Motor Yağ kaçakları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bestking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bestking

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
iyi günler bundan 6 ay kadar önce aracımı ustaya götürdüm sekman attı
ancak sekman işleminden sonra araç rampalarda gaz kesmeye yığılmaya başladı. cumartesi günü aracımın bakımı gelmişti yağ felan değiştirdim.
yağı değiştiren usta motorun üst kapak contasından yağ kaçırdığını söyledi.
baktığımda gerçekten silindir kapak contasından yağ kaçırıyordu. acaba usta bunu iyi sıkmadımı bu rampalardaki yığılma bundan kaynaklanıyor olabilirmi. teşekkür ederim. araç 2003 model astra g club modeli 202.150 kmde

iyi günler bundan 6 ay kadar önce aracımı ustaya götürdüm sekman attı
ancak sekman işleminden sonra araç rampalarda gaz kesmeye yığılmaya başladı. cumartesi günü aracımın bakımı gelmişti yağ felan değiştirdim.
yağı değiştiren usta motorun üst kapak contasından yağ kaçırdığını söyledi.
baktığımda gerçekten silindir kapak contasından yağ kaçırıyordu. acaba usta bunu iyi sıkmadımı bu rampalardaki yığılma bundan kaynaklanıyor olabilirmi. teşekkür ederim. araç 2003 model astra g club modeli 202.150 kmde

kaçak silindir kapağının contasındansa olabilir. ama sibop kapak contasındansa performansa etkisi olmamalı.

Silindir kapağında kaçak olması demek aracın kompresör düşmesine neden olur. Buda aracın hem yakmasına hemde çekmemesine neden olur. Birde oradan yağ kaçağı demek ileri zaman da contanın patlamasına neden olur. Bence ilk işi yapan yere gidin değiştirsinler.

evet silindir kapak contasından kaçırıyor
tekrar sıkmak gerekirmi ne yapmalıyım sizce

evet silindir kapak contasından kaçırıyor
tekrar sıkmak gerekirmi ne yapmalıyım sizce

Benim düşüncem tabi eğer kapak contasından kaçak varsa ben değiştirilmesini isterim. Çünkü o kaçak yüzünden o conta zedelenir. Ve sonra yanar yada conta atar.

eyvallah teşekkür ederim. herkese kazasız ve arızasız günler dilerim

EĞer conta kaÇiriyorsa mutlaka sikincada kaÇirir,tek ÇÖzÜm adam gİbİ usta ve yenİ conta arti mutlaka yenİ saplama vİdalar,o vİdalarin ÖmrÜ tek sikmadir,gerİlİnce İkİncİ sikmada gergİ ÖzellİĞİnİ kaybedecek hatta kirilma olasiliĞi doĞacaktir

Geri