Motor yağının aşırı azalmasının nedeni nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yaser4646
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yaser4646

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Sevgili opel kullanıcıları aracımın yağını değiştireli 8000 km olmuştu bu gün yol ortasında yağ basıncı uyarısı çıktı. hemen kenara çekip motor yağını kontrol ettim motorda tek çentik yağ bile kalmamıştı. Hemen arkadaşın arabasıyla bi ustaya gittik 3 litre 10*40 yağ alıp aracın yanına gittik 2 litre yağ ekleyince normal seviyeye döndü ve uyarı ışığı söndü. Benim sorum şu bu aracın bu kadar yağ eksiltmesi normal midir? bu arada araç lpg li ve içinde 5*30 yağ vardı acaba yağ seçimini mi yanlış yapmışlar. halbu ki yetkili serviste değiştirtmiştim aydın surtaş'ta bilgi verirseniz sevinirim...

valla arkadasim bu kadar yag yakmasi hiq normal degil, bi yerden yag kacirmiz olabilir kontrol etmek lazim, ayrica 5-30 yag vardi arabada diyorsun benim bildigim kadariyla opelere 10-40 yag atiliyor, ben 6000 km de bir degistiriyorum ve hiq eksiltme olmuyor.

Aracın motor ust kapagı vb yerlerıne dıkkatlıce bakın belkı bı kacakdan sıızıntı yapabılır calısır vazıyette basıma gelmısdı cunku .

yağ yakıyordur veya
yağ kaçırıyor olabilir

yağ yakıyordur veya
yağ kaçırıyor olabilir
aracın kmsi 55000 de bu kilometrede bir aracın yağ yakması beklenmez heralde. ayrıca baktım kaçırma falan da yok. Acaba yağ ömrünü tamamlayıp işlevsiz hale gelince mi birden bire eksiltme yaptı bilemiyorum...

valla arkadasim bu kadar yag yakmasi hiq normal degil, bi yerden yag kacirmiz olabilir kontrol etmek lazim, ayrica 5-30 yag vardi arabada diyorsun benim bildigim kadariyla opelere 10-40 yag atiliyor, ben 6000 km de bir degistiriyorum ve hiq eksiltme olmuyor.
5.30 da konuyor 10.40 da 10.40 biraz daha kalın olduğu için yağ eksiltme o kadar olmaz diyorlar. Ayrıca aracın kitapçığına baktım 1000 km de 0.6 litre yani 600 gr yağ eksiltebilir diyor tabi bu maksimum miktar...

aracın kmsi 55000 de bu kilometrede bir aracın yağ yakması beklenmez heralde. ayrıca baktım kaçırma falan da yok. Acaba yağ ömrünü tamamlayıp işlevsiz hale gelince mi birden bire eksiltme yaptı bilemiyorum...

Aracın kilometresi önemli değil.Eğerki hararet yapmışsa üst kapak conta özelliğini yitirir,yağı suya karıştırır ve yağ yakmaya başlar.Yalnışsam düzeltin.

u

55bin icin bencede normal degil. Daha once yapiyordu ise fabrika cikisi yani normal aslinda 8binde 1 litre kitapciga gore hersey yolunda..
Ilk defa yaptiysa hararet yaptirdiysaniz piston yag sekmanlari haslanmistir yagi siyiramiyordur. motoru actirmaniz gerekir sekman degisimi icin. Bu arada surekli uzun yol kullandiysaniz sikistirdsiysaniz az yakar hatta buharlasma denilen olay var. Gerci bende astra klasik var uzun yol yapiyorum hic eksilttigini gormedim. Yalniz bir kere gm 10 40 kullandim onu uzun yolsa eksiltmisti zorlayinca. castrol 10 40 kullanin... motoru elletmeyin kimsayisini bozuyor ustalar...

Aracın altına bi bakın aşırı yağ varmı

birçok arkadaşında yazdığı gibi harcanan miktar fazla , birden fazla sebebi olabilir, kaçırır, yağ ince gelir yakar ama sizin km de bir araçta yağ yakma düşük bir ihtimal ,aşırı hor kullanılmış olması lazımki zannetmiyorum kaçırma ihtimali daha fazla, birden fazla ustaya göstermenizde fayda var

Geri