lastik problemi lütfen yardım edin arkadaşlar

195/60/15 kullanan epey bir arkadaş var...vede memnun olduklarını söylüyorlar...
bencede birşey olmaz gibi..Ama tüketim artar son sürat düşer bu kesin...Öte yandan Lastiğin balon yapma ihtmali de azalır...
En iyisi yazı tura atmak galiba...
:)

benim kide arjinali 195 55 15 fakat ben yanakları 60 yapacağım. çünkü yollarımızdaki çukurlar öntakınlara zarar veriyor. birde bozuk yolda sanki hacı murata binmiş gibi takırtı oluyor
ama lastikte marka olarak karar kılamadım nokian i3 modeline 195 60 15 135 tl dediler. kafama yattı gibi . sitesinden araştırdım baya iddialı lastikler ve başka araçlara iat forumlarda da kötü yorum bulamadım nokian için finlandiye yapımı bir firma.

orjınal olması gereken lastik ölcülerinden şaşma,fabrikadan çıkış ebadı neyse ise onu tak. hele yanak ebadı ile kesinlikle oynama,yürüyeni öntakımı arka fişekleri her şeyi vakdinden önce bozarsın arkadaşım...tecrübe konuşuyo...ben ettim sen etme .... :))

Kardesim dogru söylüyor ebatini degistirme... orginal cantina verilen ebati degistirme derim:)
selim

benim corsanın orjinali 175x65x14 arabanın altı sürttüğü için 185x65x14 taktırdım %2 lik bir fark ediyor araba yükseldi konforum arttı

Merhaba,

Benzer durum bende de var.55 60'dan tam 50 lira pahalı.Orjilanl bozmamak önemli.Ama fark 4 lastikte 200 TL ediyor.
Bir de birşey olmaz konfor artar deniyor.O zaman neden opel corsaya bu ebadı standart olarak koymadı.
Gerçekten ön takımları 2-3mm farkla dağıtabilir miyiz?

lastik hesaplama proramına sokarsan %2 gibi birşey çıkar zaten fabrika %3 e kadar normal sayıyor.100 km hızla giderken aslında 105 ile gidiyo olursun yanağı yükselttiğin için ön takımı korumuş olursun ince yanak ve büyük ebat jant kullanmak zarar verir.200 lira az para mı ?

55 ler daha çabuk jantlar deforme oluyor yollar düz olmadığı için :)

ben 195 60 15 yokohama kullanıyorum.
zonguldak gibi bir yerde çok memnunum.

yapmayın arkadaşlar ewet 200 tl az para değil ama lastikten bahsediyoruz ve arabayı yerle temasını sağlayan lastikten bence lastik çok önemli bikere aldığında 45-50.000leri hatta 60.000 leri zorluyorsun buda yaklaşık normal kullanım 3-4 sene eder 3-4 senede bir 200tl fazla versen ne çıkar hem arabanın görüntüsünüde bozuyor 6o yanaklı lastikler jant bile ufacık kalıyor. bence 200tl için değmez

Geri