyim, Astra H ların kronik cim arızası ve yağ sensörü arızası yetkili servislerce ücretsiz olarak tamir ediliyor.

sorunsuzu bilmemde benim gördüğüm en uzun ömürlü araba mahallemizde bir manav amcamız vardı allah rağmet eylesin kendimi bildim beyaz eski 78-77 falandır o kasa mercedes 200 vardı adam rağmet eyledi altında o arabası vardı yaklaşık 25-26 yıl kullandı ölene kadar yani.. ondan sonra oğlu sattı ve araçda tertemizdi gözü gibi bakardı.. küçükken top oynardık sokakda arabasına geldimi bizi kovalardı :D :D hey allah nostalji yapdık :D

ben bile duygulandim ya :)

bir vectracı olarak şunu belirteyim. benim aracım cdx ve ben bu sayılan problemlerin hiç birini yaşamadım desem yeridir. birazda aracın bakımıyla ilgili durumlar bunlar. düzenli bakımını yaparsanız ve takip ederseniz sıkıntı çıkmaz. ben kendim için söyleyim.

3 ayda bir rutin kendi yaptığım işlemler şöyle

boğaz kelebeğini temizlerim
bujileri söker temizlerim
egr temizliği yaparım
rölanti ayarlayıcısını temizlerim
hava filtresini söker basınçlı hava tutarak temizlerim
oksijen sensörünü söker temizlerim

aklıma geldikçede yağına suyuna vs bakarım. ara arada motorda görünen soketleri söker hava tutar ve spreyle temizlerim.

ve aklıma gelmeyen bazı şeyler vs vs .
yani birazda vectra b lerde kullanıcının aracına ilgi ve alaka göstermeside gerek.

kendimce vectra b için arıza kaynaklarıda şunlar.
abs beyni arıza yapanların sıkıntısı şu , beyin soketi zamanla oksitleniyor, motor yıkatırken basınçlı su soketin içinde kalıyor ve oksit yapıyor, bundan dolayı beyne elektrik verimli iletilemiyor ve beynin içindeki yollarda yüklenmeden dolayı yol atmaları meydana geliyor.

egr ara ara sökülüp temizlenirse kesinlikle sıkıntı olmaz. kurumdan dolayı egr üzerindeki motor zorlanıyor ve özelliğini kaybediyor.

bujiler aradabir sökülüp temizlenmezse ve kaliteli buji kullanılmazsa bobine zarar verir.

aynı şekilde rölanti ayarlayıcısıda öyle temizlik görmeyince kurumdan çalışmaz duruma geliyor.

oksijen sensörüde temizlenmeyince üzerindeki ince delikler kurumla doluyor ve oda bozuluyor.

vectra b lerde bu tarz sıkıntılara çok para ödemek istemiyorsanız bu saydıklarımı unutmayın ve uygulayın derim.

kesinlikle kullanıcı olark çok kişi hata yapıyor. elinizden gelmeyebilir ,fakat kesinlikle bakıma gittiğinizde söktürüp temizletin. ben hep bu şekilde yapıyorum ve hiç bir sıkıntım olmadı.

Son düzenleme:
bizde 7 yıl bindik vectra b ye
hiç sıkıntı yaşamadık....
zamanın corollası vectraya göre bomboş araba neresi bozulacak o arabanın..
eski japonlar at arabası gibi motorundan başka bişeyi yok
yenileri de görüyoruz zaten modernleşmeye çalıştıkça geri çağıryorlar:D