merhaba

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erkan34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erkan34

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba kafama takılan bişeyi sizlerle paylaşmak istiyorum yaklaşık 3 ay önce astra h 2008 araç aldım araç suan 2000 km oldu suana kadar 120km hızı hiç geçmedim bumda sonra motoru nasıl açmalıyım veya 3000 olduktan sonramı hızımı artırmalıyım suana kadarda 3500 deviri hiç geçmedim bundan sonra nasıl kullanmalıyım teşekkür ederim .

yenı motor ıcın 2000 km uygundur devır kesıcıye gırene kadar basmadan yeterınce yuksek devıre cıkabılırsın

astrammmmm çok teşekkür ederim verdigin bilgi için yanlız devre kesici ne zaman devreye girer mesela vites degiştirirken 4000 devir nasıl

aracin 1.6 mi 1.3 cdti mi belirtsen daha iyi olmaz mi...

devir kesici
devir saatinde kırmızı olan yere gelince kendi keser
dizelse devir erken kesilir

benzinli ise saat 7000 liktir büyük bi ihaimal 6 binde falan keser

Motoru açmak diye birşey yok. Üreticinin belirlediği rodaj süresi içinde uymanız gereken kurallar var. Bu kurallar el kitabında ayrıntılı bir şekilde anlatılmış, onlara uymanız gerekirdi. Rodaj süreniz dolmuş . Bundan sonra sizi sınırlayan tek şey trafik kuralları. Ha bir de devir saatinde kırmızı bölgeye geçmeyin.

rodaj suresi kalmamistir dogru bir yaklasimdir ama motorun acilmasi olayi ile ureticinin rodaj kavrami arasinda farklar vardir, her arac surucusu onunla butunlesene kadar mekenik degisime ugrar bence... at sahibine gore kisner gibi bir olay yani...

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim verdiginiz bilgiler için kullanma kitabını okudum bilmeden rodaj kurallarına uymuşum iyi oldu tekrar teşekkür bu arada araba benzinli 1.6 115 hp njoy hb spor paket

aldıgım gunden berı ne warsa bastım valla hıc bırsey olmadı dıp gaz yola dewam 41000 km de ama maasallah sorun yok sadece sanzuman arzalandı 2. vıtes dıslısını yemısım

Geri