Nedir Bu Tofaşcılar Çektiğimiz...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aynen dediğiniz gibi, markanın veya aracı alan diğer müşterilerin prestijini zedeleyecek bir değişiklik yaparsan, şirket seninle irtibata geçip aracı kendilerine satmanı istiyor, kabul etmezsen mehkeme yoluyla aracı senden satın alıyorlar diye biliyorum. Ama bu ferrariye özel bişey değil. Düşük satış rakamları ve yüksek fiyatlar ile elit kesime hitap eden her marka, marka değerini ve prestijini korumak adına bunu yapabilir.

Elimizin altında İnternet, ferrari ile ilgili yüzlerce tuning, uygulaması var, bodykit yapanından tut, motor modifiyesine, söküp parça parça folyo kaplayana kadar hepsi mevcut.

Sence O araca binen adamın bizim kadar kafası çalışmıyor mu? Şirketin ona ne yaptırımının olacağını bilmiyor mu? yüzbinlerce dolar verdiği aracına yine yüzbinlerce dolar modifiye masrafı yapıp, sonrada periyodik bakım parçları yüzünden servis hizmeti alamayıp aracın çöp olacağı nasıl bir fantezi bende bunu anlamadım :D Yani bu 1000hp lik ferrarinin sahibi su katılmadık öküz demek oluyor bu :D

Sene olmuş 2012 herkesin elinin altında bilgi hala, 80li 90 lı yılların şehir efsaneleri dolanıyor bende bunu anlamıyorum :D

İşte sorun orada.Zaten geliri yüksek insanlar belirli kriterleri uyguluyor şirket yapacaksın demesede.Amaç burada önüne gelen hanzonun ferrari alıp ferrariyi tofaş ayarına dönüştürmemesi.Bunun 2012 ile yada şehir efsaneleriyle alakası yok.Örneğin 2012 de bugatti sınırlı sayıda araba ürettiğini ve bunu belirli kriterlere sahip müşterilerine satacağını söyledi.Tam 12bin kişi başvurdu.Aralarından elene elene müşteri seçildi.Bunlar şehir efsanesi değil basında bile hem otomobil dergileri hem günlük gazetelerde okundu bunlar.Örneğin senelik ferrari buluşmaları vardır.Dünyanın her yerinde var olan müşterilerine elektronik posta ile mesaj gönderip davet ederler ve italyada belirli bir programla bir haftalık bir aktivite gerçekleşir.Hiç birinde senin dediğin modifiyeli kaplamalı sağı solu oynanmış ferrariler yoktur.Diyorum ya, aradaki farkı iyi anlayabilmek lazım.

İşte sorun orada.Zaten geliri yüksek insanlar belirli kriterleri uyguluyor şirket yapacaksın demesede.Amaç burada önüne gelen hanzonun ferrari alıp ferrariyi tofaş ayarına dönüştürmemesi.Bunun 2012 ile yada şehir efsaneleriyle alakası yok.Örneğin 2012 de bugatti sınırlı sayıda araba ürettiğini ve bunu belirli kriterlere sahip müşterilerine satacağını söyledi.Tam 12bin kişi başvurdu.Aralarından elene elene müşteri seçildi.Bunlar şehir efsanesi değil basında bile hem otomobil dergileri hem günlük gazetelerde okundu bunlar.Örneğin senelik ferrari buluşmaları vardır.Dünyanın her yerinde var olan müşterilerine elektronik posta ile mesaj gönderip davet ederler ve italyada belirli bir programla bir haftalık bir aktivite gerçekleşir.Hiç birinde senin dediğin modifiyeli kaplamalı sağı solu oynanmış ferrariler yoktur.Diyorum ya, aradaki farkı iyi anlayabilmek lazım.

Bunlara hiç bir itirazım yok. Benim takıldığım nokta Yasak- Yapamaz olayı. Yapar ama garanti dışı kalabilir. Yada şirket yenisini vermeye bilir. Onlara hiçbir itirazım yok. bazı şeyleri göze alan herkes maliyetini kabullenip istediğini yapıyor benim söylemek istediğim ;)

Konuyu açan arkadaş kusura bakmasın, tofaştan girdik ferrariden çıktık :D

Bunlara hiç bir itirazım yok. Benim takıldığım nokta Yasak- Yapamaz olayı. Yapar ama garanti dışı kalabilir. Yada şirket yenisini vermeye bilir. Onlara hiçbir itirazım yok. bazı şeyleri göze alan herkes maliyetini kabullenip istediğini yapıyor benim söylemek istediğim ;)

Konuyu açan arkadaş kusura bakmasın, tofaştan girdik ferrariden çıktık :D

Tamam bu konuda hem fikiriz.İsteyen istediğini yapar.Ama bu sefer yasak dediği olayı benim verdiğim örneklerdeki gibi uyguluyor.Yedek parça sıkıntısı, sıfır araba alırken satmamak, etkinliklerde yer vermemek gibi.Hani etkinlikler falan neyse de, piyasada bulunmayan yedek parçalarda ve sıfır araba alırken yapılan yaptırımlar yeterince can sıkıcı hale gelir bir süre sonra.KEndi yaptırımlarını uyguluyorlar.

Valla ister ferrari ister bugatti diyelim tofaş tan girip tofaştan çıkarız adım başı tofaş var caddelerde :D

Tofas=Turk Ferrarisi. :D

Saygılar.
HTC cihazımdan gönderildi.

Tofas=Turk Ferrarisi. :D

Saygılar.
HTC cihazımdan gönderildi.

Aslında bugün yukarıdaki mesajı yazarken aklıma da gelmedi değil.Bu kuş serisi araçlar üretimden kalktı.Discovery de izliyorduk eskiden, eski hurdaya çıkmış amerikan arabalarını adamlar toplayıp gösterilere açık arttırmalara araba şovlarına sokuyorlardı.Yakında bizim ülkemizde de sırf bu işle ilgilenen, anadol, 124, 131, reno12 gibi araçları toplayıp gösterilere tv şovlarına yarışlara v.s. sokan birileri çıkarsa klasik oto yeniden doğuş falan gibisinden hiç şaşırmam :D Herhalde adamlar bizim ülkemizdeki kuş serisine olan ilgiyi görseler kendi mustanglarının şöhretini az bulup utanırlardı :D

Aslında herkesin içinde bir TOFAŞ sevgisi var değilmi arkadaşlar abiler ablalar :dil:

Aslında herkesin içinde bir TOFAŞ sevgisi var değilmi arkadaşlar abiler ablalar :dil:

Tamam hepimiz bir zamanlar bir şekilde tofaş kullanmışızdır ama şu andabenim gözümde peynir tenekesi ile tofaş arasında tek fark 4 teker bir motor :D

Sabah ışıklarda beklerde zavallım tam sokak arabası yapmış bide arabayı tofaşçının biri arabası yolda kalmış tek başına önce yola doğru çıkarttı aracı sokaktan sonra rampa aşşağı tek başına ittirdi arabayıda son anda yakaladı bu arada :D atladı arabaya artık nasıl bir bir yay takmışsa zıp zıp zıplıyordu arabanın içinde

yaymı takmış kesmiştir kesmiş :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri