Aracımı teslim alalı yaklaşık iki hafta olacak ama daha yeni geldi aklıma. Fatura falan almadım araç için. Fatura dışında servis kitapçıkları, kullanım kılavuzu, Opel Clup Kart var. Faturayı almam gerekiyor mu? Yahut servis neden vermedi ki bana?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
faturayı size vermemelerinin 3 sebebi olabilir.
1- kesip size vermeyi unuttular (yada henüz kesmediler)
2-eger aracınızı banka kredili aldıysanız bankaya verilen proforma faturada aracın bedelini yüksek tutup kredi onaylanıp para hesaplarına geçtikten sonra asıl faturayı düşük kesip vergi kaçırmak. sizede kullandığınız kredi ve asıl fatura tutarındaki farkı görmenizi engellemek amacıyla teslim edilmemiş olabilir.
3-Aracınızı banka kredili aldıysanız bayii faturayı bankaya göndermiş olabilir. Çünkü banka faturanın aslı olmasada bir örneğini bayiden istemek zorunda.
en kısa zamanda faturayı alıp incelemeniz faydalı olacaktır.
Aramadan önce ruhsatı inceleyeyim dedim. Aklıma birkaç şey takıldı. Biliyorsanız yazarsanız sevinirim:
-----------------
İlk tescil tarihi 08.10.2013
Tescil tarihi 08.10.2013
Daha önce bir arkadaş sıfır araçlarda düzenlenen ruhsatın yalnızca ilk tescil tarihi dolu olur, eğer tescil tarihi de doluysa arada satış yapılmıştır, ilk sahibi değildir demişti. Doğruluk payı nedir? Yanlışlık var mı burada?
------------------------
İkincisi motor gücü 70 kw olarak yazılmış. Beygir cinsinden hesaplayınca 91 bg denk geliyor. Oysa araç 95 bg. Burada sıkıntı var mı?
------------
Aracı araç kredisi kullanarak aldım. Ruhsat üzerinde rehinli olduğuna dair bir ibare olması gerekmiyor mu? Aracın üzerinde hak ve menfaati bulunanlar kısmı tertemiz...
---------------
Ruhsatı düzenleten eleman ve düzenleyen memur nasıl bir kafayla yaptılarsa anlamıyorum. Marka (Opel), Tipi (P-J), Ticari Adı (Astra), Cinsi (Otomobil Heçbek) yazıyor. Enjoy Active yazmıyor bile... İleride sorun yaşar mıyım?
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler...