Müjde - Mavi Egsoz

ben de bi ara castrol koydurmuştum ; araba anormalleşmişti; bir ay sonra yağı boşaltıp shell helix koydurdum; düzeldi; bu yağın markası değişince araba saçmalamaya başlıyor; en iyisi her zaman aynı marka ve aynı numara yağ kullanmak ;tabii kaliteli olmak şartıyla ; mobil iyi diyorlar; elf i çok met ediyorlar ama ben yağın markasını değiştirmeye korkuyorum;problem çok büyük değilse belki bor katkılı yağlarla çözebilirsiniz; bor katkısı kullanarak; defrransiyel ve şanzuman açtırmaktan vazgeçen insanlar tanıyorum; canınızı sıkmayın; biraz üst üste gelmiş galiba ; arabadan soğumayın...
Sık sık yağ markası değişimlerde bu tür sıkıntılarla karşılasılmasının normal olduğunu bir dergide okumuştum. Yeni nesil yağların bir çoğu kaliteli olduğundan yağ katkısı kullanılması da önerilmiyor. Motor arızası yoksa yağ eksiltme sorunu bir kaç yağ değişiminden sonra düzelecektir.

Arkadaşım çok geçmiş olsun yaa, kendi arabama olmuş gibi üzüldüm..Açtığın konulardan başına gelenleri biliyorum, şanzıman yolda bıraktı, masrafı, çilesi derken şimdi de yağ problemi...İnşallah diyeceğim fazla masraf çıkarmaz ama bu konuda en az şanzıman kadar sıkıntılı bir durum...Yarı motor yaptırman gerekebilir, benim önceki aracımda olmuştu segman attırdım...Yani yine paraları hazırla durumları:(...Hatırladığım kadarı ile evlilik arefesindeydin, allah yardımcın olsun...İyi bir ustaya sordur, belki farklı bir çaresi vardır...

çok sağol. evet doğru hatırladın şanzıman değişti 3 hafta önce :( ev tuttum taşınma masrafları falan. ya normal bi zamanda çıksa bunlar tamam dicem arabadır olur dicem, ama niye hepsi şimdi.

yarım litre aynı yağdan koydum bakalım nolcak.

Burak geçmiş olsun, üstüste olması hakkaten kötü olmuş,
yağ eksiltme vs. ben de yaşadım en sonunda motor yaptırmak zorunda kaldım inşallah o kadar büyük bişey çıkmaz (1600 e mal oldu bana bu arada)
arabayı da yeni almışsın,
ben motor yaptıracağım sıra araba alıp satan bi arkadaş şöyle demişti, "kalın yağ koyalım motora yağ eksiltmeyi keseriz sonra da satarsın"
aynen cümle buydu senin arabayı aldığın kişi de böyle bişey uygulamışsa,sen de yağı değiştirince bu sorun ortaya çıkmış olabilir, umarım öyle değildir ama durumu okuyunca ilk aklıma gelen bu oldu,
allah kolaylık versin sana, düğün hazırlıkları vs. zor ve külfetli şeyler biliyorum

arabayı sat kurtul bence düzen tutmaz o. benim araba gibi 3-4 milyar harcarsın valla. 100 bini geçmeyen araba bul.

arabayı sat kurtul bence düzen tutmaz o. benim araba gibi 3-4 milyar harcarsın valla. 100 bini geçmeyen araba bul.

Aman kardeş, o nasıl bir tavsiye? Daha dur bakalım, düzelme ihtimali yüksek bence.En az 500 km. daha böyle idare et.Arada bir yağ seviyesini kontrol et. Düzelme olmazsa motor silk eklersin. Yine de düzelme olmazsa servise çekersin.

düğünden sonra satarım artık napalım :(

hayır bi de makinacıyım, araba boyle sorun çıkartınca çok koyuyo :)

arabamda 5 kez yağ değişimi yaptım hepsi de GM marka 10-40 idi son değişimde mobil S 5-30 kullandım ve ilk kez bu yağda eksiltme yaptı üzerine 10-40 ekledim şu an eksilme yok. Diğer değişimlerde değişim km yi geçtiğim halde eksilme olmuyordu arkadaşların dediği gibi yağ değişikliğinden kaynaklanıyordur canını sıkma bin bakalım bide üzerine fazla düşmemek lazım yoksa çok sıkıntı yapıyor

Geçmiş olsun.İnşallah önemli birşey yoktur.

Yaw içime şüphe düşürdünüz.

Bende geçen cumartesi karbon clean falan yapıp normalde GM marka yağdan Castrol Magnatec e geçiş yaptım.

Arabanın çekisi ve yakışı düzeldi.İnşallah bir aksilik olmaz

arabamda 5 kez yağ değişimi yaptım hepsi de GM marka 10-40 idi son değişimde mobil S 5-30 kullandım ve ilk kez bu yağda eksiltme yaptı üzerine 10-40 ekledim şu an eksilme yok. Diğer değişimlerde değişim km yi geçtiğim halde eksilme olmuyordu arkadaşların dediği gibi yağ değişikliğinden kaynaklanıyordur canını sıkma bin bakalım bide üzerine fazla düşmemek lazım yoksa çok sıkıntı yapıyor

işte sadece yağ eksiltmeyle kalsa neyse de mavi dumanı gördüm yani kafama takılan o.

Geri