Müjde - Mavi Egsoz

bana da oyle geliyor da internette arama yaparken gördüm birileri oyle bişeler demiş, hararet yoksa çok da sorun değil gibilerinden. silindir kapak contası yada subap contalarıyla halledebilirim umarım. sanırım onlar pahalı tutmuyor işçilikle.

subap lastiklerindendir büyük ihtimal
kapağın sökülmesi lazım subap lastiği 25-30 felandır heralde o civarda olması lazım
kapak sökülmesi 100-150
üst kapak contasıda 30 felandır

egsozdan çıkan mavi dumanın emisyona etkisi ne ölçüde bilmiyorum ama bu şekilde muayeneden geçer mi araç ? yolda bi dolu belediye otobüsleri var kömür sobası gibiler dokunulmuyor, aynı şekilde dolu kamyon da cabası. lpgli arabada emisyon çok çok az ancak mavi dumandaki yanmış yağ etkiler mi ki durumu acaba

arkadaşım sorununu en kısa zamanda halledersin inşallah arkadaşlara birşey soracam opeller için en ideal motor yağı ve antifiriz hangisidir ben castrol magnetik koydurdum ama yağ değişim zamanı geldi hangisini kullanim saygılarımla

egsozdan çıkan mavi dumanın emisyona etkisi ne ölçüde bilmiyorum ama bu şekilde muayeneden geçer mi araç ? yolda bi dolu belediye otobüsleri var kömür sobası gibiler dokunulmuyor, aynı şekilde dolu kamyon da cabası. lpgli arabada emisyon çok çok az ancak mavi dumandaki yanmış yağ etkiler mi ki durumu acaba
muayeneyi yapana göre değişiyor sanırım burak
ben delik egsozla gittim egsoz muayenesine, adam makinesiyle biraz oynadı değerleri ok çıkarttı,
ilk denediğinde red çıkmıştı... :rolleyes: :rolleyes:
fenni muayenede ise motor çalışmazken bakıyolar zaten ;)

ben ilk defa muayene yaptıracağım. yani 28 nisanda muayenesi doluyor. bu dediğim ruhsatta yazan tarih. yani egsoz muayenesi değil normal araç muayenesi. araç çalışmıyorken bakıyolarsa iyi ozaman.

sırada beklerken dur kalk sırasında çalışıyo azar azar sonra adamların baktığı yere glip duruyosun, kaputu ve bagajı açıyosun
araban yeni çok kurcalamazlar
motor no-şasi no ya bakıp gönderiyolar beni hep..
olay para almakta bitiyo, ama bunlar yapan istasyondaki memurlarla ilgili büyük ihtimalle,
yapmazlarsa kurt bi takipçiye verirsin onların arası iyi oluyo genelde ordakilerle,araba bile götürmeden hallediyolar
vergi dairesinden para işlerini halledip gidersen daha rahat olur ;)

Evet arabada kuşkulu bir durum olursa ( mavi egzoz, ilkyardım çantası, yangın tüpü gibi ) orada uyanık takipçiler var..Anlaşıp onunla yaptırun...Ben hep muayine 115 ytl civarı ise açıktan 20 ytl de ayakçı takipçiye veriyorum..Hızlı bir şekilde donanımsız geçmenize yardımcı oluyorlar onlar...Ama 20 ytl den fazla vermeyin, pazarlık yapın,

öncelikle geçmiş olsun. motorsilk denilen üründen kullanmayı düşündünüz mü? Yağ eksilten aşınmış motorlarda çok faydalı diyorlar. belki sizin sorununuza çare olabilir. yine de siz bir kontrol yaptırın tabi, ciddi bir sorun varsa günlük çözüm olarak kalabilir motorsilk. yine de aklınızda bulunsun dedim.

walla burak kardeşim bende de aynı sorun başladı motor yeni yapılmasına rağmen yağ yakmaya mavi duman atmaya başladı şimdi tekrar motor yapılıyor yarın sanırım çıkcak sonucu sizle paylaşırım.umarım seninki sibop lastiklerindendir.yalnız km. yi düşürtmüş olabilirler.

Geri