Müjde - Mavi Egsoz

Ben aracı 124binde aldım. aldığım zaman da kendi kullanımımı bileyim diye yağını değiştirdim ve dediğim gibi shell helix plus 10-40 koydurdum. yağ filtresini de değiştirttim. o zamandır 3500 km yaptım ( 26 kasımdan beri ). yağ eksilmiş dediğim gibi. hararet yükselmiyor öyle, 90 falan maksimum. ama eksilmiş dediğim gibi ve duman çıkıyor.

Ya inanın şu 1 aydır çektiğim sıkıntının haddi hesabı yok arkadaşlar.

abi 2.el aldıysan önceki sahibi demekki biraz fazla hırpalamış arabayı benimkide 98000 km de Allah şükür diğer astralardaki sorunlardan hiçbiri yok

Evet 2. el aldım , zaten sanırım şanzıman da hırpalanmadan dolayı değişti. spor pedal ve vites topuzu falan takılıydı, rally mi yaptılar arabayla naptılarsa.

Keşke biraz daha bekleyip sıfır alsaydım yada 2. el yeni kasa avensis.

geçmiş olsun kardeşim.

Sağolasın

ben de bi ara castrol koydurmuştum ; araba anormalleşmişti; bir ay sonra yağı boşaltıp shell helix koydurdum; düzeldi; bu yağın markası değişince araba saçmalamaya başlıyor; en iyisi her zaman aynı marka ve aynı numara yağ kullanmak ;tabii kaliteli olmak şartıyla ; mobil iyi diyorlar; elf i çok met ediyorlar ama ben yağın markasını değiştirmeye korkuyorum;problem çok büyük değilse belki bor katkılı yağlarla çözebilirsiniz; bor katkısı kullanarak; defrransiyel ve şanzuman açtırmaktan vazgeçen insanlar tanıyorum; canınızı sıkmayın; biraz üst üste gelmiş galiba ; arabadan soğumayın...

Arkadaşım çok geçmiş olsun yaa, kendi arabama olmuş gibi üzüldüm..Açtığın konulardan başına gelenleri biliyorum, şanzıman yolda bıraktı, masrafı, çilesi derken şimdi de yağ problemi...İnşallah diyeceğim fazla masraf çıkarmaz ama bu konuda en az şanzıman kadar sıkıntılı bir durum...Yarı motor yaptırman gerekebilir, benim önceki aracımda olmuştu segman attırdım...Yani yine paraları hazırla durumları:(...Hatırladığım kadarı ile evlilik arefesindeydin, allah yardımcın olsun...İyi bir ustaya sordur, belki farklı bir çaresi vardır...

geçmiş olsun. insaallah sorununu en kısa zamanda çözebilirsin.

abi geçmiş olsun sizlerle paylaşmak istediğim bir konu var şu yağların arkasındaki bilgileri karşılaştırdığımızda çoğunun aynı olduğunu görürsünüz hatta aynı fabrikadan çıkan bir kaç ürün bile var ve aralarındaki tek fark reklam ve reklamdan doğan maliyet ve yağın fiyatındaki artış ve farklı fiyatlar yanlış olduğunu düşünen varsa lütfen bir parçacıya gidip öylesine bir kontrol etsin teşekkürler

yağ önemlidir bence her markada aynı değildir

abi geçmiş olsun sizlerle paylaşmak istediğim bir konu var şu yağların arkasındaki bilgileri karşılaştırdığımızda çoğunun aynı olduğunu görürsünüz hatta aynı fabrikadan çıkan bir kaç ürün bile var ve aralarındaki tek fark reklam ve reklamdan doğan maliyet ve yağın fiyatındaki artış ve farklı fiyatlar yanlış olduğunu düşünen varsa lütfen bir parçacıya gidip öylesine bir kontrol etsin teşekkürler

katılıyorum aynı durum antifrizlerdede geçerlidir

Geri