TOFAŞ Kuş serisiyle ilgili sosyoloji tezi çıkar.
Ülkemizin eğitim seviyesi malum. Ayrıca, düşük eğitim seviyesine sahip insanların büyük çoğunluğunun kötü ekonomik şartlarda yaşadığını da düşünmek gerekiyor. Bu durumda karşınızdaki Tofaş sürücüsünün eğitimsiz olma ihtimali artıyor. Bizde "eğitimli" dediklerimizin bile trafikteki durumu malumken, bu arkadaşları siz düşünün.
Bu arada otomatiği olsa onların, şehir içinde kullanmak için bir tane alırdım.

Yıllarca Doğan S kullandım, çok severdim o arabayı. İçinde her zaman emniyet kemeri takılan, gündüzleri bile farları açık olan, sinyalsiz şerit değiştirmeyen, "çelik jantlı beyaz Doğan".

En son 2011'de, son model bir Golf kullanan sersem (arabada iki arkadaşıyla birlikte) benim üstümden makasa girmeye kalktı. Üstümden derken, beni geçmeden, sıkıştırıp fren yapacağıma güvenerek kırıverdi. Sağa kırıp fren yaptım ama tabii Doğan bu, sen frene bastın diye durmak istemeyebilir.

Baktım, sağda kaldırımda yayalar var onlara gireceğim, bir de "tek başıma kaza yapmayayım bunu da karıştırayım" diye sola kırıp çamurluğundan bindirdim.
Ne oldu? Son model siyah golfte serserilik yapan üç delikanlı ileride durdu. Selektör yaptım. Birkaç saniye duraksayıp kaçmaya başladılar.

Birazdan karşı şeride bir araç geldi, içinden iki kişi indi, "geçmiş olsun, biz takip ettik ama hastanenin oradan araya girip hızla kaçtı, polisi de aradık" dediler. Muhtemelen, tek başına durup 3 kişinin bulunduğu arabaya arkalarından selektör yapan çelik jantlı Doğan sahibinin (benim

) belalı bir tip olduğumu varsaydı gençler.
Çevremi kullanarak aracın sahibini öğrendim. Çamurluğunu hafif yamultmuşum, bir de benim tamponumun çamurluk birleşim noktasında yerinden çıkık olan köşesi tahminen onun bakalit tampona saplanıp yarmış.
Doğan'da sol çamurlukta 2 cm boyunda, serçe parmak kalınlığında siyah boya vardı. Golf'ün kanıydı galiba.