rölanti ayarlayıcısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lampard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lampard

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 2001 model vectra comfort aracımın rölanti ayarlayıcısını açamıyoruz.alüminyum bir kaplama kapak içinde olduğu için kenarlarından açmak gerekiyor açarken kırılmasından korktuğumuz için açmadık.rölanti sorunu olduğu için açıp temizlememiz gerekiyor nasıl açıldığı hakkında bilgisi olan varmı ya da açmadan bir temizleme yöntemi varmı?

açmana gerek yıldız tornavıdayla ıkıye ayır o rıngıne dıkkat et balata temızleyıcı veya benzınle temızle

boğaz kelebeğinin de bağlı olduğu kısım tek parça halinde ve elektronik rölanti ayarlayıcısı da ona bağlı halde.alüminyum bir kapak var ve presle kapatılmış gibi duruyor.kelebeğin olduğu kısmı wd 40 spreyle temizledik fakat kapağı açamadık yani yıldız tornavidayla açılacak gibi görünmüyor.

özür dilerim haklısın senınkı 1.6 imiş ben 2000 diye söyledım onunkıde preslı arkasıda onun ıcın. açmana gerek yok nasıl bı rolantı sıkıntısı yasıyorsun?

lpg taktırdıktan sonra oldu.motor sıcakken ilk çalıştırmada benzinde titreme yapıyor şarj lambası falan yanıyor.fakat gaza bir defa dokunup bırakınca rölanti normale dönüyor lpg ye geçtikten sonra zaten sorun çıkmıyor rölantide.oksijen sensörü ve boğaz kelebeği temizlendi lpg ayarı tekrar yapıldı fakat hala devam ediyor temizlenmeyen bir tek orası kaldı.son çare olarak rölantiyi artırmayı düşünüyorum fakat nasıl artırılacağı konusunda da bilgim yok.

benzer sorunu bende lpg montajıyla yaşamıştım...
rolanti devirini 7500 lerden 8500 lere çıkarttık sorun bitti.
opel servislrinde rolanti yükseltiliyor... sanırım elfreni altındaki porttan tech cihacı ile ayarladı (yanlışta olabilir.)

benzer sorunu bende lpg montajıyla yaşamıştım...
rolanti devirini 7500 lerden 8500 lere çıkarttık sorun bitti.
opel servislrinde rolanti yükseltiliyor... sanırım elfreni altındaki porttan tech cihacı ile ayarladı (yanlışta olabilir.)
teşekkur ederim. galiba sorunu farklı yollardan halledemiyceğimi bende anladım

Geri