önden gelen lıkırtı?

sezercik01

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2004 asta g enjoy
arkadaşlar arabanın motor kısmındanmı yada alttanmı geliyor emin değilim bi ses var. ustayla baktık, kaldırdık rotlar, amortisörler falan sağlam. eksoz değiyormu dedik oda değil.
ses düz yolda yok. bozuk yollarda araba sallanınca oluyor. takozlardan olurmu? usta kaldırınca ordan kaynaklandığını bilebilirmiydi? arabada gelen seslerden nefret ederim.

ya bu ses bendede var ustam salıncakları değiştirirsek gidebilir demişti, ben değiştirmedim daha ve amortisörleri yeni değiştirdim 4ünü birden ses çukurlarda var baya. Bilen arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir

ya bu ses bendede var ustam salıncakları değiştirirsek gidebilir demişti, ben değiştirmedim daha ve amortisörleri yeni değiştirdim 4ünü birden ses çukurlarda var baya. Bilen arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir
çukura düşmeyip sallanıncada geliyormu ses?

söylediğin lıkırtı gibi ses z rotlarından gelir

z rot, direksiyon kutusu, rot başları vs vs bunlara bakacak.

amortisör üst takozlarından kaynaklanıyor olabilir.

aynı lıkırtı bendede var. çok hafif bir çukur yada yükseltiden de gecsem hemen lıkırt ediyor. düzenler sağlam fakat motor takozlarım eski ve ön amortisörlerim patlak. ben motor takozlarından geliyor diye düşünüyorum ama ustalar yanıt verirse daha iyi aydınlanırız.

yeni konu açmadan önce aradım sizi buldum aynı lıkırtı benim araçta da var.
rot kolları boşluk olduğu için değişti.
ön düzen kontrol edildi başka sorun bulunamadı.
ses sol taraftan direksiyon altından geliyor gibi.

bu ses için benim ustam direksiyon kutusu diyor.
direksiyon kutusu elektrik motoru ve redüktörden oluşuyor sanırım, tamiri olur mu bilmiyorum ama yenisi çok büyük para onu biliyorum.

napabiliriz ustalar tamir eden bir yer var mı?

direksiyn kutusu tamir takimi vardir. Bunun en ucuz tamiri baski balata icin sanziman inince ustanizdan direksiyon kutusunuda sokmesini talep etmeniz ve tamire gondermeniz istanbul da 2 saat te tamir ediliyor. Tamir takimi 50 tl + iscilik 70 - 100 tl arasi alirlar.

Diger turlu sadece direksiyon kutusu indirirseniz sadece onu sokmeye 150 - 200 tl iscilik yaziyorlar. Baski balataya denk getirin az iscilik ile yirtip direksiyon kutunuzuda aradan cikartin :D

gecmis olsun.

sağolun :)

Geri