Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, bir aracın yakıtı ne ise odur... Alternatifi yoktur...
Yani anlatmak istediğim, siz benzin ile çalışan, benzin ile hareket eden, benzin ile duran ve bu şekilde tasarlanmış bir araç alıyorsunuz. Sonra da LPG taktırıyorsunuz. Araç bakıyor, "Ya ben yıllarca İskender yedim, nerden çıktı bu bisküvi" diyor. Önce bi bisküviyi tanımaya çalışıyor. Mecbur olduğu için yiyor. Sonra vücut dirençsiz düşmeye başlıyor. Yavaş yavaş zayıflıyor, sonra ölüme doğru ilerliyor, sonra da bazen ölüyor, bazen de sahibine yüklü miktarda masraf çıkararak ameliyat oluyor.
Arkadaşlar, hep söyledim, söylemeye de devam edeceğim.
Eğer, ucuz olsun, LPG'li olsun, parçasını da bakkaldan bulayım diyorsanız Şahin ve Doğan sizin için mükemmel seçim.
Eğer, bunlar olsun ama konforu da olsun, arızası olunca azcık fazla tutsun ama konforu Şahin'den iyi olsun diyorsanız Renault alın.
Eğer, sesi falan beni rahatsız etmez, az yaksın ama güzelliğini de seçeyim diyorsanız Dizel alın...
Az binerim ama öz binerim, veya ben yakıta para harcarım ama arabamı arıza yaptırıp başıma bela almam diyorsanız Opel vs alabilirsiniz.
Kısacası, arkadaşlar, LPG her araca zarar verir, kimine az, kimine çok, belli bir zaman sonra ise hepsine... Bunu göze alıyorsanız şikayetçi olmamalısınız.
Lütfen oturup bir düşünün...