motor beyni arızalıymış :s

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpierro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alpierro

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Geçen haftasonu 2001Corsa Comfort otomatik arabamda arıza lambası yandı motoru çalıştırdığımda sönüyordu. Özel servise götürdüm usta tech2 cihazıyla baktı motor beyninde arıza olduğu ortaya çıktı(Ancak şöyle bi durum oldu aletle bakarken gaz pedalı arıza falan gibi bişey yazdı sonra o yazı gitti, sonrasında okuyamadığım bişeyler çıktı daha sonra motor beyninde arıza var dedi eleman:confused:). Arızayı sildi ancak beklemediğin anda yolda kalabilirsin veya çalıştıramayabilirsin; Eğer yolda kalırsan da beynin üzerine su dök çalıştırıp gideceğin yere kadar götürür seni dedi :confused: Yaptırmak istesem nerede yapılır dediğimde biz yapamayız elektronikçiler bakıyo en yakını Balıkesir/Merkezde; maliyeti tahmini ne olur dediğimde 400-500TL civarı tutar dedi. 1günde hallolurmuş, kargoyla yollarmışım vs vs. Ve dün aksam yeniden yandı. yine çalıştırınca sönüyor. Bana bi akıl verin bu arızayı dikkate almamak olur mu :confused:

Benim anlamadığım nokta neden su dökünce çalışıyor. Bu beyin suyla mı çalışıyor?

Konuyla alakalı bilgisi olan ustalar sizi yönlendirecektir.

o ne demek ya. su döksen ne işe yarayacak ?
zaten vernikli su teması engellemek adına.
başka usta bulun kendinize...

Yav güya şoklama oluyormuş çalışıyormuş motor, neyse sorun bu değil zaten , arıza lambası yanıyorsa neden motor çalıştığında sönüyor arıza dikkate alınmalı mı alınmamalı mı? Kardeşimde de 2005astra var yol bilgisayarında bilmem ne arızası diye uyarı çıkıyor ama söylediğine göre kronik hata mesajı sildirse de çıkıyormuş, bi zararı da yok diyor

arıza kodu neyse öğrenip yazarsanız sorunu söyleriz...

Motor beyni arıza yaptığında saçmalar.Benim corsa 1.7 aracım var.Bi çekişten düşüyodu 3 bin devri geçmiyodu.Motor beyni değişti düzeldi.Sana tek tavsiyem tamir ettirme.Temiz işlem görmemiş çıkmasını bulmaya çalış

Ayrıca bunların kronik problemi bu.Su girince arıza yapıyolar zaten.Genellikle beynin yerini değiştiriyolar.Suyla beyinmi çalışır yahu

su dök demesinin sebebi soğutma amaçlıdır. içindeki parçalardan biri ısınıp arızaya sebep oluyor diye düşünmüştür usta..

Sence beyni bi su dökmeyle soğutabilirmisin ? Bide beyne su girdiğini düşün.azda olsa çalışan beyin hiç çalışmayacak.

Neyse önemli olan yardımcı olabilmek.

Yeni beyin maliyeti yani sıfır maliyeti yüksek
Tamir ettirirsen yine aynı problemi yaşıyacaksın bunu bil.
Ve genellikle ikinci tamir yapılmaz riskden dolayı.
dediğim gibi en iyisi çıkma ama işlem görmemiş temiz bir beyin bulup taktırman

ben su dökerek soğutabilirim bana söylediysen eğer ;)

Geri