Aynen dediğiniz gibi, markanın veya aracı alan diğer müşterilerin prestijini zedeleyecek bir değişiklik yaparsan, şirket seninle irtibata geçip aracı kendilerine satmanı istiyor, kabul etmezsen mehkeme yoluyla aracı senden satın alıyorlar diye biliyorum. Ama bu ferrariye özel bişey değil. Düşük satış rakamları ve yüksek fiyatlar ile elit kesime hitap eden her marka, marka değerini ve prestijini korumak adına bunu yapabilir.
Elimizin altında İnternet, ferrari ile ilgili yüzlerce tuning, uygulaması var, bodykit yapanından tut, motor modifiyesine, söküp parça parça folyo kaplayana kadar hepsi mevcut.
Sence O araca binen adamın bizim kadar kafası çalışmıyor mu? Şirketin ona ne yaptırımının olacağını bilmiyor mu? yüzbinlerce dolar verdiği aracına yine yüzbinlerce dolar modifiye masrafı yapıp, sonrada periyodik bakım parçları yüzünden servis hizmeti alamayıp aracın çöp olacağı nasıl bir fantezi bende bunu anlamadımYani bu 1000hp lik ferrarinin sahibi su katılmadık öküz demek oluyor bu
Sene olmuş 2012 herkesin elinin altında bilgi hala, 80li 90 lı yılların şehir efsaneleri dolanıyor bende bunu anlamıyorum![]()
İşte sorun orada.Zaten geliri yüksek insanlar belirli kriterleri uyguluyor şirket yapacaksın demesede.Amaç burada önüne gelen hanzonun ferrari alıp ferrariyi tofaş ayarına dönüştürmemesi.Bunun 2012 ile yada şehir efsaneleriyle alakası yok.Örneğin 2012 de bugatti sınırlı sayıda araba ürettiğini ve bunu belirli kriterlere sahip müşterilerine satacağını söyledi.Tam 12bin kişi başvurdu.Aralarından elene elene müşteri seçildi.Bunlar şehir efsanesi değil basında bile hem otomobil dergileri hem günlük gazetelerde okundu bunlar.Örneğin senelik ferrari buluşmaları vardır.Dünyanın her yerinde var olan müşterilerine elektronik posta ile mesaj gönderip davet ederler ve italyada belirli bir programla bir haftalık bir aktivite gerçekleşir.Hiç birinde senin dediğin modifiyeli kaplamalı sağı solu oynanmış ferrariler yoktur.Diyorum ya, aradaki farkı iyi anlayabilmek lazım.