ateşleme bobin - tekleme ÇÖZÜM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ajans0707
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşın yazdıkları gerçekten mantıklı ustalarımızda onay vermiş teşekkürler

Arkadaslar bakin bende de vardi sorun, cektim egr nin soketini tum bu arizalarim gecti, arizasi olanlar egr nin soketini soksun bir baksin tum sikayetleri gececek eminim. Bendeki sikayetler soyle idi : Arcata tekleme vadi, ozellikle gazdan ayagimi cektigimde her vitesde arac ziplamalar yapiyodu tam anlamiyla kerkiniyordu, tekliyordu, hopluyordu...

Edit...

Bu ariza lambasinin yanmasina sebep oluyor ancak cok onemli degil astra h 1.6 twinport ta, egr soketini sokunce :

1. SOketi soktukten sonraki ilk calistirma da ariza lambasi yanmayacak.
2. Ikinci calistirmada yanacak ancak 5 sn sonra sonecek.
3. Ucuncu calistirma da ise hem elktronik ariza lambasi hemde motor ariza lambasi yancak, elektronik ariza lambasi sonecek ancak motor ariza lambasi sonmeyecek.

Saygilar

Son düzenleme:
Arkadaslar bakin bende de vardi sorun, cektim egr nin soketini tum bu arizalarim gecti, arizasi olanlar egr nin soketini soksun bir baksin tum sikayetleri gececek eminim. Bendeki sikayetler soyle idi : Arcata tekleme vadi, ozellikle gazdan ayagimi cektigimde her vitesde arac ziplamalar yapiyodu tam anlamiyla kerkiniyordu, tekliyordu, hopluyordu...

Edit...

Bu ariza lambasinin yanmasina sebep oluyor ancak cok onemli degil astra h 1.6 twinport ta, egr soketini sokunce :

3. Ucuncu calistirma da ise hem elktronik ariza lambasi hemde motor ariza lambasi yancak, elektronik ariza lambasi sonecek ancak motor ariza lambasi sonmeyecek.

Saygilar

Arıza lambası yanık mı kalacak?

Tabii 3. calistirmadan sonra yanik kaliyor sonmuyor. Ben arkadas oldum onunla :D

selamlar 1999 model astra aracımda arasıra tekleme silkeleme yapıyor sorun ne olabiir ?saygılar

Alıntıdır.
-----------------------------------------------------
Dünyanın lider buji üreticisi NGK Spark Plug Europe, LPG LaserLine buji serisini satışa sundu. Yeni seri, sıvı gaz (LPG) ve doğal gaz (CNG) ateşlemesi için özel olarak geliştirilmiş olan yedi buji tipinden oluşuyor.

.....
Dahası, iridyum malzemesi, orta elektrodu çok daha ince tasarlamaya izin veriyor – iridyum bujiler sadece 0,6 mm çapındadır. Bu sayede alev cephesi yanma odasında düzgün bir dağılımla yayılabiliyor ve motor randımanı yükseliyor. Aynı zamanda da ince orta elektrodu daha düşük bir ateşleme voltajı ile çalışabiliyor. Gaz benzinden daha zor tutuştuğundan, bu husus özellikle büyük bir öneme sahip. Gaz için ateşleme voltajı gereksinimi 7.000 volta kadar yükselebiliyor. İridyum orta elektrodu olmadığında, ateşleme bobini arızası ihtimali çok yüksek olur.
....
---------------------------
Yazının tamamı için http://www.ngk.com.tr/NGK_gazla_calisan_motorlar_ici.4611.0.html
Bu bujileri nerden teminede biliriz ??

bende de bu kurum sorunu var sanıyorum. ve bu bujilerden nerde buluruz arkadaşlar. Konuyu açan arkadaş çok faydalı bilgiler vermiş. Güncel tutulması gereken bir konu bence..

Edit...

Saygilar

galiba benim sorun da sizinki gibi her viteste araa kendi halinde giderken gaza bas çek yaptığımda araba ileri geri beşik gibi sallanıyo kerkinıyı simdi bu egr temizlesep fişini çeksem yada tamamen iptal ettirsem bu sorun kesin kalkarmı bide arkadsların dediği gibi kapağı sökmeye kadar... gerek varmı lütfen yardım...

"Z" motor ve özellikle de "OTOMATİK" Astra'larda görülen (arkadaşın mesajında bahsettiği) hastalıklar bu şekilde çözülüyor..
Bu model Astra'larda iki sorun çıkar:
birincisi EGR valfi
ikincisi kurumlanma ve bobin arızası
EGR valfi yenisi ile değiştirilerek, bobin arızası da arkadaşın önerdiği şekilde yapılarak çözüme kavuşur.

Arkadalar sitede de gördüğüm gibi aynı sorun çok kişide yaşanmış ve muamma halini almıştır..Ben buna kesin çözümü sunucam şimdi.Oncelkle genel sorunu bı tanımlayalım ; Tekleme ...yuksek vıtesde dusuk hzda gıdılınce tekler sılkeler...Cihaza takan usta sıze 3. ve 4. yada sadece 3. sılındrde atesleme yok gbı seyler soyler ve dırek olarak ATEŞLEME BOBİNİ der cıkar...degısırsınız parcayı belkı 9 ay belkı 1 ay sora yıne aynı hata ve sız hemen sureklı bozuluo dersnız ..HAYIR ! sureklı atesleme bobını bozulmuyor,SÜREKLI ATESLEME BOBININI BOZAN BISEY VAR...! ne mi İŞTE cevap ; '' silindirlerdeki kurum'' o cıhaza baglantgnız ustaya bı sorun bakalım TECH ' de baksın hemen 2 dk yuzde kac kurum cıkcak..yuzde 1 -2 bıle olsa bobını bozan bu kurum...yok egr degs yok ıptal et sakın dıyım bole hatalar yapmayn egr dedgnız cıgaz onmsızmı kı takılmıs !!! hadı karacıgerını cıkar at o zaman gbı bısey bu .. neyse çözümü sunayım..Bobını 300 lıraya 3-4 kere degsmek gıt gel benzın bılmem ne zaten bı ton para dımı hemde cozum yok delı oluyoruz ... Tek ÇÖZÜM bı soruna şudur ; Silinidr kapagı acılır ordakı bı parca var 4 sılndrdede onları boyu kısalacak kurumu yapan bunlar ıste ..Ve Sora orjınal DELPHİ marka bobın takılıp 4 te guzel Bosh buji yenılenım yola devam artık tekleme sılkeleme bobın bozuldu yok yalnız bu slndr kapak ıslemı 600 - 900 arası tutar...bu çözümü nerden buldgmu soran olrsa Ankarada Çok iyi bı servs var orası bende bobınden dılı cok yanmıs bı adamım ama cozumu bole buldular ...hadı saglıkcakla kalın kolay gelsın

merhaba benim araçta genelde her vitesete araç kendi halinde giderken gaza bas çek yaptığımda araba ileri geri silkeleniyo acaba çözümü bumudur...

Geri